Recenze Renault R9 GTD
“Když někdo pečuje o svůj vůz!”

Autor recenze: Marek (20 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1986 Typ motoru:1595 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:633 182 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 4. 9. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: jako první R9 GTL Peugeot 405 SRI Honda Accord a nyní jsem ještě dostal R9 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Asi odešel posilovač brzd, ale brzdí. Musím jít nohou tvrdě bez citu. Měněná zadní náprava, z Renaulta Clio (Je o něco užší), byla hodně kleslá.Výměna elektroniky na žhavení, (elektronická krabička kdesi v motoru).

Zlobí centrální zamykání a zatýká kolem šíbru dovnitř - ztvrdlá těsnící guma kolem střešního okna!

Začali nějak rachotit přední pružiny, nevím jak je to možné a čím způsobené. Asi také vodní pumpa, když mi bylo totiž asi 16, jeli jsme s tím do Prahy a venku bylo 35 stupňů a my jsme museli topit v autě, aby se neuvařil.

Od té doby se tam něco vyměnilo, nevím co a závada je pryč! Už mě nic nenapadá...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ačkoli jsem v první recenzi o benzinovém Renaultu psal, že už nechci Renaulta, dostal jsem diesla od tety! Auto měla moje teta, její manžel byl automechanik a o auto se staral velmi dobře. V roce 1992 bylo dotažené z Německa a 3roky stálo v dílně a neustále se na něm pracovalo.

Bylo bourané přes střechu a znovu postavené skoro "na koleni" investice celkem asi 130.000! Motor má nakroucíno necelých 633000 a šlape bez problémů. Neuvěřitelné zimní starty! Motor absolutně bez poruchy!

Při 400000km bylo dosti dlouho v dílně, dělala se "generálka" motoru a to do šroubku! Nesrovnatelný komfort s nynější Fabií, Felicií, nebo Octavií! Auto denně v provozu, horší je na tom plechařina! Zadní lemy, prahy a sem tam puchýř. Ale technickou prošlo, nyní se budou opravovat zkorodované části karoserie a bude se jezdit dále. Auto bych nedokázal prodat, je plné vzpomínek, hlavně na něm nechal strejda ruce a práci kterou na něm svedl, mu nikdo nezaplatí! Myslím že je to muzejní kousek, protože málo kdo se může chlubit tím, že jeho auto a ještě ke všemu diesel, má odfuníno přes půl milionu a to bez vážnějších závad!

Prosím Vás, kdyby jste někdo věděl o zachovalém, klidně nepojízdném Renaultu 9 diesel, napište mi na email. Potřebuju sehnat brzdový posilovač a pěkná kastle by se také hodila.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault R9

Vložit komentář