Recenze Ford Mondeo
“nepotěší, neurazí”

Autor recenze: Pavel (27 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.8 16V Stav km při koupi:230 000 km Stav km nyní:245 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 18. 3. 2011

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Omeba 2.5TDS

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto je z roku 1998 takže celkem "dědeček" při koupi koroze zadních lemů a začínající koroze prahů, to je dle mě problém všech těchto typů Ford Mondeo tohoto data výroby - špatná antikorozní ochrana karoserie.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S autem jezdím pracovně každý den, v létě, v zimě, většinou kratší trasy, dohromady za týden cca 400 až 500 Km. Motor jako takový opravdu bez problémů. Po koupi jsem nechal vyměnit olej, svíčky a filtry tot vše. Krásně startuje jak v zimě, tak v létě, nic necvaká ani netluče. Je to verze kombi a motor 1.8 16V 85KW je podle mě dostačující.
Jízdní vlastnosti mě mile překvalily, v zatáčkách drží, samozřejmě že vše v mezích možnostech, jízda pohodlná, ale zárověn podvozek neni nějak extrémně měkký.
Kromě motoru je ovšem auto celkem poruchové
Za půl roku používání mi 2x odešel předřadný odpor topení - cena v servisu Ford cca 700,- , přestal fugovat zadní stěrač, začala zlobit dálka od centrálu, dálkou lze pouze pouze odemknout, nikoliv zamknout, po cca 10 tis km jízdy začalo mít řazení větší vůli a přestalo fungovat stahování levého okna!
Nadruhou stranu jsou to závady, která nijak moc neomezují provoz, ale jak jsem psal, auto mám jako pracovní, takže to neřeším!
Spotřeba je opravdu dle stylu jízdy, po městě 10L, mimo město 8, ale dá se jezdit i za 6 ale to už opravdu šetříte

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář