Recenze Ford Mondeo 1.8 TD - combi
“Víc než velká spokojenost.”

Autor recenze: Přemek (32 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1753 Stav km při koupi:175 000 km Stav km nyní:182 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 30. 6. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Scorpio 2.0 i CL

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po koupi vozidla jsem nechal pro svoji hlučnost vyměnit u předního pravého kola ložisko. Celkově jsem vozidlo prohlédl, a nezjistil žádné větší problémy. Sám jsem si udělal před zimou antikorozní nátěr spodku automobilu a trochu poopravil zadní díl výfuku, je zatím původní, ale tak za rok ho bude potřeba vyměnit.

Celkově lze tvrdit, že koroze vozu je minimální, musí se ale věnovat větší pozornost a péče zadním lemům blatníků, to je forďácká slabost. Mám nefunkční el. výškové zařízení u sedačky řidiče, asi je tam něco vymleté v těch plast. převodech motorku. Ten sice jde, ale sedadlo se nehýbe, možná se na to někdy mrknu. Takže až na tyto menší závady je vozidlo v bezproblémovém stavu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ford Mondeo jsem si koupil, protože Forda jsem už měl 2x (Ford Granada, Ford Scorpio) a nikdy s ním nebyly vážnější problémy a náhr. díly jsou dostupné a né nijak zvlášť drahé. Mám vozidlo ke kterému je plně vedená servisní knížka, takže vím co s vozidlem bylo a nebylo a kolik má opravdu najeto, protože v dnešní době koupit vůz u kterého víte kolik má přesně najeto je velký problém.

Tohle auto je poměrně konstrukčně jednoduché a dá se dobře udržovat. Viděl jsem i hrozná Mondea, ale je to v majiteli, jako u každého vozu. Obecně se dá říci, že i když němce nemám rád, auta dělají opravdu kvalitní a srovnání s korejcema a východem je velké. Toto vozidlo splňuje veškeré mé nároky na pohodlí, bezpečnost, spolehlivost, úspornost a dá se pořídit za přiměřené peníze.

Někdo říká, že se mu v tomto voze třepe palubka a slyší všelijaké pazvuky atd., já neslyším vůbec nic a ve voze je absolutní ticho. Vozidlo mám vybavené původními sportovními sedačkami, takže i komfort při jízdě je velice slušný. Co se týče motoru je velice pružný a úsporný, takže jestli někdo píše, že je líný, tak si má pořídit sporťák atd. S autem jezdím spíš rychleji a stabilně za 6,5ltr nafty/100 km a to i při zapnutých světlech a klimatizaci. Místo pro cestující v autě je až až a k tomu uvezete i novou ledničku v kufru a pohoda. Orig. Ford autorádio je výborné, jednoduché a spolehlivé. Auto je vhodné jak na každodenní ježdění, tak na dlouhé cesty.

Co mohu hodně ocenit je vyhřívané přední okno, v zimě k nezaplacení. Do motoru je potřeba každých 10 000km lít ojej 10-40W - polosyntetika. Když si mění olej a filtr člověk sám, tak je to v pohodě do 1.000,-Kč.

Je to ideální rodinný vůz s kterým se hezky a pohodlně jezdí za rozumné peníze. Splňuje emisní limity EUR 2, nevyžaduje větší údržbu, do dnešní doby naprosto akorát.

Co bych vozidlu vytkl je menší rejd, slabé plast. nárazníky (při sebemenší kolizi okamžitě praskají), hlučné relé na blinkr (nevím proč to musí všichni ve voze vědět, že blikam) a náchylnější ke korozi zadní díl výfuku.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Ford Mondeo