Recenze Renault Thalia Expression 1.2 16 V
“I po koupi si zachovala svou tvář. Nezklamala.”

Autor recenze: LLKK (38 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1149 ccm 16V - 55kW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:6 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 6,3 l/100 km Vloženo: 12. 7. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: 0

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím mám najeto 6000 km, pro velké hodnocení je to sice málo, ale přesto:
- problém s přepínači směrových světel ( vyřešeno výměnou v servise - nový přepínač )

- teď problém s přístrojovou deskou: vydává různé pazvuky - nahlášeno v servise. Zrovna tenhle problém jsem nečekal, myslel jsem si, že pokud tam je palubovka z předchozího Clia, tak to budou mít už u Renaultu vychytaný.

Jinak zatím nic.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vzhled: Po tomto vylepšení si myslím, že je celkem uspokojivý. Zvlášť, když je to celé v barvě vozu.

Komfort a výbava: Ani žádný nadstandart, ale ani žádná láce. Pro člověka, který nechce do auta vrazit moc peněz je to dobré. ABS, 2x Airbag, stavitelný volant, sedadlo ( výškově ) , posilovač řízení ; př. okna, stejně jako zrcátka v elektrice aj. . To si můžete najít v ceníku Renaultu. Vše v dosahu řidiče, malého i velkého.
Brzdy: Dostatečně účinné, ze začátku jsem měl problém odhadnout sílu, s jakou sešlapovat pedál. Zdály se mně dos ostré.

Motor: Naprostá spokojenost, motor je dostatečně pružný, nechá se vytáčet a řadit později, ale taky se tam dají rychlosti " nakopat " jedna za druhou a není problém na 50 držet 5 rychlostní stupeň. Já přes město sice raději jezdím na 4, ale jde to, stejně, jako řadit 3 v 70-80 km/h, 4 ve 110 aj. kombinace. Motor je opravdu v tomto směru super. Pokud dojde na " krizovku ", nemusíte se bát v vyšších rychlostech jít dolů a naopak nižší rachlost podržet zařazenou o něco déle.

Jízdní vlastnosti: Odpovídají dané kategorii vozu, více konfortnější, ale ne přehnaně. Pro naše silnice je to správný kompromis.

Spolehlivost: Po tak málo odjetých kilometrech zatím nemohu hodnotit, nebo vlastně mohu - 100%. Startuji ihned, odjíždím, přijíždím bez asistenční služby.
Provozní náklady: Veškeré provozní náplně jsou na stejné výši, jako při přebrání auta. Pouze náklady na benzín. Zatím: - na delší vzdálenosti 5,2 l ( silnice 1. a dalších tříd, dálnice minimum ). - kombinovaná cca 6,3 l ( hodně se na tom podepisují mé cesty do práce - 16 km tam i zpět ).

Cena: za tohle auto a výbavu odpovídající.
Zápory: opravdu se s tím špatně couvá!!!
Klady: snad ani nejsou, nebo spíš jak kdo si nastaví výši svých požadavků.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Thalia

Vložit komentář

Radek

Milý Radek,

nepíšeš občas pod pseudonymom Fujthalia, alias anonym?

Ja mám za 8 mesiacov najazdených (bez100 km) 24 kkm a no problem.
Ja osobne som napisal recenziu nie preto, aby som hodnotil dlhodobé vlastnosti auta. To by som musel najazdiť +/- štvrť milióna kilometrov. Mne skôr išlo o to, objektivizovať názor, ktorý šíria niektorí ľudia na Thaliu .

Ak by totiž každý recenzent mal mať najazdených čo len 100 kkm, potom by jeho skúsenosti boli 3 a viac rokov staré, teda neaktuálne!!! Z vlastnej skúsenosti viem, že recenzie čítajú potenciálni záujemcovia o kúpu týchto aut. A oni potrebujú informácie o predávanom modeli, nie 3 a viac rokov post mortem! Takže takto ja a zrejme aj ďalší recenzenti pristupujeme k diskutovanému problému.

15.12.2007 | 23:29:45 | Vlado Reagovat

Re: RADEK

Nepočůrávám se z clia, ani z thálie, ani z těch ostatních aut. Spolehlivost taky nehodnotím tak jak píšeš, už v recenzi jsem napsal, že je to málo km, jen jiným majitelům thálií sděluji, že jsem zatím spokojený. Nic víc, nic míň! Auto mám ( pro zvlášť " rozumné " ) od 17.1.2007, tj. v pondělí 8 měs. - zatím najeto 8 546 km, tj. asi předpokládaných 13000 km ( 12819 ). Takže přece o něco víc, a může se to měnit!
Nechápu, jak vás majitele zřejmě určitě lepších aut dokáže pár řádků takhle rozhodit.

16.09.2007 | 00:05:44 | LLKK Reagovat

Nikomu neberu nadšení, ale nic se nemá přehánět. Při ročním nájezdu cca 9.000km je fakt trapný hodnotit spolehlivost.

15.09.2007 | 22:44:10 | Radek Reagovat

doplnění

Přibylo dalších 2500 km bez závad. Spousta komentářů k RT je takových, že je tam kufr tak nějak " přilepený", ale s manželkou jsme se shodli ( po 8 měs. jízdy s Natálkou ), že vlastně divně vypadá krátké clio - že naopak mu tam ten kufr chybí. Praskavé zvuky v předních dveřích způsobuje těsnění oken - je totiž poměrně tvrdé, při zavřených oknech se zvenčí stačí dotknout těsnění a hned v tom "zapraští". Možná jsem to popsal ne příliš přesně, ale tohle byl důvod, proč jsem tento problém nereklamoval (zatím). Nechci, aby se hrabali ve dveřích, zvlášť, když vše funguje jinak naprosto normálně ( a možná by to stejně nic nepomohlo). Navíc, ten praskavý zvuk se opravdu objevuje jen sporadicky, v mém případě až opravdu na velkých nerovnostech typu kočičích hlav.
A asi to přece jen není takový " jak někdo říká - šmejd ", když si v ČR za prvních 8 měsíců drží 2. místo v registrovaných malých autech hned po fábii ( bez clia storia a clia III - ty jsou samostatně).
Natálka se stala členem naší rodiny, plní přesně to, co jsme od ní očekávali. Doufám, že za dalších x km budu moci napsat zase: vše OK, jedeme dál.

15.09.2007 | 22:22:44 | LLKK Reagovat

to: Vlado

mam thaliii 1.4 16v klima 2005 a mam úpně stejný problém jako Vlado: taky se mi něco klepe při nerovnostech v okenku řidiče, budu se na to muset podívat. Pokud byste to nějak vyřešili, tak mi odepište na email. Pylový filtr jsem také musel dokoupit -)

17.08.2007 | 17:18:20 | surac Reagovat

Vladovi:

Celkom pekne napisane - to mozes dat rovno ako novu recenziu.

16.07.2007 | 11:16:41 | matusco Reagovat

Suhlas

Som 3, 5 mesiaca vlastnik RT 1,2 ICE+. Auto má najazdené cca 11 kkm. Pod recenziu LLKK by som sa podpisal, napisal to velmi dobre. Doplnim par mojich skusenosti, resp. nazorov na toto auto.
Nedostatky:
1.Problém s "pukaním" ľavého predného okna. Občas sa odtiaľ ozývajú také zvláštne praskavé zvuky (najmä pri prechádzaní väčších nerovností). V servise sa tým zaoberali, ale tvrdili, že všetko je OK. Po čase som si na pukanie zvykol, zvuky sa vyskytujú stochasticky a ja ich ignorujem.
2. V rozmedzí rýchlostí 120-140 km/hod (údaj tachometra, skutočnosť je o cca 5 % menej) auto o poznanie viac hučí. Pozn. Mám dojem, že pri natankovaní 98 okt. benzínu je hučanie nižšie (a auto o lepšie akceleruje).
3. Vozidlo nemalo peľový filter. ´Ten som si musel dokúpiť a namontovať svojpomocne. Považujem to zo strany výrobcu za šetrenie na nepravom miesta.

Klady:
1. Cena.
2. Výborný, na daný objem nadpriemene výkonný a pružný motor s malou spotrebou.
3. Nízka hladina hlučnosti, okrem vyššie uvedených rýchlostí.
4. Pohodové pruženie, oceňujem ho na dlhších vzdialenostiach.
5. Veľký kufor.
Iné:
1. Ja mám spotrebu 6,3 Ll/100 km s tým, že prevažuje mesto a diaľnice (120-140 km/h). Celý rok svietim a teraz v lete mám zapnutú klímu.
2. Vzhľad - Thalie sa mi nikdy nepáčili, ba pravdu povediac pripadali mi veeeľmi škaredé (najmä zadná časť). Posledný upgrade im prospel a myslím si, že predok je pekný, zadok a bočný profil znesiteľný. Podotýkam, že na rozdiel od exaktných parametrov (zrýchlenie, spotreba, ...) má každý človek právo v otázke hodnotenia estetiky interiéru a exteriéru na vlastný názor. A koľko ľudí, toľko chutí.
3. Sedenie auta na ceste. Keď som presedol z Fabie do Thalie, pripadalo mi, že auto sa v zákrutách nadmerne nakláňa. Po čase som si na to zvykol a dnes prechádzam zákruty v pohode a tak isto rýchlo, ako Fabie a iné podobné vozidlá.

Záver:
Auto má nadpriemerne dobrý pomer výkon/cena. Jazda v ňom je pohodová, takže jediný problém ktorý mám je ten, že moja rodina je už alergická na to, že ho stále chválim . (A to pri vedomí vyššie zmienených, ako aj niektorých ďalších drobných nedostatkov).

14.07.2007 | 23:16:54 | Vlado Reagovat