Autorecenze Renault Thalia K7J 700 - Auto je super pro studenta, důchodce nebo ženu na mateřské, kteří nechtějí dát za auto hromadu peněz a cpát je do oprav. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Renault Thalia
 
 

Recenze Renault Thalia 1.4 8v 55 KW
“Auto je super pro studenta, důchodce nebo ženu na mateřské, kteří nechtějí dát za auto hromadu peněz a cpát je do oprav.”

Autor recenze: Lukáš (22 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:K7J 700 Stav km při koupi:84 250 km Stav km nyní:85 300 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6.6 l/100 km Vloženo: 31. 3. 2020

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia I 1.9 TDi 81 KW Renault Scenic I 1.9 DTi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Silné stránky

Pohodlí za volantem
Zvládání nerovností
Poměrně nízká spotřeba
Provozní náklady
Dostupnost náhradních dílů
Váha auta, která je zároveň i nevýhoda
Velký kufr
Nekoroduje karoserie
Nekrade se
Rozměry auta (ideál do města)

Slabé stránky

Krátké převody
Hluk při vyšších rychlostech
Protijedoucí kamion auto celkem dost rozhodí
Ne moc snadný přístup do kufru (ale je to sedan)
Koroze výfuku

Závady a opravy na autě

- Výměna zadních paken
- Výměna klaksonu
- Svářený výfuk
- Nutná výměna předních kotoučů a destiček
- Nutná výměna komplet výfuku


Hodnocení a zkušenosti s autem

Thalie je vlastně moje první vlastní auto, co jsem si koupil. Byl jsem rozmazlovaný naturbenejma dízlama v rodině, v hlavní roli Octavia I, kterou jsem měl možnost rok jezdit a Scenic I, se kterým jsem jezdil od prvního dne řidičáku minimálně 2 roky. Potřeboval jsem něco na ježdění do školy, na brigádu, za přítelkyní, občas nějaká ta vyjížďka na výlet, hlavně nějaký ne moc náročný auto na údržbu a s levným pojištěním. Tak jsem hledal, hledal, a našel pár kousků, co se mi líbilo, jenže, jak to bývá, všechny hned zamluvený. Tak mi zbylo jen jedno auto - Thalie. Měla poměrně malej nájezd, vypadala hodně zachovale (1. majitel) a byla za hubičku. Tak jsem ji nakonec vzal.

Rozhodnutí zatím vůbec nelituju, a dá se říct, že mě auto i dost překvapilo. Jasně, není to Octavie, ale tu má kdekdo (u nás v rodině jsou 3). Auto je v podstatě výbava Authentique, takže kde nic, tu nic, ale posilovač aspoň má. Na druhou stranu - nemá se zase co pokazit. Je to prostě hrozně jednoduchý, mechanický, lehký a malý auto.

U auta mě velice překvapil kufr. Ten má asi 510 litrů, takže se co něj vejde všechno, co potřebuju (dá se v něm i spát). Další věc, co mě překvapila je nasedání a vystupování z auta. Oproti Octavii je Thalia podstatně výš, a když do ní lezu, tak si se svýma skoro 190cm neotluču kolena o volant, což se mi stává pokaždý, když sedám do Octavie. Dostávám se k sedačkám. Sezení je za volantem pro mě docela pohodlný, sedačky jsou měkčí, než v O1, ale na dlouhý cesty to může dělat problém na záda. Místa mám kolem sebe i nad hlavou ještě opravdu dost. Na zadních sedačkách místa moc není, takže na dlouhý trasy to asi nebude úplně pohodlná jízda, ale sedl jsem si tam a vejdu se tam s přehledem, ale jak jsem již zmiňoval, víc jak 1 osobu stejně často nevozím, takže zadní sedačky mi zatím slouží jen jako místo pro batoh. Co mě ale na interieru dost štve - nemám si kam položit svůj 6.3 telefon, není na to zkrátka nikde místo, v kapse ho v autě nerad vozím, takže než jsem si dokoupil držák do auta, vozil jsem ho v kastlíku. Auto je uvnitř do cca. 70km/h poměrně tiché, kolem 90 km/h je už kdecos slyšet. Super věc je podle mě i podvozek. Sice se auto dost naklání, když se zatáčky řežou z ostra, ale zase pro srovnání s Fábií nebo Octavií zvládá nerovnosti podstatně líp.

No a je tu motor. Není to žádná 2.6l i6 twinturbo bestie, ale stará a poctivá 1.4 8v 55 kw atmosféra, která naprosto bohatě stačí na moje popojížďky, na závodníka si nehraju a nepředjíždím, abych si něco dokazoval, takže OK. Spotřebu mám okolo 6-7 litrů, což je samozřejmě víc než u dieselu, ale není to vůbec žádná katastrofa. Ten motor je tak starej, že je prakticky nezničitelnej. Stačí jen měnit olej a lít do toho benzín. Rozhodně bych se doporučil vyhýbat dálnicím, protože tohle auto na to opravdu není, má moc krátké převody a při 100km/h to točí už tak 3500-4000 ot./min. a to roste pěkně spotřeba.

Auto za 3 měsíce, co ho mám zatím nemělo žádnou závadu, kromě samozřejmě výše zmíněných oprav/závad, se kterými jsem auto kupoval, ale tak brzdy jsou potřeba měnit u všech aut. Bolest Thálií je prostě výfuk, který mám děravý jako cedník, s tím se nedá nic dělat, ale zase plusem je, že karoserie Thalie NEREZNE.

Zatím jsem s tímhle autem velice spokojený, nikde žádná elektrika, žádná klima, kterou v létě stejně nepoužívám a radši si stáhnu okna, zkrátka auto, kde se jen tak něco nerozbije.

A hodně lidí všude naráží na vzhled auta, že je to nejošklivější auto světa kvůli tomu kufru a podobně. Ale upřímně, českej klenot - Fabia sedan není taky nic extra krásnýho a dělala se taky se stejným motorem :) Pak je tu verze sedan pro Megane například, nebo Opel s géčkovou Astrou úplně stejná písnička. Podobných aut se tu najde víc, ale Thalia si takovou reputaci určitě nezaslouží.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Thalia

Vložit komentář

Jejda, Svlastík se nám probral z komatu. Těžké ho zabít. Neznáte někdo nějakého exorcistu?

26.05.2020 | 09:42:42 |   | 89.176.46.* Reagovat

Doporuceni

Takové auta se nekupují, taková se dostávají v rodinném kruhu. Ženě na mateřské bych určitě nedoporučil a to vzhledem k bezpečnosti vozu a malému kufru. Alternativou by byl ten Scenic I, který oslovil i mne a zařadil jsem ho do skupiny vozu, které bych zakoupil v pripade zajímavé nabídky na trhu. Renaultu LPG nevadí a jelikož ten kufr je s krycim plechem za sedadly, na to denni dojíždění pro začínajícího pracujícího nad 26let do prace asi jo, me se zamlouvala tehdy thálie 2 za neuveritelnych 89t a stacilo dat nejakych 50t na stul a zbytek leasing a v cene gratis havarijko. Sice bez serva ale fungl nové auto a pak i logan MCV sedmimistna za 146t skladova a vybavena se servem a elektrikou. neverim, ze ted po krizi spadnou auta fungl nove pod 170t... Nejaka ta závada by se ukázala, ale nic hrozného. Student a duchodce má lepší možnosti a to MHD 75% sleva a dale pripadne taxik opět slevy, sdílený dopravní prostředek apod.

24.05.2020 | 11:12:01 | svlastik  | 82.117.146.* Reagovat

RE: Doporuceni

A koho to zajímá? :)

24.05.2020 | 19:56:51 |   | 103.107.196.* Reagovat

RE: Doporuceni

Asi tak potencionální kupce. Tohle auto za hubičku znamená asi tak cifru do 2,5 tisíce korun, vzhledem ke stáří vozu a s plynem max. 9 tisic.

24.05.2020 | 20:56:54 | Svlastik  | 82.117.146.* Reagovat

Nechápu kritické pisálky...

Zdravím, za mě je recenze ok. Mladej kluk chce auto, které ho nákladově nesežere a to přesně Thalia je. Sám stále ještě mám, jako 2. auto v rodině, dvojkovou Thálii, kterou jsem kupoval v roce 2010 jako novou (je tu i recenze z té doby). A seznam závad? Téměř nula. Jediné, co mě potkalo, byl prodřený kabel otevírání kufru, takže jej centrál nezamykal, opraveno v záruce. Jinak nic. Žádné katastrofy, co tu různí odborníci, kteří Thálií ani nikdy nejeli, natož aby ji vlastnili, se nekonaly. Chce to jednou za dva roky (nebo 25000 km) vyměnit olej, filtry, po 6-7 letech či 160 tis. kilometrech udělat rozvody (jediná nákladnější položka) a máte vystaráno. Destičky, kotouče a.t.d. jsou korunová položka, výfuk mám původní a zdravý. Rez se tohoto auta netýká a to ani na víku kufru, jak zde nějaký odborník psal. Takže asi tak, myslím, že své zkušenosti zde mohu shrnout, když Thalii vlastním téměř deset let a najel s ní cca 110 tis. kilometrů. Takže pisateli recenze přeji mnoho pohodových kilometrů.

18.05.2020 | 10:52:58 | Lukáš  | 82.100.58.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Mladej kluk co chce auto se ti na thálii vys..e. mezi mladejma letí golfy, passaty, nebo civic. Ne nějakej uondanej ruksak nalepenej na clio a ještě zkurve..j.

18.05.2020 | 12:45:55 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Tvoje subjektivní hodnocení nemá vliv na objektivní skutečnost.
P.S. Passat, Civic či Golf za ty prachy, co dal recenzent za Thalii, by byly neuvěřitelný šroty, který by neprošly ani technickou. Takže asi tak.

19.05.2020 | 13:52:11 | Lukáš  | 82.100.58.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Tvoje subjektivní hodnocení nemá vliv na objektivní skutečnost. A tou je to, co píšu výše.

19.05.2020 | 15:26:49 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Pokial bereš do úvahy len dedinských týpkov tak si trafil. My inteligentejší vysokoškoláci si totiž vieme prepočítať kolko čo stojí a na nejaký vylagrovaný Golf, Passat alebo Civic čo zožere viac oleju ako benzínu sa ti môžem zas zvysoka vys.. ja :) a to som mladej kluk :)

19.05.2020 | 22:58:10 |   | 178.41.174.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

jediné, co omlouvá tvé hysterické chování zde, bez jakýchkoliv zkušeností, je právě to, že jsi mladej kluk. taky jsem byl mladej a hloupej a názory kritiků jsem odsuzoval. Dnes vím, že měli pravdu a byla jen má chyba, že jsem na to přišel tak pozdě. Tvé první auto, thália, je samozřejmě to nejlepší, syp si do něj peníze, opravuj si ho, už jsem to tu psal, já jezdím, nic neopravuju, ani čepy, ani nic jiného, ani po 150 000 km, a výhledově stále ne, ale thálii nemám. Měl jsem, a stačilo mi to do konce života. Zaplaťbůh existují OPRAVDU auta pro důchodce, maminy a ostatní, kteří potřebují spolehlivý vůz a nechtějí nic opravovat. To ale ty nemůžeš vědět. A protože mi připadá (soudě podle tvých nekončících a stále se opakujících příspěvcích o výhodnosti OPRAV a nákupu DÍLů) že nejsi úplně v pořádku, tak neboj, už nebudu na tvé šílenosti víc reagovat. Je to tady tvoje, klíďo zblbni celej národ a zasemeň to tady chválou na tu hrůzu s vlastní dílnou a zahradou. Pa, blázínku, a dostaň brzo rozum. Jinak zůstaneš stále v pravěku a ujede ti vlak. P.S.: Doufám, že ta tvá vysoká škola je jen další abstraktní školou, a ne technika nebo medicína. To by byl blížící se konec inteligence.

20.05.2020 | 07:03:10 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Tvl - inteligentnější vysokoškoláci - po tom, co tady předvádíš bych se snad ani tím,že studuješ VŠ nechlubil...,ty právě ani netušíš, co ten krám bude stát, jen se utěšuješ tím, že vstupní investice byla nízká (proč asi ty inteligentní vysokoškoláku?) , asi proto, že jde o kvalitu...ale ,že se namáhám...

20.05.2020 | 08:17:45 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Hoši ještě že má svojí hlavu a nenechal si poradit od vás,to by to dopadlo 😂Jeden s parodií na auto a druhej co se nechal odrbrat v autorizáku tady ostatní poučujou 👏👍😜😂😁

20.05.2020 | 09:10:21 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Tak on alespoň má hlavu a je šance, že časem zmoudří - u tebe je to ale už marný..., kde nic není , ani čert nebere.

20.05.2020 | 10:57:16 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Podle auta posuzovat inteligenci to fakt nevymyslíš👍.A že by zmoudřel jako ty a s autem za pár šušňů jezdil do autorizáku a nechával se odrbávat to už musí bejt sakra kumšt👏👏👏

20.05.2020 | 12:56:53 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Blbej a ještě troll, ty to se sebou nemáš lehký viď?

20.05.2020 | 13:32:33 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🖕

20.05.2020 | 14:03:19 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Mladej kluk chce auto, které ho nákladově nesežere a to přesně Thalia je....a kousek níž jsem vám vysvětlil, že PŘESNĚ TOHLE Thalia JE!! Bože, co na tom nechápete...sypalo se to i nový a s nájezdem 100TKM plus, což je dnes u 17-18 let starýho vehiklu každý to prostě vyžaduje neustálé investice, aby jsi to udržel pojízdné, ev. aby to prošlo STK.Co na tom pořád nejste schopni pochopit?
A měnit olej po 25tkm? No nazdar, ono podle nájezdu to spíš bylo po 2 letech že? Jednak máš verzi po facelift, jednak o cca 8 let mladší než recenzent a máš málo najeto, ale kdo to používá denně - zapláče.

18.05.2020 | 13:40:41 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Milý Vašku, takovými odborníky, jako jste vy, je dlážděnej Staromák. Vaše hypotézy vychází z pár recenzí, možná z pár hospodských tlacháren, ale s realitou, kterou mohu popsat já, jako dlouholetý majitel, se nemohou rovnat. O to se můžete přít, můžete s tím nesouhlasit, ale to je tak vše, co s tím můžete dělat. Jinak ano, u čtyřválce bez turba není problém měnit olej po 25 tis. kilometrech, je to i v servisce (ano, vím, že serviska není zlatý grál), je zde totiž dostatečná olejová náplň a nepřímý vstřik. To co vy asi myslíte s tou častější výměnou oleje, je její nutnost u přímovstřikových jednotek s turbem, kde dochází ke karbonizaci již z principu přímého vstřiku a degradaci oleje i z důvodu jeho nízkého objemu (kolikrát jen 2 - 3 litry.) V poslední řadě ano, recenzovaný model je starší, ale to nemá na kvalitu motoru, pozinku karoserie, či identický podvozek žádný vliv. Dvojková Thalia je prakticky jen facelift, základ je stejný.

19.05.2020 | 14:00:59 | Lukáš  | 82.100.58.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

BOHUŽEL! jsi vedle jak ta jedle, právě proto, že jsem ten zázrak omylem 6 let vlastnil (od nova) vím přesně, co se s tím vrakem bude dít s přibývajícími léty a kilometry, fakt mne baví, jak se mne pořád někdo snaží přesvědčit, že jsem měl jiné auto - tedy auto, dnes to za auto nepovažuji... v manuálu bylo dokonce měnit po 30tkm, ale zeptej se kde chceš(i v Renaultu), každý ti potvrdí, žo to je hloupost, ten olej to prostě nemůže dát, i kdyby byl long-long-long live....
Jediné s čím můžu souhlasit, že ThII je jen překarosovaná ThI, to je prostě fakt a také se do ní dostaly jiné motory, třeba 16-ti ventil a 1.2-ka, ale tu už měly myslím i poslední jedničky.
Na faktu, který mám ověřen vlastní zkušeností ( a ne není to náhoda, znám víc majitelů) že je to zoufalost nad zoufalost to nic nemění. Turbo pokud vím Thalia neměla nikdy, jen Clia..

19.05.2020 | 14:10:40 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

Teraz si ukázal ako málo toho o Thaliach vôbec vieš, samozrejme turbo Thalia mala, konkrétne s motorom 1.5 dCI :) ak nazývaš rozpadaním auta veci ktoré sme už niekolko krát rozoberali nižšie v tvojej faktúre, môžem ťa ubezpečiť že si úplne mimo. Menil si len pár čapov a silentblokov na prednej náprave a nazývaš to rozpadaním auta? Keď by som tú tvoju faktúru prepočítal do normálnych cien (nie v autorizáku) s najlepšími dielmi na trhu, nepresiahnem ani vonkoncom hranicu 200€ a myslím že 200€ je na 100tkm celkom v pohode investícia. To že si ich vôbec musel meniť pri už 100tkm môže byť spôsobené viacerými faktormi, stav ciest na ktorých si jazdieval, kvalitou originálnych dielov ale aj odrbaním v servise, ale o tom som ti už hovoril nižšie :D nikto sa ta o ničom presvedciť nesnaží, to ty tu neustále pod každú recenziu vypisuješ to aké je toto auto Horrový stroj, pričom väčšina má na to aj tak úplne iný pohlad a názor, a to pádne.

19.05.2020 | 22:46:37 |   | 178.41.174.* Reagovat

RE: Nechápu kritické pisálky...

:-) Ano velmi málo, protože jsem ji vlastnil...a máš asi pravdu, ale diesely mne nikdy nebraly , natož do malého auta, jestli byla 1,5 dCi s turbem (asi ano), co to mění na všem, co jsem napsal? Správně - nic!
To,co jsem popsal v té faktuře je malá část všech potíží, nechceš, abych probíral celé účetnictví za šest let (2003-2009) a dával sem všechny faktury cca za 100 tisíc, které s opravami toho zmetka souvisely, že ne? Že tomu nevěříš je jen tvůj problém - ale já to platil...
Renaulty jsou sračky...varuji ostatní potencionální kupce a nenaděláš s tím nic ani ty ani zastoupení značky, těším se ,až mne zažalují pro pomluvu, veškeré podklady vzhledem k faktu, že auto bylo na IČO dodnes mám.

20.05.2020 | 08:13:46 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Co se to s váma děje?

Co se to tu strhlo za diskuzi?
Chtěl jsem se s ostatními podělit o svoje prozatimní zkušenosti s tímhle autem a strhne se tady taková lavina hejtu?

Jako sorry, ale vejfuk a brzdy jsem za směšně málo peněz koupil a doma s tátou vyměnil a auto je bez problému. To, že jsem ho koupil s děravým vejfukem a sjetýma brzdama z toho nedělá hned vrak, ne? Na klaksonu stačilo vyčistit kontakty.

Pokud se Vám nelíbí to, že je to Thalie a jsem za ní rád, můžete mi klidně koupit jiný auto.

08.04.2020 | 18:19:11 | Lukáš  | 94.143.237.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Milej zlatej, nějaký brzdy nebo výfuk...…..to jsou maliny, jde o to, že konkrétně tohle auto je nepodařená kasička - což chápu zatím nevíš, ale jestli ono to nechtělo přečíst před koupí nějakou recenzi, já bych to například svému synovi koupit rozhodně nedoporučil.

09.04.2020 | 08:16:13 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Sam vlastním thaliu 3 roky a za ten čas som do auta už čo to investoval, ale ani raz ma nikde nenechalo, ani raz sa mi pakne neodlepili ako tu všetci píšete. Chápem 100 ľudí 100 chuti, ale snáď tu nejdete hejtit auto za pakne a výfuk za pár šupov? A tie komentáre že chcem vozidlo bez zbytočných investícií, no tak si kúpte kolobežku, tam nemusíte nič investovať. Ja toto auto môžem len chváliť za ľahkú a nenáročnú údržbu, a extrémne lacné náhradné diely. K čomu mi je lepšie a novšie auto keď tam za výmenu motorčeka ventilátora zaplatím viac než tu za výmenu spojky a rozvodov dokopy (vlastná skúsenosť). Aj nad týmto sa treba zamyslieť, Thalia rozhodne není najlepšie auto na svete ale to co tu niektorý predvádzajú je až tragické. Pozdravujem autora a nech mu auto slúži :)

13.04.2020 | 21:58:27 | Andrej  | 194.154.250.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Tak to dopadá, když zoufalec zná jenom thálii, a potom až koloběžku. Buď jistý, že jsou auta, do kterých nemusíš nic investovat deset let, natož do tří let. Ale pro tebe to bude asi holt jen ta koloběžka.

09.05.2020 | 16:49:22 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

A to sú aké prosím ta? Výmena brzdovych pakni a kotúčov co menil majiteľ auta je bežná údržba. Chceš snáď tvrdiť ze si mal auto do ktorého si od kúpi nedal ani cent za 10 rokov používania? Tak to mi je to auto ľúto potom. Hold sú ľudia ktorý na svoje auto neseru a doprajú mu servis a starostlivosť a potom sú tu ty druhý takzvaný zgrlosi, ktorý neinvestuju ani groš. Auto som kúpil už 15 ročne a teraz ma 18 rokov a stále ide ako hodinky aj keď je to pre teba stále ta nenávidená thalia :) ak mi o 18 rokov ukážeš ako tieto nové autá prepchate samou elektronikou stále idú ako nové bez výmeny motora, potom sa môžme baviť. Dovtedy prajem veľa zdaru.

11.05.2020 | 17:55:57 |   | 178.41.255.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Samozřejmě, že investice do pravidelné údržby není investicí do oprav. Údržba je základ, aby auto sloužilo spolehlivě a dlouho. Ale investovat do jakýchkoli oprav první tři roky znamená, že se nejedná o spolehlivé vozidlo. U Hondy, kterou jsem kupoval novou, jsem 10 let neinvestoval do žádné opravy. U Toyoty Hilux také ne, a u Ayga taky ne. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, kromě pravidelné údržby jsem nic neřešil. Kdysi u C1 po 10 letech občas rozsvítila kontrolka servořízení.

11.05.2020 | 18:13:14 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

V tom prípade sa vlastne bavíme úplne zbytočne kedže ja auto vlastním už keď malo 15 rokov a nie od novoty. Každopádne veci ako brzdy, hrdzavý výfuk prípade rozvody sú proste na 15 ročných autách bežná vec a je na majitelovi či auto dopraje údržbu alebo nie. Za 3 roky používania sa okrem opotrebovaných zadných brzdových obložení menil len snímač rýchlosti za 15€ čo som si spravil doma na zahráde za 5 minút. Podotýkam že už pri kúpe bol snímač nefunkčný ale za to že vydržal 15 rokov som mu to s radosťou prepáčil. Jediná velka porucha na aute bolo podpálené (nie prasknuté) tesnenie pod hlavou, čo mechanik pripísal veku auta, cena dielov 25€ a výbrus hlavy 30€, robota 50€ kedže toto auto spraví každý. Odvtedy ubehli už skoro dva roky a do auta som okrem údržby nemusel investovať ani cent. Rozhodne nemôžem tvrdiť, že by Thalia bola nespolahlivé auto.

12.05.2020 | 17:33:45 |   | 178.41.255.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Máš auto z druhý ruky a víš, že tam byl snímač 15 rokov? Boha jeho, mohl to být už osmý spínač... a jeden měl auto 20 let a nic na něm neměnil. Protože nejezdilo, ale stálo :-)

12.05.2020 | 18:14:53 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Sorry, ale snímací zařízení, cidla, klaksony a takove ty elektricke picinkry a to i v interieru musi fungovat do konce životnosti auta. Těch čidel tam jsou tisíce a kdyby se to fakt začlo kazit tak kde to jsme, to by se ty cidla vzhledem k jejich počtu a rok má 53 týdnů musela měnit 3x tydne... to čidlo je neodpustitelne a velmi vazna zavada. Ja chytl cidlo u kliky a pak cidlo vstriku v BMW a pak takova picata drazka na klice za dvacet korun, která držela olejové cerpadlo bo se to protacelo a dostat se k nemu na výměnu to jsem musel rozebrat pulku motoru nechat to v autorizaku tak mi nauctuji 20tisic. Chci tim říct že údržba patří pouze k zařízením co se spotřebovává jízdou nikoli funkčnosti a cidlo má držet spolu s elektroinstalaci od 50let nahoru. Co pak ma delat ten co chce auto jako veterana a do toho zapocitavam i konektory.

24.05.2020 | 12:58:01 | svlastik  | 82.117.146.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Tak jinak:...…..
Co je podle tebe údržba 5=9 let stáří vozu, vlastněn od nova, veškerý předepsaný servis značkový...2x ročně kontrola u Renaultu
- prasklá aretační tkanička u schránky spolujezdce
- 3x výměna čidla volnoběžných otáček (buď chcíplo,nebo se rozjelo bez možnosti ubrat plyn)
- servořízení, celé odešlo
- šišaté bubny vzadu,vyteklá prasata (po 5-ti letech)
- mnohokrát prasklý drát víka kufru (centrál)
- koroze haupny
- zatékání otvorem pro anténu do interiéru
- že nevydržely tlumiče čtvrtinu toho, co v mém současném autě beru jako perličku
- odešel teploměr vnější teploty
- sáknoucí vodní pumpa, nutno vyměnit včetně rozvodů
- opakované opravy lanovodů ruční brzdy (ne opravdu nejde o uživatelskou chybu)
- poruch DO originálního klíče
- pokles dveří u řidiče, nelze otevřít


jen pro pobavení kopíruji jednu z faktur za opravy:
Stav tach.108.888km, auto šlo do servisu, drbání do volantu,výměna br.kotoučů(zvlněné jako prase),rozvody motoru (výrobcem předepsáno 120.000 nebo 5 let).
Ceny bez DPH :
čep řízení krajní 1x 462
čep řízení krajní 1x 362,-
spojovací tyč řízení 2x 1378,-
sada kulového čepu 2x 2414,-
brzdové kotouče 2x 1869,-
destičky 2x 1285,-
chl.kap. doplnění 40,-
směs do ostř. 70,-
převodový olej elf 3l 1147,-
silentblok stabilizátoru 2x 768,-
filtrační podložka 447,-
sada rozvodů 2687,-
geometrie 504,-
práce 11h 4.536,-
výměna oleje motor+filtr 1.756,-
ještě nějaký pom.materiál,ale to neřeším.
Celková cena s DPH 23.502,-Kč Tvá Máňa.
Použité díly nejsou originál, ale jsou nabídnuty servisem Renault a schváleny výrobcem pro použití na Thalii.
Ještě chybí zcela odepsaný tlumič výfuku, cca 4.500,- + montáž.
Zakoupím na netu za 1.500,- vyměním sám.

12.05.2020 | 08:22:55 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Dobře Ty! :-)

12.05.2020 | 08:37:11 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Ses nechal pěkně natáhnout teda.To je tak když tomu člověk nerozumí a oni vymění i to co není potřeba nebo spíš jenom nafakturujou.

12.05.2020 | 09:24:40 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

No jasně....pan chytrej...to jen aby jste vážení renaulťáci věděli, co ten vergl při provozu stojí ( a to se nebavíme o spotřebních věcech...), servis byl ZNAČKOVÝ po celou dobu, co jsem ho vlastnil...takže jeden expetr tady hejtuje, že se je třeba o auto starat a druhej, že je lepší jezdit do neutorizáku v garáži a kupovat díly na vrakáči, to se hoši budete muset dohodnout...., jinak vše, co je vyfakturováno bych vyměnil doma také experte Jirko...

12.05.2020 | 09:56:15 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

V tomhle případě je na vině ale spíš autorizovaný servis než auto samotné.Že tě natáhli je evidentní a auto za to fakt nemůže 😜Proč ti měnili nebo jestli vůbec komplet přední nápravu a ne jenom tam kde byla vůle a proč tě překecali na rozvody tak brzo kvůli sáknoucí vodní pumpě to si měsíčně dolejval půl litru vody?Co ti to dělalo klepalo to nebo si měl vůli v řízení?

12.05.2020 | 12:33:38 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

A proč ti měnili převodovej olej a chladící kapaliny tam cmrndli jenom za 40,- když měnili rozvody a měli dole vodní pumpu?

12.05.2020 | 13:37:12 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Milý Einsteine, měl by jsi vědět, že některé věci se mění v páru (měnit jeden čep a za půl roku další...?) Je vidno, že o autech víš hovno. Ty díly měli zkrátka odžito a měnit to po jednotlivých podložkách je kravina, která ve finále stojí 3x tolik, ale to takovému ekonomickému trustu těžko vysvětlovat...

13.05.2020 | 08:41:02 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Když nemáš argument tak vždycky začneš útočit.Mě to vysvětlovat nemusíš jak se co mění.Prostě tě odrbali tak se s tím smiř.Evidentně tomu vůbec nerozumíš tak si byl snadná kořist.

13.05.2020 | 09:12:54 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Ještě dodatek k tvejm nesmyslům.Přideš do servisu na opravu,že ti klepe něco na přední nápravě a při brždění drnčí pedál.U nezávislýho ti vyměněj rejdovej čep za 500,- i se sbíhavostí z kotoučema a destiškama plus 1500,- a jezdíš.U renaultu ti nabulíkujou jak když prodávají hrnce,že je potřeba támhleto a tohleto a hňup se chytí a platí.Že ti podle tvý logiky to rovnou nesešrotovali,protože za chvíli mohl odejít motor,karoserie,kola,ložiska a celý auto a neprodali ti rovnou nový.Tak to v životě chodí chytřejší napálí hloupějšího a to auto fakt za majitele nemůže.

13.05.2020 | 09:30:01 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Chytřejší napálí hloupějšího...…………..:-) vlastní zkušenost? Nech se vyšetřit ……….., tohle fakt není normální.

13.05.2020 | 11:25:04 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Ty jseš toho zdárným příkladem a nemusím nikam chodit a normální to není nechat se takhle odrbrat to fakt ne 👍

13.05.2020 | 12:03:23 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Jsi naprostý exot, nic se zbytečně neměnilo, rozvody jsou na 120tkm předepsány výrobcem, takže když už tam auto bylo, nechal jsem je udělat rovnou, protože jsem jej hodlal prodat......ale nesnaž se to pochopit, to je nad tvůj level.
Česky psát neumíš, číst neumíš a slintáš tady něco o hlouposti :-), že tě baví s ztrapňovat.

13.05.2020 | 17:38:06 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Ty si hloupej až to bučí.Nacpi do auta přes 20 tis zbytečně a pak ho prodej.Ty tu ostatní poučuj o IQ a o češtině.Počítat neumíš,autům vůbec nerozumíš to vím dávno a ještě se tu chováš jako hulvát a suverének přitom ses tou fakturou totálně odstřelil 😜 Fakt mě bavíš😊🤣

13.05.2020 | 20:33:57 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

No Jiříčku, hučíš tady sice pěkně, ale jinak jsi blbej jak necky. Chápu, že ti rodiče dávají kapesný a proto neznáš cenu peněz, a jelikož nemáš žádné auto, tak ani neznáš ceny dílů a práce. Po bližším čtení té faktury jsem nezjistil vůbec nic předraženého, jedná se o úplně normální ceny, jaké bys zaplatil nejen v renaultu, ale i ve VW, oplu, a kdekoli jinde. Výsledná částka není způsobená ojebáním majitele vozu, ale MNOŽSTVÍM závad na vozidle. To ale blbeček jako ty nemůže posoudit, protože nevlastníš auto a neznáš mapu. Klidně si thálii kup (až vyrosteš) a užij si ji. A nedělej z nikoho blbce, páč největší blbec jsi tady ty. Akorát trollíš a hejtuješ, protože tě to baví. Ne proto, že bys něčemu rozumněl.

13.05.2020 | 21:54:12 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Jirka márne sa snažíš, máš tu pred sebou dvoch ludi ktorý majú evidentne komplex z Thalie a značky Renault. Jeden z nich, Vasek, je síce normálny človek ktorý si auto neopravoval a chodil stále do autorizaku. Na tom by v podstate nebolo nič zlé pokiaľ by ale neustále nemal potrebu spamovať pod každú recenziu aké je to auto hrozne, koľko ho to stalo atď.. Len preto lebo nebol ochotný sa niečo naučiť a tým pádom aj ušetriť nemalé peniaze a slepo veril všetkému co mu povedali. Druhý inteligent je zase zakomplexovany prablb ktorému žena nedala a tak si tu kazdy večer musí ventilovat svoje nervy na recenziách na auto ktoré pravdepodobne ani nikdy nemal. Hlása tu o inteligencii a pri tom sám má evidentne IQ hupacieho koníka. Aby toho nebolo málo, je ešte aj neschopný a keď zistí že niekto si vie na aute aj niečo spraviť, okamžite mu začne nadávať do kokotov len za to ze on sám si nevie ani koleso vymeniť bez chodenia do autorizaku. Neuvedomuje si pri tom ze ho ta ročná prehliadka v autorizaku stojí viac ako mňa všetky opravy na aute, čo už :D. Toť vše asi, hold na svete je ľudí ako sraciek a blbcov ešte viac :) :)

14.05.2020 | 16:12:01 |   | 194.154.251.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

...pravila socka - amen. Víc se k tomu fakt napsat nedá...., když si koupíš koně, musíš mít i na seno - a NEMUSÍŠ ho nutně sušit sám, to by tak asi odpovídalo tvé filisofii o tom, proč si neopravuji auta na zahradě.

14.05.2020 | 16:37:54 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Nemusis si ho síce sušiť, ale nemôžeš sa potom sťažovať že sušené ta vyšlo viac, len preto ze si si ho nevysusil ty :) toľko zase k tvojej filozofii.

14.05.2020 | 17:13:44 |   | 194.154.251.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

vysokoškoláci, kteří nemáte co dělat, kupte si thálii. A k ní zahradu a dílnu. A máte o volný čas postaráno. Do servisu nechoďte, protože by vás finančně zruinoval. To protože thalie je super autíčko s laciným servisem (na zahradě). Oni by to totiž v autorizáku ani nestíhali...

14.05.2020 | 18:12:07 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

:-))) Ne, nestíhali...

15.05.2020 | 09:27:43 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Jistě a podle té tvé bychom si měli také (z důvodů úspor pochopitelně) sami obkládat koupelny, dělat podlahy a dveře, zazdívat futra,dělat topení, okna, střechu, chodníky,montovat kuchyně,péct chleba - prostě pokud chceme svítit sedneme na kolo s dynamem a šlapeme...odkud jsi sem spadl? Ze Slovenska? Chápu, tam na východě děláte leccos na koleně, ale tady už jsme prostě dál.
Jen pro tvou informaci, vše, co jsem popsal umím udělat, často lépe než řemeslník, ale dělat to nebudu! protože se mám rád a nejsem na světě proto, abych jako magor dělal všechno sám. Tyhle věci jsem dělal za socíku, teď už fakt ne! Není to potřeba.

15.05.2020 | 09:32:44 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Ty vidíš jenom sebe a svojí pravdu.Spousta lidí to tak dělá,protože je to třeba baví,chce to dělat,nejsou levý,kvalitního řemeslníka i servisáka seženeš těžko,kterej ti to nezkurví a ještě tě neodrbe jako tebe.
Thalia je ideální auto pro studenta za pár šušňů a díky jednoduchosti si plno věcí opraví sám.Felicie shnily,jedničkový fabie už jsou moc olítaný a thalia je ideál.

15.05.2020 | 10:35:08 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

....zato ty máš rozhled...:-)), Thalia z r. 2002 nebo kolik je ideál....mám poprskanou celou obrazovku, kolik ti je ? Deset? Už ti brzy začne škola..., a opravovat na autě miliardu věcí, které u normálního AUTA ani nevíš, že máš? Auto si lidi nekupujou proto, aby ze sebe dělali automechaniky..., ale aby jim sloužilo ne oni jemu, ale je to marný,je to marný, je to marný....

15.05.2020 | 11:20:11 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Ty jseš fakt marnej.Na autě si neumíš ani dofouknout kola,nedokážeš pochopit,že co je pro někoho složitý,někdo zvládne levou zadní a ještě se u toho baví a ještě ušetří a neokrade ho servis jako tebe.Že jsme na fóru o autech a bavím se tu s člověkem,kterej má auto jako přibližovalo a ne jako koníček už ani nezmiňuju.

15.05.2020 | 11:33:35 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Úplně žasnu, jak přesně víš, co svedu a co už ne - umím se sám najíst? Nebo mne krmí personál...to si opravdu nepřijdeš směšnej?
Ale je fakt, že už jsi se tady ztrapnil tolik, že asi nevadí, když budeš přidávat...:-)))) je to jedno.

15.05.2020 | 14:04:21 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Když budu chtít auto jako koníček, abych se v něm rejpal, koupím si veterána. Tyhle recenze jsou o zkušenostmi s auty na jezdění, ne na rozebírání.

15.05.2020 | 14:15:47 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Proč to tu teda plevelíš, když si Thalii nikdy neměl a víš o ní kulový?

15.05.2020 | 15:20:56 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

….zatím co ty jsi jich měl deset....na obrázku.

15.05.2020 | 17:21:34 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Ne jenom jednu akorát s jiným motorem a to 1,2 16V.

16.05.2020 | 07:33:29 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Zkus znovu pátý řádek v obsáhlém článku níže: (debile)

15.05.2020 | 19:53:40 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

zakomplexovany prablb ktorému žena nedala

až tak daleko jsi ochoten zajít při hysterickém obhajování nespolehlivého auta? Tak to je mi tě už vážně líto. Ty nejsi jen obyčejný hlupák, který prosazuje auto proto, že si ho opraví sám (aniž by přijal možnost, že normální auta netřeba opravovat). Ty jsi psychopat, který útočí na osobní a intimní život někoho, koho vůbec neznáš. Uvědomil jsi si, že možná právě proto, že jsem se v životě tak moc naopravoval nespolehlivých vozidel, tak právě proto mám morální povinnost upozornit ostatní, že tomu tak být nemusí? Že jsou auta, kterým je lepší se vyhnout? A vůbec tě nenapadlo že jsem právě thálii měl v rodině, a taky kangoo, a proto jsem oprávněn, neřku-li povinen před nimi varovat ostatní? Ty jsi holt naletěl a to cos koupil ti připadá jako pupek světa a budeš to obhajovat do bezvědomí. Ale další lidé tak pitomí nejsou, a většina si dá poradit. Takže až tady vyčerpáš veškeré své ivektivy, osobní výpady a intimnosti třeba z mého života (ty hňupe), tak se jdi vyfitit s tou tvou thálií a dej se zarámovat. Nic nezměníš na tom, že je to jedno z nejhorších aut, které bych již opravdu nechtěl ani ZADARMO. A ani, kydybs mi ho deset let opravoval na zahradě grátis. Protože já už si kupuji jen auta, která jsou spolehlivá. Nesmíš být tolik zaslepený, a třeba, když použiješ občas mozek (nebo co tam máš) a zkusíš taky něco jinýho, časem dospěješ k procitnutí. Hele, znal jsem jednoho, ten měl samý trabanty přes dvacet let a tvrdil, že to jsou perfektní jednoduchý a bezúdržbový auta. Kolik času trávil ježděním, tolik taky jejich opravováním. Přišlo mu, že je to tak normální u všech aut, až eceny dílů jsou tak levné a všechno si opraví sám, to je super! Když ho po dvaceti letech posadili dofavorita tak prozřel a málem se posral z toho, že jezdí a jezdí a nemusí NIC opravovat. Chápeš? Na rozdíl od tebe prozřel. Ty jsi ještě ve fázi zaslepeného chudinky, který nemá tolik zkušeností, aby je někomu rozdával. ty jich máš málo sám pro sebe. Tím bych tuto diskusi alespoň ze své strany uzavřel. Nemám sílu přesvědčovat omezeného člověka o nějaké skutečnosti. Jen doufám že ti nenaletí nikdo další. Pochlebovat ti tady budou stejně postižení jako jsi ty, nebo Jirka, kterej ještě nemá auto žádný.

14.05.2020 | 18:03:53 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Co to tu zase 🤮 za 💩 Souhlasím s kolegou ze Slovenska.

14.05.2020 | 19:11:25 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

....no, i tak se na to lze dívat...anebo tak , že nejsem hovado jako ty, co někomu prodá vylítanej křáp nejlépe ještě se stočenejma kilometrama a za rohem se děsně bavíš...., ale jak říkám, TY se to pochopit nesnaž je to mimo rozpětí možností tvého IQ.

14.05.2020 | 16:29:16 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Hoď sem ještě nějaký faktury ať se pobavíme 🤣

14.05.2020 | 18:31:14 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Asi už každí vie že servis Renault stojí za starú bačkoru, pokial budeš vergl servisovať za každú hovadinu v autorizáku, nemôžeš sa čudovať že to bude drahé ako prasa. Veci ktoré si si dával opraviť si 90% (okrem rozvodov a geometrie) z nich vymeníš aj doma na záhrade a ceny dielov na faktúre su taktiež extrémne prestrelené. Ako už spomínal Jirka, keď sa tomu nerozumieš, niet sa čomu čudovať že budeš platiť :)

12.05.2020 | 18:13:11 |   | 178.41.255.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Doma na zahradě :-) :-) Já už z vás nemůžu, Bože, vypni to... Vnímáte se vůbec, co říkáte?

12.05.2020 | 18:16:27 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

To auto bylo nové, mělo jen jednoho řidiče a protože sám na to nemám čas jezdilo do autorizovaného servisu, kde bylo zakoupeno(měl jsem půjčené náhradní). Že nemáš na značkovou údržbu není známka chytrosti, ale sociálního postavení. Ty ceny rozhodně prestrelené nejsou, jsou to ceny v r. 2005!! a navíc neoriginální, ale Renaultem schválené.

13.05.2020 | 08:37:03 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Tomu rozumiem, ale sťažujes sa tu na ceny ktoré si musel za to platiť, tak som ta jednoducho uzrejmil že sa to dalo riešiť oveľa lacnejšie a lepšie a to ze si to spravíš sam doma :) Známka chytrosti není že nemáš na autorizovaný servis, ktorému by som aj tak nedal nikdy ani olej meniť, známka chytrosti je ze si dokážeš určite veci opraviť aj sam a nie sa vyhovárať že to vieš ale nemáš čas bla bla.. Každý si čas nájde keď chce :) co sa mňa týka som študent VŠ a teda do korony som písal bakarku, chodil do školy každý deň a učil sa až do večera a predsa som si čas našiel? Ako je to možné? :O a nie, naozaj nemám peniaze na to aby som ich sypal do autorizaku kde všetko len skurvia (aj teba) to máš pravdu :) len toľko k tomu.

13.05.2020 | 10:18:12 |   | 178.41.255.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

hele celé to začíná být diskuse o hovně....principem všeho je, že renault je auto na kterém se mění kupa věcí, které jinde nejsou potřeba - to je základ. Že si je neměním sám je moje věc, můj čas je prostě dražší než abych se vrtal v autě, to jsem dělal za mlada ze zájmu se stodvácou, teď to rozhodně dělat nehodlám.....recenzent tady píše, že je to super auto - není a nikdy nebylo a nebude, a doporučovat lidem, aby si na zahradě dělali údržbu? To jako ta maminka na mateřské, nebo důchodce, co se sotva ohne, ev. mlaďas, který nejspíš ani neví, kde je motor?
Auto je tu proto, aby sloužilo nám, ne my jemu - tu jednu fakturu ze servisu jsem sem dal proto, aby bylo vidět v jakém nájezdu, co vše se řešilo a kolik to stálo - právě proto, že to auto dostalo nejlepší možnou péči od koupě po prodej a také je z toho snad vidět, že jsem na údržbě nešetřil, přesto se to pořád sralo, pořád,pořád,pořád….takže přesvědčovat mě, že je to super auto je marné, po Thalii jsem koupil C-Maxe, ten má teď 250tkm a NIC podobného jsem u něj neřešil...
No a pohádka o studentovy, zase máš smůlu, můj syn právě dělá bakaláře na UK, je už dva měsíce doma nudou se může ukousat, takže o tom, že by student neměl čas...další lež.
Budeš holt muset ještě zestárnout než nabereš rozum (snad) a nebudeš lidem lhát tak okatě, že to lze snadno prokouknout a vyvrátit.

13.05.2020 | 11:20:02 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Precitaj si to ešte raz a poriadne, napísal som pred koronou :) teraz ako sú školy zavreté tak samozrejme mam čas, ale ja som narážal na to ze predtým som bol skoro stále vyťažený a čas som si našiel. Je to každého vec ci si auto bude opravovať na záhrade alebo aj na streche trebárs, čo mi ale vadí je keď ľudia pindaju na to ako ich servis veľa stojí a pri tom si do autorizaku chodia meniť každú blbosť lebo oni nemajú na to čas :) momentálne sú diely na Thaliu extrémne lacné takže aj keby to tak bolo ako hovoríš ze na Thalii odchádzajú veci co inde nie, stále ostáva pravdou že všetko sa dá ľahko a jednoducho vymeniť doma :) to ze si na C Maxe neriešil nič z tohto co na Thalii ešte neznamená ze to riešiť nebudeš pripadne budeš riešiť niečo úplne iné. Každé auto ma svoje nedostatky a naopak pozitíva. Každé jedno :)

13.05.2020 | 14:20:49 |   | 178.41.255.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Jsi marný, Thalia byla ve 110 tkm v rozkladu, Max má 250 tkm, to je pro vysokoškoláka více než 2x tolik....
Destičky a podobné hovadiny jsem měnil na autech před r.89, dnes to rozhodně nepovažuji za běžné, dělat doma.

13.05.2020 | 17:40:45 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Vždycky bylo pravidlo, že studovat vysokou je podmíněno určitou výší IQ. Dnes už to asi neplatí. Inu, je jiná doba...

13.05.2020 | 19:23:25 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

známka chytrosti je ze si dokážeš určite veci opraviť sam. Tak tato věta stačí, a mám přesný obraz idiota.

13.05.2020 | 21:57:17 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Tak si to podme rozobrať. Za prvé: Výmena rozvodového remeňa je predpísaná na max 120000km alebo 5 rokov. Ak ti začala prepúštať vodná pumpa po 5 rokoch tak je to len otázka údržby nakolko by si aj tak mal vymeniť rozvodový remeň. Pred týždňom som menil rozvody aj s pumpou u garážového mechanika, cena za sadu DAYCO 45€ (1250 CZK). Snimač otáčok stojí asi 10€ (300CZK) a vymení ho asi aj moja stará mama na vozíčku, kedže ho držia len dva šróby. Čo sa serva týka, pokial si sral na rozvody a nechával si si ich na poslednú chvílu stavím sa že si nikdy nemenil olej v serve, pretože si predstav, nieje doživotný :) veľa krát sa kvoli starému oleju stane, že servo odíde. Olej stojí 6€ a vymeníš si ho aj doma sám. Prasknutý kábel opravíš pajkovačkou za 5 minút aj keď mne za 3 roky nepraskol ani raz takže nechápem čo v tom kufri že vám furt praská. Brzdy za 5 rokov a 100tkm = bežná údržba. Jediné čo ti nemôžem odoprieť sú lanká ručnej brzdy, zatekanie cez strechu a porucha imobilizéra v klúči, kedže toto boli aj sú časté problémy na Thalii. Čo som tým chcel povedať je že pokial človek neni lavý, tak si väčšinu závad opravý aj sám doma a nemusí zakaždým jazdiť do neschopného renaulťackého autorizáku, kde ho aj tak len ošklbú a tie ich ceny sú fakt astronomické. Silentblok stabilizátora za 768CZK? Teraz som ich obidva menil za 100 CZK od Febi Bilstein takže neviem z čoho tie silentbloky majú, asi z titánu :D Potom to tak dopadne keď sa tomu nerozumieš a vysolíš za to auto majland, ale popravde to auto za to ani vonkoncom nemôže :)

12.05.2020 | 17:48:50 |   | 178.41.255.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Další vůl :-) :-) :-) prej kdo není lanivý, vačšinu závad si opravcýýýý ! Ty vole opravuj a opravuj, a my mezitím budeme jezdit a jezdit. Když dává auto do odborného servisu, tak je kokot který si neumí nic opravit, když ne tak je kokot že se o auto nestará? Ne: Ty jsi kokot, protože obhajuješ poruchovej zgarb, kde není ani možné vypsat všechny jeho závady. A ještě se zaštiťuj tím, že si ho opravýýýš sám. Socka, co má hovno na práci může mít ruce po lokty v motoru třeba každý týden. A představ si, že jsou taky lidi, kteří neví kam dřív skočit, vydělávají prachy, a auto musí fungovat v kteroukoli denní nebo noční dobu. A nabízet to důchodci? Aby si to sám opravoval? Probuď se, zoufalče! A Jirko, ty zalez do pokojíčku a připravuj se do školy.

12.05.2020 | 18:11:25 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Typický príklad neschopáka čo si nevymení ani koleso na aute :) Neviem s kade si zobral že sa vrtám v motore každý deň, hold závisť je krása vec že? Jazdi jazdi, ked ti niečo odide hybaj do autorizáku vysol za to 30x viac ako ja za všetko čo opravím doma :) To že nevieš kam dřív skočiť ma vonkoncom nezaujíma, za ten čas čo mi tu odpisuješ tie tvoje žvásty si už mohol mať vymené bárs aj brzdy na jednej strane :) Na tie tvoje nadávky ani nebudem reagovať, kedže si sa vyfarbil a týmto to hasne :) úžívaj závisti, neschopností a solenia peňazí za opravy, ja sa budem voziť a šetriť :)))

12.05.2020 | 18:19:29 |   | 178.41.255.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

:-) ZÁVIST!!! :-) Závidím majitelům renaultů, že si mohou opravovat svá auta na zahradě! Závidím všechny ty závady a vady! Co já bych za ně dal! Takhle musím jen jezdit a jezdit, ani nemám žádné známé automechaniky, protože je nepotřebuju! Já chudák! A speciálně pro tebe, ty kutile domácí, týden není den. To se učí už ve školce. Nebo překrucuješ? Tak můžeš klidně spát, ano závidím ti thálii, kterou bych nechtěl ani zadarmo. Závidím ti, že místo užitečné práce nebo trávení volného času s rodinou si můžeš opravovat tu svoji hnidu. Ty se máš! Hlavně pozor ať ti nerupne cévka, při tom hysterickém obhajování zrůdného nepodarku. Je jen tvá škoda, že nikdy nepoznáš, co to znamená kvalita a spolehlivost. Protože si jistě jako příští auto zase koupíš podobný zjeb. Podle tvé inteligence a zjevné závislosti na opravách...

12.05.2020 | 19:55:44 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

ked ti niečo odide hybaj do autorizáku - nepochopil jsi. Představ si, že nič neodíde. Ne, neumíš si to představit. Chápu. Do autorizáku jezdím, ale jen na roční pravidelnou údržbu. Umíš si něco takového vůbec představit? Ne? To je smutné. Tak si srovnej vercajk a připrav si montérky na příští opravu. A až pod tím budeš ležet, vzpomeň si na mě, jak objíždím hrady a rozhledny.

12.05.2020 | 19:59:13 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Hovoríš o inteligencii, pri tom tu zrovna as svoju hondu ktorú máš od novoty z mojim 18 ročným autom, fakt inteligentné :) z tých tvojich odpovedí by som asi mal byť nasraný, ale v skutočnosti sa už asi 10 minút ujebavam nad tým ako niekto môže tak neskutočne hejtit auto o ktorom nič nevie a ani ho už nema/možno nikdy nemal bohvie? Vymyslel si si tu že každý týždeň ležím pod kapotou a nemám čo iné na robote, no priznám sa ze keď si napísal to s tými monterkami tak to som už nedal :D :D síce asi niesi veľmi praktický človek ale za to komik by z teba bol. A teraz si predstav ze ti na tej Honde niečo odíde, pôjdeš do autorizaku a zistíš ze za jedinú opravu zaplatíš viac ako ja za všetky dokopy :) a potom si spomenieš na mňa ako ležím pod tým autom v monterkach s vercajkom, a kopou usetrenych peňazí a skúsenosti, ktoré ty nikdy mat nebudeš :).

12.05.2020 | 20:49:05 |   | 178.41.255.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Průměrně kvalitní auto od novoty se nekazí, hodně dlouho ne. To nás čechoslováky odrbávají tím, že při prodeji autům stáčejí kilometry. Protože ty auta co kupuješ nemají najeto dle tacha 120tisíc, ale tak 420tisíc a to nejméně. Nové auta si lidi kupují proto, protože najedou min. 30tkm ročně. A když to auto má deset let, tak neexistuje, aby Ti někdo prodal diesla auto etalon střední kvality pod 300tkm najetí. Protože pokud by ten dotyčný jezdil tak málo, tak to auto není supersport na investici do teplé garáže ale úplná ztráta peněz a v údržbě sežere v autorizovaných servisech při garančních prohlídkách další peníze! S těma autama se jezdit tedy MUSÍ! Lidi nejsou hloupí, aby si koupili auto za milion a najeli 10tkm ročně a pak to prodali po 7letech za 150tisíc vám do 100tkm! Kolik je tady ještě takových co si myslí, že jsou vychytralí a přitom se nechají takhle podvést. Ale proč né, KARMA vážení, MYSLÍTE SI SVÉ A NECHÁTE SE NAPÁLIT, DOBŘE S VÁMI VYJEBÁVAJÍ BAZARY! A bazary jsou ze 75% plné dieslů s kilometry pod 300tkm, jasně že to je stočené! Všechno je to podvod na lidi! A když je to benzín, tak ten motor je taky zralý na rozborku. Takže ojetiny jsou prostě takové vergly normální, a ojetinu si může koupit ten, kdo to dokáže a kdo se vyzná v autech. Navíc jsou i větší nároky na výbavu garáže, chceš doma vyměnit výfuk? FAP hezký, a co Baterku a štelovat software? Vždyť i blbé LEDky jsou dneska problém vyměnit a co klíče na ty šrouby. jenže pokud si já najezdím ročně sotva 12tkm, tak buď si koupím jako soukromník funglovku a aby se mi vyplatila budu jí MUSET mít aspoň 30let. A chválit tady Renaulta, který podvedl tou Thálii za 300tisíc je opravdu napřesdržku, tedy ten kdo je podveden je určitě namíchnutý a přišel tak o dobré 2/3 peněz hodnoty tohoto vozu. Nebo si koupím ojetinu vzdělám se a spravuju to sám nebo u známých, ale tohle není vůbec to čím se člověk může dneska chlubit, je to koníček! Ano jsou tady šílené vergly, které se prodávají za podobné částky vůči konkurenci, protože prý stejná třída kvalitním etalonům a koupí si je člověk neznalý poměrů, třeba se řídí penězi a chce ušetřit pár tisíc! Ano, raději si pořídí třeba tu novou Thálii, protože chce ušetřit 50tisíc proti já nevím třeba např. Octávii. A pak může brečet. Ano tohle auto byl vyloženě podvod na lidi. Za komančů jsme tady taky měli takové auta, např. Polonez, Oltcit, a kdoví jaké opravdu šílené značky, které majitele trápily úplně všude, ani Rencek ba dokonce i Fiat nebyl tehdy daleko od nespolehlivosti. Naše Škodovka byla ještě větší vergl, ale vzhledem k ceně to odpovídalo, protože za cenu jednoho slušného Rencka jsi měl těch Škodovek pět a né aby třeba úplně mizerný Renault Thália stála 300tisíc, Fábia cirka 225tisíc a vcelku spolehlivá Octávia 350tisíc.
Dneska ať si majitelé budoucích ojetin těma autama třeba údáví. Jsou to předražené vergly. Doufám, že až se jich zbaví, poputuje jejich auto do vrakáče a Ti mladí se na ty auta vyserou a nebudou to kupovat!!! I když bude v dobrém stavu, proč? Protože jsou to všechno krámy na odpis, a po tom mnohaletém podvádění se stáčením km si to Ti majitelé zaslouží, když se toho zbavují oni, jsou to už jen zatracené nepoužívatelné proprděné vergly s půl míčem na hřbetě! Za další to co si dovolují mladým dávat za částky na povinném ručení je na KOMPLET BOJKOT MOTOPRŮMYSLU!!!

25.05.2020 | 10:24:31 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Keby si chcel namietať že nič neodíde, len si počkaj :) časom sa totiž auto aj komponenty prirodzene opotrebúvajú a teda aj na teba si to raz počká :) asi si ale myslíš že nie lebo máš Hondu, ťak ťa z toho sna radšej nebudem vytrhávať do reality :)

12.05.2020 | 21:01:16 |   | 178.41.255.* Reagovat

RE: Co se to s váma děje?

Přispěvatel z IP 89.176.46.* odpověděl za mne, nemám k tomu co dodat....sám bych to asi nevyjádřil lépe, nežiju proto, abych se hrabal v autě - to ještě neznamená, že to nedovedu, pokud budu muset, ale OPRAVDU nemáme rok 1988 a nejezdíme ve stodvácách…, značkový servis BY MĚL být zárukou kvalitní práce a materiálu, že není je opět jen ukázka kvality firmy Renault....dumej o tom jak chceš.

13.05.2020 | 08:33:10 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

V reakci na celou diskuzi , hlavne je asi potreba si uvedomit ze Thalie byla nova velmi levna a t je jednoduse kvuli tomu ze je smontovana z tech nejlevnejsich dilu co sly nakoupit a proto se neni co divit ze se na tom vsechno sere uz pri malem najezdu .

06.04.2020 | 15:45:17 | michal  | 62.245.119.* Reagovat

RE:

Něco by na tom mohlo být, ale ona velice levná byla i dacia logan (okolo 160 000) a na nich se nic v takové míře nesralo. Koroze, to ano, ale jinak běžný průměr.

06.04.2020 | 16:47:33 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

To, co píšete je sice pravda, platí to však až pro druhou generaci, model, který je v recenzi (verze Authentic), bez rádia,se švihadly,bez vyhřívání zrcátek - s manuálním nastavením apod. stál v době koupě, tedy r.2004- cca 300.000,-!!! a to je vzhledem k inflaci od té doby velmi slušná darda..., takže opět z toho nevychází Renault nijak oslnivě, protože z toho vyplývá, že drbal zákazníky zcela neskutečně - vzhledem k tomu, že auto bylo skutečně sestaveno z již vyvinutých a tedy zaplacených dílů , jednoduchých a mdlé kvality - smontované v Turecku.

07.04.2020 | 11:24:22 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Pardon, rádio samozřejmě mělo - měl jsem na mysli oddělený display s údaji, venkovní teplotou ap.

07.04.2020 | 11:26:14 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Sériová závada, je toho plný internet. Stačí se zajímat:

Zadné brzdové čeľuste - SKUSENOSTI - Stránky 2 - Renault ...forum.renaultclub.cz › Technická sekce podle typů › Renault Thalia I
25 posts - 󈖉 authors
Thalia koupená před 2 měsící z bazaru, najel jsem stím 50000 se mi urvalo brzdové obložení na pravé přední straně a zhulil jsem ... od včerejška se také mohu zařadit do fronty s příspěvky o utržených paknách.

Buben zadní brzdy - Renault Club ČR / SRforum.renaultclub.cz › Technická sekce podle typů › Renault Thalia I
22 posts - 󈖉 authors
Thalia 1,2 16V r.v. 2008, tak na tachometru 38300 a také problém na zadním kole s brzdou. ... Jak to tak sleduji tak utržené obložení je celkem častý jev. Neměl …

... Před 3 měsíci se uvolnilo obložení zadních brzd, výměna za 2000. ... km

atd...atd....
Předtím asi na 75000 km najednou odešlo čidlo otáček tohle bylo dražší - musel vyjet ...

05.04.2020 | 09:51:42 |   | 89.176.46.* Reagovat

Jdi ty kecko.Ty znáš osobně tak akorát Vaška přes net.Pakny se utrhávali u všech Francouzů co měli vzadu bubny,drátek si opraví každá lama a ostatní závady jsou prkotiny za pár kaček.Nevím o nikom komu by za jízdy vyplivával motor ani o tom že by tenhle motor měl nějaký chronický závady.Po šestnácti letech zrezlej vejfuk to je úplně normální stav.

03.04.2020 | 18:37:43 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Tak pakny se neutrhávaly u žádných francouzů, kromě renaultů. A jak sám říkáš, NEVÍŠ. Mě ten motor například vynechal několikrát v kangoo. A věř, že to bylo vo infarkt. Čidlo, prkotina, že? Prkotina, na který visí tvůj život. Ostatní tvoje bláboly o opravách a lamách si nechej do hospody. Nekupuju auto abych ho opravoval. A abych o něm mluvil jako o spolehlivém autě pro důchodce a studenty.

03.04.2020 | 21:06:49 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Víš prd.Od tý doby co se pakny jenom lepí a ne nejtujou se ti můžou odlepit u všeho.Nejvíc to dělali frantíci.Ty si si taky Kolíně dodělával pokud vím a podle tebe to byly prkotiny a u jiných to je strašný průšvih ty rozumbrado.A jaký to bylo čidlo?Jen jestli to nebyla cívka a ta odejde postupně a poznáš to že ti začne motor pocukávat, když se vyprdneš na výměnu svíček.

03.04.2020 | 22:19:36 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Tak 1) pro autora receneze - pokud je skutečně přesvědčen, že kára z r. 2004 má 84tkm....je jemně řečeno - slabší v úsudku
2) pro Jirku, to, co konkrétně na takovéto Thalii odešlo mně TŘIKRÁT nenyla ani cívka, ani svíčka, ale čidlo volnoběžných otáček, což se projeví v lepším případě tím,že auto chcípne (kdykoliv-kdekoliv) a v horším tím, že začne dynamicky zrychlovat a nelze zastavit!!!! Což už je vyloženě o život.
Odolnost jednotlivých dílů je proměnlivá, v globále však velmi mizerná.

04.04.2020 | 08:49:13 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Nelze zastavit? A ještě tu o Šípkové Růžence. Chápu, že pro někoho asi prekérka, že ho hned nenapadne vyřadit na neutrál u manuálu, stejně tak u automatu a normálně zabrzdit a má pak z toho spadeno na značku Renault, protože jeho auto chtělo i s řidičem spáchat sebevraždu :D

08.04.2020 | 04:20:48 | kolemjdoucí  | 91.103.165.* Reagovat

RE:

Typická reakce blba....Jistě po 30-ti letech s manuálem neumím vyřadit na neutrál...ale nic inteligentnějšího se asi nedalo čekat - ono to , milý zlatý není tak jednoduché, pokud to nečekáš a jedeš v koloně vozidel, nabouráš to před sebou raz-dva. A nejde jen o mne,jezdí s tim i lidé, co není řízení jejich šálek kávy,ženy,mladí,staří….trvám na tom, že jde o závadu životu nebezpečnou.

08.04.2020 | 11:06:33 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Jak se nám to, co neumí ani řídit a má reakce jako želva, vzteká :D Tak si nám ještě zanadávej, ale ať ti při tom nepraskne žilka neurotiku, to už si pak nezařídíš vůbec :D

09.04.2020 | 03:57:48 | kolemjdoucí  | 91.103.165.* Reagovat

RE:

Jak říkám reakce blba - jinak SAMOZŘEJMĚ! auto, které začne znenadání prudce samo akcelerovat považuji za stanadrd, má to tak většina automobilek, asi kvůli crash testům...

09.04.2020 | 08:13:35 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Navštiv z toho strašného zážitku psychiatra a běž si konečně léčit ty své mindráky, ale nezapleveluj místní diskuze kolem vozů Renault, nebo Dacia. Taky nemám rád po vlastních četných zkušenostech koncernové vozy, protože co tam není se nemůže pokazit, ale nemám potřebu je někomu hanit a říkat, jak je každý hloupej, co si je kupuje a nebo něco opravuje, protože je to každého věc, kapišto? O tom diskuze pod recenzemi nejsou. Díky takovým labilům se z toho tady stává pomalu, ale jistě obyčejná žumpa.

09.05.2020 | 20:53:46 | kolemjdoucí  | 91.103.165.* Reagovat

RE:

Milý žumpaři…..pokud jsou ty německé vraky takový odpad (žádný jsem nikdy nevlastnil), proč pod nimi není stejně šílená diskuse? Proč nemají svého Vaška? Přestože jich minimálně v ČR jezdí jistě násobně více než Rendlů….
A jinak , sám fakt, že vůz začne bez jakéhokoliv důvodu sám nekontrolovatelně zrychlovat já tedy považuji za závadu naprosto šílenou, jestli ty to máš jinak - tvoje věc.

10.05.2020 | 10:17:29 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Tohle dělaj i vylítaný nafty,že se motor dostane do max otáček a nevím o nikom,že by kvůli tomu naboural on je na to ten pedál mezi plynem a spojkou.

10.05.2020 | 11:32:38 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

:-) :-) :-) to je vůl!

10.05.2020 | 13:16:47 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Je vidět, že o tom víš prd....tohle udělá starej diesel u traktoru dokáže to i zničit motor - ale jde o zcela jiný problém...., selže regulátor - zpravidla pružinka a motor se roztočí do bezvědomí, nelze jinak, než rozbít skleničku (přerušit přívod nafty) jinak se motor přetočí a zkolabuje - ovšem bavíme se o zemědělské technice 50 let zpět!
Dnešní motor by tohle rozhodně nedokázal -natož benzín...

11.05.2020 | 10:08:14 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Já mluvím o moderním turbodieselu a ne o traktoru.A je to že ti nasaje olej do sání přes vyběhaný turbo nebo na chvíli z chladiče stlačenýho vzduchu a jede to na max otáčky a nejde chcípnout.🚜😄

11.05.2020 | 15:09:27 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Zemědělská technika 50.let. hahaha, tak dlouho jsem se nenasmal. A představ si že jsou tady novĕ narození, kteří tohle znají osobne, protože měli totálního vergla:)) hrozne rád to dělával baworak. Dokonce i me to čerpadlo parkrat vyděsilo, ale dalo se to vypnout, klíčkem. kdyz si nad tím vzpomenu jaký to byl křap a na tachometru pry 220t, a ten výjety zjeb vypadal po rozborce na milion najetych km, takový blb mlady jsem byl, ze jsem musel mít mermomocí BMW. A jinak tohle vydeseni umely udelat diesly vstrikovaci cerpadla s elektrikou uvnitr, bo tam mají takové super picinkry a vyrábeli to samosebou poláci v továrně a pak a další levna pracovní síla pak to montovali v mateřské tovarne ze...a teď kupujte auta plné elektroniky kombinované v motoru. S tím se holt budete muset naučit jezdit. Prý zemědělská technika 50.let. :))) joo co vím tak diesel zdorby před common railem to dokážou a to casem opotřebení, napr.zasek pastorku apod... :)))

26.05.2020 | 06:21:55 | Svlastik  | 82.117.146.* Reagovat

RE:

Auto bylo prověřený a má poctivě vedenou servisku.

08.04.2020 | 18:14:19 | Lukáš  | 94.143.237.* Reagovat

RE:

Já vím, já vím...jezdil s ním lékař na penzi pane... - I KDYBYto náhodou byla pravda, jako, že není....tak to auto je těsně před stavem, kdy se začíná rozpadat - a věř mi, že vím o čem píšu, bohužel jsem ho vlastnil a to od nova, takže rozhodně odpadá argument, že jej někdo přede mnou zdevastoval...

09.04.2020 | 08:11:05 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Co jsem dodělával na kolíněti? Sem s tím. Už se těším, jak to byly věci za peníze a o život ty chytráku. Jak si vůbec můžeš dovolit srovnávat toyotu s renaultem? Mísu ovoce s hromadou hoven... :-)

04.04.2020 | 11:37:54 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Ty zoufalče, už trabant měl lepený pakny (všechny) od sedmdesátých let a v životě se mu neodlepila jediná. A lepili to hloupí komunisti hloupým socialistickým lepidlem. Holt to nebyl renault vyrobenej kulturníma obohacovačema. Tak ze sebe nedělej trubku. Kolik jsi měl francouzů, kromě renaultů, na kterých se ti odlepily pakny?

04.04.2020 | 11:41:17 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Máš teda trabanta,Francouze nebo Japonce.Co se ti zrovna hodí do krámu.Mě se nikdy neodlepily na ničem,umím s autem totiž zacházet.Dělali to ve větší míře peugeoty,takže žabožrouti jako máš ty.

04.04.2020 | 13:25:33 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Seš vedle jako jedle. Ani nevíš, co vlastně mám. A taky je ti po tom hov..o. Ani mě se neodlepily nikdy na ničem, jenom majitelům thalií ano. Aut (i francouzských) jsem měl v životě dost na to, abych věděl, kdo tady kecá nesmysly. Citroen Xantia, Xsara, C3, C4, Peugeot 205, ale taky Trabanty, Škodovky, Toyotu Hilux (tu mám pořád), Aygo, C1... a věř, ty profesore, že s autem umím zacházet. To jen u renaultu neumějí zacházet s lepidly a paknami.

04.04.2020 | 15:36:40 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Tak mně se pravda pakny na Thalii taky nikdy neodlepily, zato však vytekla prasata a bubny zešišatěly :-))), váhám, co je horší...jo a hnila nezničitelná hauptna…., každému, kdo se zastává Renaultů bych důrazně doporučil psychiatrické vyšetření - něco nebude v pořádku.

06.04.2020 | 11:16:15 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Pořád čekám na to, co jsem dodělával na koliněti. Meleš jenom hovna?

04.04.2020 | 15:38:09 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Stando nebuď dezén a neměl nám tu nesmysly.Práší se ti od huby až to není hezký a kupuj si dál francouzský paštiky ty hospodského brepto.

Zadnímu zámku není nic jiného, než že se povolila zajištovací matka takovýho čudlíku, kterým hýbe centrál, a ten čudlík se pootočil a chodí mimo svou dráhu. Oprava trvá dvě minuty, a nepotřebuješ k ní nic jen jeden klíč a vědět kam šáhnout. U našich kolíňat se to stalo jednou. Máme celkem čtyři (3x C1 a 1x Aygo) a najeto máme celkem 350 000 km na všech dohromady) a tato závada se objevila jen jednou, u jednoho z nich. Asi špatný kus mechanika u výrobního pásu. Jinak to ostatní nejsou závady vozidla, ale následky hrubostí, kdy někdo před vámi se choval jako prase. Víčko nádrže strhnul (víte, jak se zamyká?), promáčknout knoflík DO, to jsem fakt nedokázal doteď ani po 12 letech co vlastníme tato auta) stěrač pouštěný přimrzlý... ten utržený výfuk taky není samosebou. Kdyby se uitrhl kovový držák z důvodu koroze, chápu. Ale guma - opět násilí - třeba narážení spodkem o zem. Tato auta jsou extrémě nízká, často škrtáme podlahou na nezpevněných cestách. Ob rok nechávám opravovat nátěr spodku. Kontakt baterie taky nevypadne sám. Zásah neumětela stylem všechno si udělám sám, dyť to umím...Věřte, že až vychytáte co někdo před váma posral, budete spokojený. Tyhle auta na závady opravdu netrpí. Ve dveřích mám pořádný repráky, rádio samo o sobě výkon má, ale ty originál repro před čelním sklem jsou tragédie. Taky tvrdý uskákaný podvozek a malé odhlučnění podvozku. Ve vyšší rychlosti nedělá kravál motor, ale valení kol po silnici, to je fakt hrůza.

04.04.2020 | 19:53:44 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

No tak to jsi nám v opilosti okopíroval mé rady člověku, který koupil zhuntovaný auto v žalostném stavu - díky předchozímu majiteli (majitelích). Nic z toho není vada vozidla z výroby, a už vůbec ne sériová jako je tomu u Thálií. Tak si dej ještě jedno, a už moc nepiš. Kopírováni ti jde, ale jinak datluješ opilecké překlepy. A klidně se z té thálie můžeš udělat, když tě tolik bere. Ty Stando.

04.04.2020 | 20:21:17 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Aha takže u jiných aut je porucha výrobní vada a šmejd a u kolíněte je to tím,že se sním jezdilo anebo za to může majitel.Nežvaň tu kraviny.Žabožrouti jsou všechno šmejdy do jednoho včetně tvojeho.

04.04.2020 | 20:41:58 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Toyota je žabožrout. A ty jsi vůl.

04.04.2020 | 22:01:49 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

A ty ještě půl a deset deka francouzský paštiky k tomu Stando se čtyřma žabožroutama:-)

04.04.2020 | 22:12:30 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

Kdo nechce cpát peníze do oprav si určitě nekoupí Thalii. Znám osobně lidi, kteří si ji koupili jako novou, a po výčtu závad, které řešili, jsem nechápal, že to vůbec má homologaci k provozu. Přetržený drát k ovládání kufru (proč lanko, stačí drát), nebo nefungující čidla čehokoliv jsou to nejmenší. Ale utržené obložení zadních paken za jízdy, nebo chcípání motoru za jízdy (nejlépe při předjíždění) jsou už téměř smrtonosné závady. Ostatní blbosti jako hnití výfuků a pod. vůbec neřeším. Thália je ten nejhorší odpad automobilového průmyslu. A jestli chce mít někdo spolehlivé auto bez zbytečných oprav a investic, musí se poohlédnout jinde.

03.04.2020 | 16:43:05 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Nějaký komplex ze značky Renault? :D Tahle Thalka vychází z Clia II, takže je to v podstatě Clio II ve verzi sedan. Nicméně vzhledem k tomu, že vlastním vícero značek vozů a mimo jiné si držím z nostalgie i stařičké Clio II, tak vím, že zrovna díly jako pakny, dokonce ve značce Brembo jsou tady za směšný peníz a nic se běžně neodlepuje. Kéž by i jiné vozy měli tak levné díly, snadný přístup ke všemu a vše tak snadno opravitelné. Antikorozní ochranu má Clio II téměř na výbornou a o hodně lepší než třeba Škodovky té doby, takže Thalka na tom bude taky dobře. Na co Renaulty trpí jsou duchy v elektrice, díky šuntovým konektorům, protože po čase kontakty v nich přestávají dobře pružit. Stejně tak moc nevydrží originál ložiska v bubnech, které jdou naštěstí velmi snadno a také levně vyměnit. Prostě jednoduché auto a tomu mladému to ještě udělá hodně služby, tak nechápu potřebu mu to auto hned hanit. Každý holt není fanda něčeho na způsob bonbonu starší Toyoty Yaris s přístrojovkou uprostřed :D

08.04.2020 | 04:06:47 | kolemjdoucí  | 91.103.165.* Reagovat

RE:

Častý a velký omyl - když dva dělají totéž, není to vždy totéž. To že ta auta vypadají podobně, neznamená, že jsou podobná - jasně to demonstruje rozdíl v ceně, kdy bylo Clio II o cca 100.000,- dražší (r.2003) než Thalie - pročpak asi? Protože bylo menší ne? Jo a proslavená antikoro ochrana s plastovými blatníky? Blatníky OK, přední kapota KO....asi tak.

08.04.2020 | 11:02:54 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

To víš, že jo, až na to, že tahle Thalka vychází z Clia II po FL a spousta dílů pasuje. Ukaž mi Clio II po FL, nebo se zajeď podívat na vrakáč a najdi tam nějakou prorezavělou část durch, kromě výfuku. To moje jezdívalo za každého počasí, parkování pouze venku a většinou to myje déšť. Ono to nějak nechce ani za pomoci solanky prorezavět, ani když to má na jednom místě roky pryč ochranný nátěr a to až na kov a kapota je stále jako nová, asi zázrak. A mimochodem, plastové jsou pouze přední blatníky, ne celé auto.

09.04.2020 | 04:12:20 | kolemjdoucí  | 91.103.165.* Reagovat

RE:

Vychází - designově, ne technicky. To, že je pár plechů nebo plasty vevnitř stejné, neznamená automaticky, že jeto stejné auto jen s přilepeným baťohem, ale to někomu, kdo je takovej znalec prostě vysvětlit nelze, já ho tehdy kupoval, takže o tom vím celkem dost a dokonce to říkali i sami prodejci, rozdíl v ceně to myslím demonstruje za vše, ovšem pokud chceš, klidně věř tomu, že je to stejný auto.
O korozi mi nemusíš nic vyprávět (mimochodem nikde jsem nikdy nepsal,že je kastle plastová, ale právějen ty blatníky, se kterými se prodejci chlubili), víko motoru hnilo u úchytů po cca 6-ti letech - ale věřit tomu samozřejmě nemusíš.

09.04.2020 | 08:20:59 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Je to stejný akorát třeba využily víc místní dodavatele v Turecku,Clio 2 se dělalo ve Slovinsku a Logan naprosto totožnej podvozek a technika jako thalia,Clio 2 a do sto tisíc se musela bělat go přední nápravy jako u thalie akorát s bonusem koroze navíc.Úchyty haubny není žádná koroze,kdyby si ji namočil do solný lázně vyndáš z ní netknutou kastli zato z Fordu by ti zbyly akorát plasty.

09.04.2020 | 13:30:03 | Jitka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Úchyt haubny není žádná koroze? A co pro boha byly ty puchýře? Neštovice? Samozřejmě, že byly použity tvarově (nikoliv už materiálově) stejné díly, vyrábělo se v Turecku, takže subdodávky logicky taky nižší kvalita, dtto práce, pak pochopitelně nějaké původní vstupy se také šidily, takže elektrosoučástky apod. - výsledek? ClioII ač menší stálo o 100tisíc více - obě auta se částečně vyráběla ve stejné době, takže jaký další argument ještě potřebujete?
Já vím, ono to strašně svádí, vzhledově je to stejné - takže je to stejné auto, ale NENÍ jen tak vypadá, což byl evidentně plán... a jak vidno, povedl se.
Jeho výsledkem je však skutečnost, že třeba já už si nikdy Renault ani jiné francouzské auto nekoupím. Naopak haněný Ford má dnes 236 tisíc km a je naprosto bezproblémový, kdysi jsem měl Sierru a dtto...

09.04.2020 | 17:09:59 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

A teď mi řekni máš Forda a nevíš kde je vyrobenej,kterej se bude sypat víc?Z Rumunska,že Španělska,z Belgie anebo z Německa?

09.04.2020 | 20:01:56 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Mám Forda, vyrobenej je v Belgii, nesype se nic...

11.04.2020 | 08:11:11 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Neodpověděl si mi na otázku a v Belgii se c max nedělal.

11.04.2020 | 08:56:31 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

1) na svou hypotetickou otázku si odpověz sám, pokud máš tu potřebu
2) zde se bavíme o tom nepodárku Thalii, protože recenzet sem dal recenzi na ni, o Fordech je to jinde, já jsem jen presentoval vlastní zkušenost, která říká Thalie byla noční můra mého života, Sierra byla OK, C max je OK, v rodině ještě Escort kombi a Focus, všechno bez jakýchkoliv potíží...…., ale to sem skutečně nepatří a nebýt té zmínky někde v diskusi, že Ford je vergl, rozhodně bych to sem netahal.

11.04.2020 | 10:37:52 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

No ty tu tvrdíš,že Renault Clio z batohem je větší šmejd než bez batohu vyrobenej ve slovinsku.Víš že se v Turecku dělají i Clia a třeba Toyoty?Pak říkáš,že u Fordu na tom nezáleží kde byl vyrobenej,takže jak to teda je?Já ti to řeknu Ford ti zrezne tak jako tak a je jedno kde byl vyrobenej a stejně tak jiný značky.

11.04.2020 | 16:27:35 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Kde, co ,vyrábí firma s kosočtvercem ve znaku nyní mne teď už opravdu nezajímá, stejně jako její současné výrobky. Po své zkušenosti jsem s touto značkou definitivně skončil a nezajímá mne to tedy.Clio II bylo významně dražší než Thalia(se stejnou motorizací), ptám se tedy proč? Odpověď prodejce v r. 2003 byla, kvalitnější komponenty a výroba - pokud máš jinou, sem s ní.
Thalia se historicky vyráběla v Turecku a Clio i Clio II ve Francii.
Ford možná dělal v Turecku Fusiony a to taky nebyly žádný zázraky, ale alespoň nebyly předražený jako Thalie ve své době.
A nakonec, koroze je to poslední, co by mne trápilo, problém Rencka byl ve veškeré mechanice a elektronice, antikoro měly slušné, jenže ne zas tak jak vykřikovali, což se projevilo právě na té haupně.
Forda mám 11let a asi budeš překvapenej, ale nehnije, lakované díly nikde, spodek povrchově, ale to po těch letech ježdění na rozsolených silnicích asi bude na každém autě, navíc je to povrchové, nijak destruktivní.

12.04.2020 | 11:10:43 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Fusion se v Rumunsku nikdy nevyráběl a hnije stejně jako ostatní fordy,dej si do googlu koroze C max nebo ford,když si línej vlizt pod auto.Já jsem neviděl žádnýho chycenýho desetiletýho forda,kdežto Renaulti jsou jinde.Teď se v Rumunsku vyrábí Ecosport a nevím o tom,že by byl nějak levnej.

12.04.2020 | 13:09:50 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

No jo, to je těžký, jak chceš diskutovat, když neumíš ani číst - kde jsem napsal , že se Fusion vyráběl v Rumunsku?
Jo a lézt nikam nepotřebuji, koukám na to 2x ročně, když přezouvám....úplně v pohodě - vůbec, celej ten tvůj výkřik nedává moc smyslu -sám píšeš, že jsi chycenýho Forda neviděl...., já taky ne :-), ty starší pravda měly větší problémy - ale zase nijak destruktivní, spíše designové, můj Max nehnije nikde....

14.04.2020 | 12:15:16 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Aha tak to si nepsal ty teda ten příspěvek na demnou hm.Samozřejmě nechycenýho desetiletýho Forda jsem neviděl.Všimni si tady těch fotek v tom odkazu tý kvalitní vrstvy plastický hmoty na prahu a na celým spodku a podívej se třeba na koncern,jak se dělá správně nástřik spodku s prahů.U Fordu máš všude jenom samotnej lak,a když to vemeš lepší vapkou máš to oholený na kov,navíc i časem omlácený od kamínků.Takhle shnilou Thalii neuvidíš ani patnácti letou.To jen k tomu šílení a šetření.Pokud si neudělal včas dutiny,vyrezne ti zevnitř nápravnice na padrť,ale to sem nepatří.V dnešní době řešit korozi v takovýhle rozsahu je taky unikum.U Thálie koupíš za pár korun čepy,tlumiče,brzdy a jezdíš furt.U Fordu Cóčko a vyváření jak kdysi na favoritu.

https://www.nejremeslnici.cz/fotka/679310-oprava-koroze-lemu-a-prahu-ford-c-max

14.04.2020 | 14:20:46 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

V Turecku se žádný osobní Fordi nedělali pro Evropu jenom snad náklaďáky.Je těžký se naladit na tvojí vlnu uvažování, když o tom nic nevíš.Všechno levný nemusí bejt hned šmejd a představ si,že se Fusion dělal v Německu.

14.04.2020 | 14:35:02 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Úsměvné.....oba ty vozy jsem vlastnil(vlastním), ale nevím co se na kterém sype?
Milej zlatej to nejsou kecy z hospody, ale vlastní zkušenosti, že chlapi říkali, že Fordy hnijou? No tak mám asi přeznačkovaný WV....:-))).
A ZNOVA - nauč se číst, o výrobě Fordův Rumunsku - nikde ani čárka, zato v Turecku se minimálně díly v koncernu Acerlik dělají...

14.04.2020 | 14:49:21 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Jo o to hůř něco vlastnit a 💩 o tom vědět a ještě tu rozhazuješ ramena a moudra.Nezapomeň se podívat pod plastový podběhy vepředu a pod filce vzadu,tam už to budeš mít taky pěkně rozjetý.Jestli chceš pošlu ti svoje fotky koroze z oprav a ne z hospody ty kecko acerliku 😜

14.04.2020 | 16:10:38 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Promáčklý tlačítko DO, utržená guma stěrače, ztržený víčko nádrže, a prasárny bývalého majitele, který se k autu choval jako dobytek OPRAVDU NEJSOU výrobní vady, ani kdybys volant překous, ty trolle. Akorát tady děláš chytrýho, a ani nevíš, že všechna kolíňata jsou přeznačený toyoty a jako malý děcko si myslíš, že jsou to francouzi. Komu tady chceš dávat rozumy? Sám ho moc nemáš, tak ho nerozdávej, ty suteréne.

14.04.2020 | 18:20:48 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Tvoje 💩 je přeznačený.Plácáš nesmysly zase si 🍾 Dej si 🇫🇷 paštiku a hoď se do klidu 😃

14.04.2020 | 19:59:57 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Ty sám jsi hovno. Hoď ještě nějakýho smajlíka, blbečku... a mimochodem, v jakém zázraku se vozíš ty?

14.04.2020 | 20:12:22 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

💩ti je do toho 😄😃😜

14.04.2020 | 20:23:50 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Tak určitě, ty hrdino. Nic jinýho jsem ani nečekal. :-) Ty jsi fakt zoufalec :-)

14.04.2020 | 21:03:40 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Nuž dobře, když to chceš vědět,ale nechápu co to má společného s Thalií.Tak teda🚜jednoho🛵jednu🏍️jednu🏎️jeden🚖a🚗🚙🚐🚚jo a ještě 🚴 a 🛴 a málem bych zapomněl na 🐴 a 🐂 s 🎏.

14.04.2020 | 21:35:41 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

No vidím, že jsi objevil emotikony...to je úspěch, ovšem o autech evidentně nevíš nic...

15.04.2020 | 07:55:53 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE:

Sám víš 💩 a jenom tu trolíš i s tím druhým keckou.Už ses díval pod podběhy,je jaro a všechno rozkvétá 🌼 nejspíš tam budeš mít i hlínu tak tam můžeš zasadit 🥔🍟😜

15.04.2020 | 08:25:14 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Tvl, kolik ti je ? Dvanáct? Ty teď nemusíš do školy viď?

15.04.2020 | 08:27:19 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Thalia
  • Renault Thalia
  • Renault Thalia
  • Renault Thalia
  • Renault Thalia
  • Renault Thalia