Recenze Hyundai Getz Champion
“Optimální poměr cena/výkon.”

Autor recenze: Fantan (63 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1,4 Stav km při koupi:12 km Stav km nyní:5 600 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 24. 10. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: 14 ks,posl.Opel Kadett 1,4

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Spálená pojistka u zapalovače, jinak vše OK.

Čekal jsem, že bude mít větší rejd.

Při kompletním sklopení zadních sedadel (i jen pravé, větší části) je třeba obě přední posunout dost vpřed, jinak se zadní neukotví sklopená.

Nemile mě překvapilo, že při posunutí sedačky řidiče dopředu je malý prostor na položení pravé nohy mimo pedál plynu (bota č.10,5), takže jsem mimoděk přidával.

Protože zavadlový prostor je malý, přichází to v úvahu dost často.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vzhled perfektní, vynikající sedačky - sice nijak měkké, ale dobře se v nich sedí. Díky výšce výborný výhled a pohodlné nasedání (jako na židli, žádné vsouvání), nečekaně velký prostor vpředu i vzadu.

Brzdy dostatečně ostré, nevšiml jsem si vadnutí.

Motor sice táhne už odspoda (50 ve městě lze i na 4), ale až kolem 3K se z něj stane opravdu drak. K využití výkonu (zrychlení při předjíždění) je třeba odřazovat. Šlápnout na plyn nestačí. Zpočátku byla spotřeba i přes 8 l, postupně se snížila na dnešních cca 6,5 l (hodně pojížděček). Vzhledem k tom, že jde o nový vůz, jsou náklady 0 - jen provozní hmoty - tedy cca 1,6 - 2 Kč/km, podle ceny benzinu. Start bez problémů.
Odhlučnění karoroserie výborné - v obvyklých rychlostech motor nijak nevadí při posledu rádia a otáčkoměr čelověk fakt ocení. Dlouho jsem uvažoval o silnějším klaxonu, než jsem si stáhl okénko. Jen tvrdší zadek je trochu cítit a slyšet (jezdíme většinou jen ve 2). Jde o nový vůz, koroze žádná.

Jízdní vlastnosti výborné, v zatáčkách sedí přesně, posilovač řízení účinný, ale nechá řidiči pocit, že "řídí". Při vypnutém motoru je ale jeho absence fakt citelná.
Jako kuřák oceňuji vyjímací "kelímkový" popelník - lze ho pohodlně použít vpředu i vzadu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Getz

Vložit komentář