Recenze Renault R9 (sedan) TL
“Nejde vyjádřit !!!”

Autor recenze: Marek ,
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1983 Typ motoru:1.4 benzin Stav km při koupi:188 000 km Stav km nyní:189 079 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7-8 l/100 km Vloženo: 1. 11. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.3

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Poruchy? No jéje a né jednu!

Štve mě, že když naložím auto lidma (plný počet míst k sezení = 5) ještě něco naložím do kufru, hobluju si skoro zástěrky o silnici!!!To zadní vynutí je hrozně unavené. Je to sice měkké, ale moc nepraktické.

U každýho staršího Renaulta tohodle typu, nejde moc dobře vyřazovat zpátečka a pak hned jednička. Musí se pomalu. Jednou se mi to kouslo a nemohl sem nic. Takže jsem sešlapával spojku a už když jsem to chtěl nechat tak, jak to je a utéct, náhodou povolila a šup rychle pryč.

No a perlička na závěr. Oddělal jsem převodovku. Nevím jak, ale roztrhlo se ložisko a prošlo prý kartérem. Nějakým blokem či co.

Takže mi teď stojí na dvorku pod okny a čeká na celou jinou skříň.

Mimochodem, víte kolik stojí u Renaultu informace? 4.500 korun...

Mám ve Velkém technickém průkazu napsáno, že kola 155 SR x 13 na ráfku 5,5 B, samozřejmě nesmysl. Ráfky mají být 4,5 J (a ještě by mělo být od... do...), která kola tam pasují, jako to má můj známý = 155 - 175, x 13 4,5 J), jenže mně tam prostě nějaká moc inteligentní ŽENA napsala nesmyslný bláboly (taky to, že nejmenší spotřebu mám ve městě = 5,4l) a teď bych za to měl platit 4.500 tisíce korun, jenom, že jsem se v Renaultu zeptal, jaký že kola tam mají být. Oni by mi vytiskli protokol, na kterém by bylo pár trapnejch hodnot a chtěj za to 4.500 kč.

Nechápu. Takže až tohle auto dojezdí, už nikdy NECHCI RENAULTA!!! To se mi ulevilo, doufám že si to přečte hodně lidí a pochopí jak je RENAULT velkorysí za poskytnutí informace!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jinak na to, že je to stařičký dědoušek, který už má odfuníno docela dost, tak motorově je špičkový. Pohodlí se nedá srovnat s dnešní Škodou Felicií a prostorově úplně vyhovuje. Kufr má dost velký i na nákupy v Tescu... =))

Jo a hudba se dá udělat taky špičková, protože je vzadu uzavřený prostor, kde basy udělaj své. Byl jsem s ním až moc spokojený, než se vymlela ta převodovka. Ale jestli se v RENAULTU nezmění pár lidí, kteří si válí jenom šunky za stolem který je dražší než moje celé auto dohromady, tak si myslím, že docela dost příznivců odradí.(Kromě tedy těch, kdo na to opravdu mají).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault R9

Vložit komentář

Nalož auto 5 lidma,nacpi ňáký věci do kufru a připoj naloženej přívěs.A už budeš drhnout zástšrky po silnici.

19.09.2005 | 18:13:18 | Kuba Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault R9