Recenze Ford Mondeo Ambiente GLX
“je to rodiný přítel”

Autor recenze: roger (27 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.8 TD Stav km při koupi:152 334 km Stav km nyní:162 673 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 7 měsíců Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 26. 8. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 Ford Transit r.v. 2002/2006/2009; Škoda Octavie Felicie

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto doposud nepostihla žádná porucha


Hodnocení a zkušenosti s autem

Toto auto jsem koupil s několika důvodů.
1) potřeboval jsem rodinné auto a dělníka v jednom.
Což mondeo splňuje na jedničku. Je velké prostorné a ať jedu s vozejkem nebo plně naloženým kufrem je mu to jedno.
2) chtěl jsem diesel
Opět splňuje, potřeboval jsem auto ketré při zatížení málo žere, jeho spotřeba je celoročně do 7l a to jak v létě s klimatizací tak i v zimě. Druhý důvod proč diesel je ten že nafta se dá sehnat skoro vždy i s jiných zdrojů a tento motor vám ledacos odpustí.
3) chtěl jsem auto s výbavou hlavně klimatizaci, el. okna, nastavitelný volant a sedadlo, el. zrcátka a to vše za málo peněz
4) chtěl jsem auto které se mi líbí a lak je v dobrém stavu. což mondeo splňuje až na pár šrámů od kamínků je metalíza neporušená.
5) chtěl jsem auto bezpečné s airbegem. mondeo a jeho přilnavost je známá a vinikající, v zatáčkách sedí, na sněhu taky, podvozek je parádní.
6) auto bez dalších investic. jediné co mě to stálo byly preventivní investice jako výměna řemenů a kladek, žhavící svíčky, vodní pumpa a filtry.
7) chtěl jsem auto které se dá spravit v garáži při nejhorším u lepšího mechanika.
8) auto které bude řídit má manželka, pravda ze začátku se ho bála že je na ni jako začatečníka veliký ale teď by neměnila.
9) auto ketré manželce ledacos odpustí (začátečnické chyby) splňuje na výbornou a že jich bylo
10) auto s levnými díly. což si myslím že se pohybují ve střední kategorii, ale sposta věcí se dá sehnat za rozumnou cenu

Závěrem chci říct že ač je tento motor jinými cválen a jinými odcuzován já jsem spokojen. A když si pročtu recenze majitelů tak drtivá většina je spokojena taky, a většina těch co haní to auto nikdy nevlastnily a jen čerpaj tak jak jedna paní povídala.
Motor je sice starší koncepce ale o to jednoduší. Pokud nezapomene na základní pravidla jako nechat po sportovnější jízdě po dálnici dochladit turbo, nebo nemučit motor vysokými otáčkami když je studený (ostatně to platí prakticky dodnes i o moderních motorech) tak se vám odmění dlouhou životností.
Motor není postaven na nějaké závodění ale na klidné pohodové jízdy. Jednié jeho negativum je že při zaplé klimatizaci ve městě musíte počítat s větší dávkou plynu na rozjezdy ale to je ozvyku i když je to nepříjemné.
Pro mne a mojí rodinu je to super auto a jsme nad míru spokojení

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář