Recenze Ford Mondeo 2,0 TDCI automat
“Super volba.”

Autor recenze: Mysak (29 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:2.0 TDCI Stav km při koupi:97 000 km Stav km nyní:111 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 2. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Focus 1,8 TDDI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne, kromě toho, že se při zapnutí zapalování občas protočí ručička rychloměru i otáčkoměru a poté se smažou údaje palubního PC.

Jinak to nemá na nic vliv, jen mě to štve. Nemá z vás někdo zkušenost s touto závadou?


Hodnocení a zkušenosti s autem

Velmi pěkné, příjemné, reprezentativní (černé s černými skly) vozidlo, jehož kvality se projeví hlavně na dlouhé trasy. Je to mé první auto s automatickou převodovkou a rychle jsem si zvykl: když jedu někdy v manuálu, tak už často nechápu, nač jsou spojka a řadicí páka.

Perfektní je kombinace hatchbacku a obrovského kufru. Mám výbavu Business, která obsahuje v podstatě vše a jsem opravdu velmi spokojen. Motor 2.0 TDCI 96 kW je super jak pro klidnou, tak i pro rychlou jízdu a předjíždění. Perfektní pro noční jízdu po dálnici je kombinace xenonových světel, automatu a tempomatu. Celkem nutný je taky zadní parkovací asistent.

Jedinou výtku mám k, dle mého vkusu, tvrdšímu podvozku, ale je to asi otázka zkušeností a zvyku. Konkrétně na 17" kolech je auto zvláště tvrdé na české cesty, proto doporučuji alespoň přezou na 16", se kterýma také nevypadá špatně. Velká výhoda je také vyhřívané přední sklo. Spolehlivost je dle mého náoru na velmi dobré úrovni: jezdím poměrně dost, cca 50.000 ročně a zatím jsem během půl roku, co ho mám, neměl žádný problém. Celkově mohu jen doporučit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář

Na strankach ford klubu som čítal, že to je slaba baterka.. mnohým to pomohlo... hadam aj tebe..

24.09.2009 | 13:25:36 |  Reagovat

Nefunguje palubný PC

Ne, kromě toho, že se při zapnutí zapalování občas protočí ručička rychloměru i otáčkoměru a poté se smažou údaje palubního PC.
Mám rovnaký problém a v servise Ford mi diagnostikovali chybu v automatickej prevodovke.Ako riešenie mi ponúkli výmenu autom.prevodovky.

31.07.2009 | 21:32:54 |  Reagovat

mondeo 2.0 TDCi

mam mondeo 2.0TDCi s manualní 6stupnovou převodovkou...nikdy už do forda nejdu...konec koncu ford u me hodne klesl....

29.04.2008 | 21:47:25 | wercaj Reagovat

Protočení rafiček

Tohle mi udělalo auto po odpojení a připojení baterie a zapnutí zapalování. Zřejmě to vzniká nějakým nedotekem, nebo velkým poklesem napětí v okruhu. Někde jsem zaslech, že to lze též zrušit doplněním vyrovnávacího kondenzátoru do přístrojovky. Bohužel nevím ale kam a jakým...
Jinak vlastním 2,0TDCi a 2,2TDCi - obě auta super

02.04.2008 | 10:51:54 | JarP Reagovat

Aku? Dobíjení?

Ručičky budíků na doraz při startování... jednou se mi to stalo u Mondea v zimních mrazech. Nechal jsem běžet topení při vypnutým motoru a málem klekla baterka. Zkuste pátrat tímhle směrem: proměřit aku a dobíjení.

04.03.2008 | 00:49:31 | ajfel Reagovat