Recenze Opel Vectra B 2.0 DTi
“Úsporný, spolehlivý, pohodlný krasavec.”

Autor recenze: Sparker (23 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:2.0 DTH Stav km při koupi:105 000 km Stav km nyní:128 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 27. 9. 2005

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: 2x Lada Saab 105 Favorit Renault R11 Foed Escort

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto jsem koupil na jaře, bez viditelných problémů. V létě (cca po 10.000 km) mi začala "padat nafta" (u palivového filtru vznikala vzduchová bublina a při startu přes ni motor nedokázal nasát naftu). V opelu to řešili výměnou hadiček ke vstřikům, zatím je to O.K.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je prostorný, velký a pohodlný sedačky. Prostřední cestující na zadním sedadle má tříbodový pás a opěrku na hlavu, ale daleko bych na jeho místě jet nechtěl. Na místě jeho sedadla je totiž loketní opěrka a otvor do kufru (sedan). Další dva cestující vzadu však mají pohodlí dostatek (měřím 190 cm, jezdím se sedačkou vzadu a bezproblémů se "za sebe" dokážu posadit).

Motor 2.0 DTi (74 kW) je naprosto geniální. 2.2 DTi by byl asi lepší, ale tenhle bohatě stačí. S plným autem (4 dopělý lidi a plný kufr věcí na dovču) jsem měl spotřebu při cestě k moři 5 litrů, za běžného provozu se pohybuju od 5,3 do 6 litrů, ale to už jsou jenom couračky po městě. Že jedete v dieslu poznáte při studeným motoru, ale po zahřátí ho prakticky neslyšíte až do rychlosti okolo 140 km/h. Další jeho výhodou je řetěz - odpadá výměna rozvoďáku.

Slabinou těchto aut jsou malá (ale nádherně vyřešená) vnější zpětná zrcátka a sem tam si povrzávající sedačka řidiče.

Nejhezčí z modleů je sedan, leč, bohužel i nejméně praktický. Vysoké předměty prostě nepřevezete (jako u každého sedanu). Pokud ale nehodláte stěhovat skříně, jeho objem 510 litrů je opravdu dostatečný :-)

Podvozek je dobrý kompromis mezi sportovní a klidnou jízdou. Kola 195/65/15 jsou ideální - kryjí většinu nerovností na silnici (a že jich je dost) a při razantním projetí zatáčky stopu auta bez problémů udrží.

Dobrá věc je klimatizace - s tímto motorem ani nevíte, že je puštěná a v letních měsích je to velmi příjemná věc.
V žádném předchozím autě jsem ji neměl a považoval to za zbytečný luxus, ale auto bez klimy bych už nechtěl.

Co se týká náhradních dílů, nemůžu přesně sloužit, zatím jsem žádný nepotřeboval. Co jsem si ale zjišťoval, pokud si nezakládáte na originálech, je to stejné, jak u ostatních značek.

Auto je denně v zápřahu, za půl roku jsem s ním najel asi 20.000 km a bez problémů, můžu ho vřele doporučit, naprostá spokojenost!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Vectra

Vložit komentář