Autorecenze Nissan Note 1,4 benzin - V danej cenovej kategórii jednoznačne najlepšia voľba. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Nissan Note
 
 

Recenze Nissan Note Acenta
“V danej cenovej kategórii jednoznačne najlepšia voľba.”

Autor recenze: Insider (30 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,4 benzin Stav km při koupi:9 km Stav km nyní:2 600 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 20. 8. 2007

Hodnocení inzerátu: 10 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 10.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Nissan Primera 2,0 i r.v. 1990

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto nemalo žiadnu poruchu, je nové.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po predošlej Primere s dvojlitrom v plnej vybave zaradenej už podla veku (r.v.1990.) v kategórii veteránov sme hľadali nástupcu z kategórie "rodinné auto".
Spoľahlivosť predošlého auta (najazdených 225000 km!) nás udržala pri značke a rozhodli sme sa pre NOTE.

DESIGN: NOTE ma veľmi špecifický vzhľad a rozhodne sa nedá prehliadnuť. Hodnotiť príťažlivosť sa dá len čisto subjektívne, a za seba môžem povedať len to že mne sa páči. Ostatní si urobte názor sami. Na Slovensku je ich navyše veľmi málo a preto sa za ním otáčaju chodci a vodiči napriek tomu že je na trhu už vyše roka.

INTERIER: interiér preberá časť palubnej dosky z Nissanu Micra, a niektoré ovládacie prvky (el. ovládanie okien, výškové nastavenie svetiel) sú veľmi podobné ako mala 17 rokov stará Primera... Všetky sú však po ruke a bez dlhšieho zvykania ich nájdete bez očného kontaktu. Drobné mínus má u mňa ovládanie všetkých okien vo dverách vodiča - pravidelne otváram namiesto predného zadné okienko... :( je to ale zrejme vec zvyku... trošku zamrzí že lakťová opierka je len na strane vodiča. Sedadlá vo mne na prvý pohľad nepôsobili komfortne a ani nedosahujú kvality vyššej triedy, predné sedadlá majú silný náznak bočného vedenia, su pohodlné a posed je vysoký. Ani po dlhšej ceste nepociťujete únavu a potrebu zmeny polohy...

PRIESTOR: o Nissane NOTE sa dá smelo povedať že ide o malé-veľké auto. Priestor pre vodiča a spolujazdca je viac než dostatočný, dokonca 160kg ťažký kolega si pochvaľoval priestor pre jeho pivné brucho. Odkladacích priestorov je dostatok, extra veľké plus má u mňa chladená priehradka pred spolujazdcom do ktorej sa zmestia 2 1,5l veľké fľaše. Osobitnú zmienku je treba venovať batožinovému priestoru. Devízou NOTE je jeho Variabilita. V základnom stave je kufor porovnateľný s Fabiou, +- nejaké centimetre. Za základný stav považujem zadnú lavicu posunutú celkom vzadu čo poskytuje cestujúcim vzadu komfort ktorý v danej triede nenájdete. Pri tejto polohe majú svoje opodstatnenie stolíky známe z lietadla. Opačný stav je keď posuniete lavicu úplne dopredu (dá sa posúvat v rozmedzí 16cm). Priestor pre cestujúcich vzadu je úplne minimálny, porovnateľný s Nissanom Micra. Kufor sa však zvačší na porovnateľnú veľkost ako má VW GOLF. V praxi poloha lavice vpredu stačí pokiaľ máte vzade 1-2 malé deti v autosedačkách a v kufri v pohode zložený kočík. Pokiaľ máte deti vačšie, kočík voziť nepotrebujete a oceníte nadštandardný priestor v kabíne...

MOTOR: volili sme úsporný motor s relatívne nízkymi nákladmi a preto padla voľba na 1,4 benzín. Pokiaľ v aute sedia dvaja dospelí a nemajú veľa batožiny, dá sa hovoriť o veľmi svižnom a živom motore, ktorý v kombinácii so skvelým podvozkom poskytuje viac než náznak športovej jazdy. Spotreba je závislá od "váhy" nohy na plynovom pedáli. S veľmi ľahkou nohou sa dá dostať pod 5,5l mimo mesta, ale to je skôr také piknikové jazdenie... Jazdím mesto/diaľnica/mimo mesti v pomere cca 20/40/40 a priemernú spotrebu s pustenou klimou mam približne 6,5l/100km

RIADENIE: posilovač riadenia s premenlivým účinkom je ideálny do mesta kde veľmi ľahko a svižne prekľučkujete aj cez naozaj úzke uličky. Na okreskách vyberiete prakticky akúkoľvek zákrutu bez námahy a riadenie mi príde veľmi prirodzené... Veľké presklené plochy, minimálne previsy poskytujú kráľovský výhľad na cestu, čo ocenia najmä ženy. Taktiež najmä pre ženy majú svetlá na vrchu svietiace "bradavky" ktoré napomáhajú odhadnúť obrys auta a zaparkovať aj menej skúseným vodičom v úzkom priestore trebárs aj po tme. Výhlad do zadu je cez stredové zrkadielko nie práva ideálny, nadstandardne veľké bočné spätné zrkadlá tento nedostatok viac než kompenzujú. O čisté sklo sa starajú silné ostrekovače a dvojica nerovnako veľkých stieračov. Bol som veľmi milo prekvapený tým ako NOTE sedí v zákrutách na ceste, a minimálne sa nakláňa pri "ostrejších" prejazdoch zákrutami... Výšku vozidla však pocítite pri bočných nárazoch vetra na diaľnici...


NOTE sme kupovali ako nové auto.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 10


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Note

Vložit komentář

nissan note

mam 1,6 benzin najeto 200000.spotřeba léto 5,2-5,5 podle obsazení.v zimě 6,5 l.živé malévelké auto jak na jízdu do zaměstnání,tak na dovolenou.mohu potvrdit recenzi autora.tomas

28.02.2017 | 19:41:30 | tomas  | 80.250.14.* Reagovat

rezonancny bod motoru

neviem co to je ale uz som to vypozoroval na dvoch autach s uplne rozdielnymi motormi (Thalia 1.4, SX4 1.9D). ....inak v tejto triede by som si ja osobne skor zvolil Merivu, aj ked je mozne ze nissan je kvalitnejsi ale na moj vkus maju japonske auta moc tvrdy podvozok.

23.03.2009 | 14:42:48 | pepa Reagovat

Note 1,6

Note máme od června 2006. Má najeto přibližně 50000 km. S autem jsme naprosto spokojeni, spotřeba benzínu se pohybuje kolem 6 l/100km, spotřeba oleje mezi výměnami žádná.Pouze jsme vyměnili stěrače, žárovky předních světel (velmi špatný přístup,doporučuji nechat udělat v servisu) a brzy bude třeba vyměnit přední desky. Jen snad topení v silných mrazech by mohlo topit dřív ale skla se nemlží. Takže s autem spokojenost a mohu doporučit.

26.02.2009 | 16:26:26 |  Reagovat

super

Prispievam sem sporadicky a iba k teme Note.

Mam ho 2,5 roka - jeden z uplne prvych. Auto ma 35 tis. povedzme ze sa da bilancovat. Zaujima ma najma spolahlivost aut a prevadzkove naklady.

Zatial sa vymenil stierac a 2x ziarovka. Spotreba - dlhodobo od 5.7 do 6.3l/100km (povedzme ze teda sumarne za 6).

Kto si ho kupi, bude mat pusu od ucha k uchu. Cital som, ze Note s motorom 1.4 je v sucasnosti najspolahlivejsi Nissan aky sa vyraba a je velmi vysoko nadpriemerny co sa tyka spolahlivosti).

12.01.2009 | 07:50:49 | martin Reagovat

Pekna recenzia

No ja strasne rozmyslam o druhom aute do rodiny pre zenu a toto je favorit spolu s HONDOU JAZZ. Len ma trochu desi ta spolupraca NISSAN s RENALUT, obzvlast lubovolnej francuzskej sucasti elektroniky... Ale variabilita s posuvnou lavicou sa mi paci mimoriadne. JAZZ je znamy vysokou kvalitou, ma veliky kufor a stale sa sedi v zadu kralovsky. Je vsak aj o nieco drahsi, otazka ja, ci by som do kufru zmestil v JAZZE kocik (aj ked myslim, ze hej).
Spotreba, ze ma ten 1.4 motor 7.8 spotrebu pru styroch dospelych - no to je jasna vec, to bude mat ale kazdy maly benzinak. Fabia by pri 130 s 1.2 mala 10, ta ich 14 16V tak 8.5. Ja osobne budem auto vyuzivat cisto do mesta, takze mi to nejako zvlast nevadi...

28.02.2008 | 18:06:06 | babo Reagovat

super pospis

dakujem za vyborny popis skusenosti s tymto autom, nakolko uvazujeme o kupe.

10.12.2007 | 10:04:27 | Kimlo Reagovat

Po par tisic km.

Tak sa sem vraciam po pár tisíc KM, aktuálne mám najazdených nieco cez 11000.
Auto je stále bez poruchy, na letnych gumach sa spotreba ustalila v priemere na 5,8 co nie je take zle. Ako som odpozoroval spotreba sa dost dramaticky zvysuje so zatazenim auta... Pri poslednej ceste BA-BRNO-BA sa vysplhala pri obsadeni 4 dospeli ludia + mala batozina na 7,8! na dialnici pri rychlostiach 110 - 150km co sa mi zda hodne vela.
Dalsia vec co ma celkom zarazila s prichodom chladneho a dazdiveho pocasia je extremne rosenie okien. "odrosit" ich je mozne jedine pustenou klimou co je nastavene od vyrobcu pri rezimoch kurenia s fukanim na predne sklo. pri inom azte som sa s tzm nestretol... :(

14.11.2007 | 12:25:33 | Insider Reagovat

Spotreba

Liter navrch, minimalne. Problem vidim pravdepodobne v kratkom "sprevodovani". Pri 60 km/h uz mam davno zaradenu stvorku a vsetko vyssie musi zaobstarat 5 prevodovy stupen. Takze na dialnici uz musi ist motor do vyssich otacok a to pochopitelne ovplyvnuje aj spotrebu. Idealna spotreba je do tych 90-95 km/h. To znamena, ze Note je skor urcene na kratsie vzdialenosti. Teda mesto, medzimesto a podobne. Ak by bol pomer vyuzitelnosti na dialnici cojaviem 60/40 v prospech dialnic tak by som si kupil uplne nieco ine a hlavne diesel. Je to samozrejme otazka priorit, na co clovek auto potrebuje. Inak je to dobre auto. Zatial spolahlive. :-)

10.09.2007 | 19:56:49 | Robo Reagovat

Trošku bych se bál, že motor 1.4 v autě této velikosti bude zažívat poměrně značné galeje. Docela mě zaujala spotřeba kolegy níže, kdy hodnotí, že vozidlo žere při 130km/h o 1L více, než u 110km/h. To se mi zdá, jako docela masitý, i u objemu 1.4 .

09.09.2007 | 21:24:27 | Radek Reagovat

spotreba

Spotreba 6.5 litra je na uvedeny pomer dost vysoka. Pravdepodobne asi kvoli nezabehnutemu motoru. Mne sa pri tomto pomere a obsadeni dari spotreba pod 5.5 a jazdim v ramci dopravnych predpisov. Na dialnici vsak auto pri 130 zerie minimalne o jeden liter viac ako pri 110 km/h.
Rezonancny bod motoru je niekde okolo 100 km/h +-5 km/h, takze odporucam pri tejto rychlosti nezotrvavat dlho. Motor vtedy prechadza z "ekonomickych" otacok do "neekonomickych" a neznie to v kabine dobre. Nehovoriac o tom, ze ani motoru to nerobi dobre. Skoda, ze auto nema 6 prevodovy stupen. Zarucene by sa uzivil.

09.09.2007 | 18:32:40 | Robo Reagovat

Konečne som sa dozvedel načo slúžia tie bradavice na svetlách.

20.08.2007 | 16:34:19 | neb Reagovat

Note

Budem sentimentalny.Pred časom mi zomrela manželka.Rakovina.Note bol jej miláčik.Čierny,pre nás zaujímavý-jednoducho svojsky a iný,prestranný,SPOĽAHLIVÝ,bezporuchový,makač.Neskutočne praktické auto.4 x dospelí nad 182cm-normálne sedenie!!!Také BMW 1 môže ticho závidieť!Aj nové Passaty ci Golfy,Fordy z obmedzujúcimi stredovymi panelmi,opierkami vo dverách

14.10.2019 | 07:14:59 | Strecho  | 46.34.235.* Reagovat

RE: Note

A teraz ho predávam,218000km,s LPG,celý čas JEDINÁ PORUCHA!!!Roztrhol sa nejaký remeň,vymenil som a jazdí doteraz!To Ford Mondeo 2Tdci-vymena vstrekovače u 100 000 km,Peugeot 406 -odišiel ventilátor(na ceste po Albansku,keď bolo vonku 40°C!Druhé auto čo mám VW Golf Plus(tiež už 200000 km)-výmena prevodovky,odišlo turbo,nechávam si ho lebo 1,9 TDI(vraj 500 000-1000 000km)!A to Note koštovalo 12000€!.Tamtie všetko nad 20 000€!!! Budem druhýkrát plakať,keď ho budem predávať,lebo na ňom jazdila ONA!Zlatý dobrý Nissaník.Člen rodiny!Pre niekoho smiešny,pre nás zlatíčko!Nech sa vsetci idú podučit

14.10.2019 | 07:28:12 | Strecho  | 46.34.235.* Reagovat

RE: Note

Podučiť ako sa má robiť spoľahlivé,priestranné,praktické auto!Za normálne peniaze!Japonec nakonec!Ďalšie auto,len japonec!

14.10.2019 | 07:31:21 | Strecho  | 46.34.235.* Reagovat

Vzhľadom k počtu kilometrov sa dá hovoriť skôr o prvých dojmoch ako o recenzii, ale treba uznať, že je to pekne napísané. Veľa šťastných a spokojných kilometrov.

20.08.2007 | 14:57:41 | Petrík Reagovat