Recenze Ford Mondeo 2.0 TDDi hatchback
“V této kategorii, ceně, výbavě a designu vám musí vyjít Mondeo.”

Autor recenze: Nprim (28 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:2.0 Stav km při koupi:125 000 km Stav km nyní:143 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 8 měsíců Průměrná spotřeba: 6,2 l/100 km Vloženo: 21. 10. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Nissan Primera

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím ne. To samozřejmě nepočítám výměnu tlimičů, destiček, nějaký ten stabilizátor, ale to je přirozeně spotřební materiál.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Celkově velmi příjemné auto. Zvolil jsem starší TDDi kvůli problematickému TDCi i s vědomím toho, že tento motor je trochu víc slyšet. Ale celkem to jde, není to sice tichý dvoulitr v mém předchozím japonci ale trocha hluku mi za 3-4 litrový rozdíl stojí.
Jinak velmi prostorné reprezentativní zvlášť v černé barvě a hatchbacku, solidní interiér, pohodlné sedačky, odpovídající výbava.

Velice dobré jízdní vlastnosti, což není jen fráze z recenzí, ale zkušenost s mými předchozími 4mi auty. Sedí jako můj bývalý Ford Puma a dokonce díky velkému krouťáku skoro i tak akceleruje. Nebo-li jako můj první nafťák mě samozřejmě průběh výkonu motoru a jeho vysoký točivý moment příjemně překvapil a rád si zvykám na zátah i při nízkých otáčkách.

Další věc je i fajn spotřeba mezi 5,8-6,3 při celkem rychlejší jízdě

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář

Pozor na to co se kde píše. Musím říct, že ničeho jako letargie při akceleraci nad 130 jsem si nevšiml, naopak. TDDi je myslím velmi slušný motor na tohle auto s pořádným krouťákem, takže při běžných rychlostech jako např. při 160ti na dálnici krásně akceleruje dál. Jedine snad odezva na sešlápnutí plynu je trošičku delší a je s tím třeba počítat, prostě neraguje okamžitě jako leckterý benzín. Jinak já jsem jednoznačně dynamický řidič mé předchozí 2 motory byly 92kw v Pumě, a 103kW v Primeře a kombinace komfortní jízdy bez podřazování a pořádného zátahu je tohoto motoru velmi dobrá.

14.05.2007 | 22:07:41 | Nprim Reagovat

Spotřeba

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na spotřebu po městě a na dynamiku auta. Někde jsem četl že po 130 km/h auto už moc netáhne. Nejsem závodník, ale při předjíždění by to mohlo trošku vadit. Díky moc za odpověď.

14.05.2007 | 08:17:17 | Martin Reagovat

porucha

Tak jsem si to tak pochvaloval a 150 tis. km znamenalo pro moje Mondeo prasklé těsnění pod hlavou. Nepříjemné, ale fakt je že se u tohoto motoru o tom mluvilo. Takže oprava a jede se dál. snad to bude vše.

10.05.2007 | 20:58:11 | nprim Reagovat

po dalších 15 tis

Tak mám zase dalších něco přes 15 tis. a po dlouhé době jezdím autem, do kterého leju jenom naftu, umývám a vysávám, neboli absolutně bez problémů. Tak jen ať to vydrží. 160 tis. není pro tento motor a toto auto vůbec žádný problém, tak si nenechte nemluvit, že když ho kupujete v bazaru tak má 105 tis. Km není třeba se bát, jde o stav a kdo se k tomu jak choval. Já jsem plně spokojen a nebudu uvažovat o výměně po roce....

10.03.2007 | 16:47:44 | Nprim Reagovat