Recenze Renault Thalia
“Super”

Autor recenze: Petr (38 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1.2 Stav km při koupi:7 km Stav km nyní:17 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 5. 7. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím jedinou závadou byl nepřesně ukazující tachometr.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsme koupili před loňskými prázdninami a jedním z hlavních kritérií byla právě jeho poměrně nízká cena. V okamžiku nákupu jsme ji vyhodnotili jako jako vítěze našeho soukromého průzkumu trhu. Hlavním kritériem byla užitná hodnota a cena.
Přestože většina recenzí Thalii popisuje jako Clio s nevkusně přidaným batohem, osobně se mi vcelku líbí. Na přidaném batohu je nepraktický jen malý vstupní otvor, ale to jsem věděl již v okamžiku výběru vozu. Krom mimořádných událostí objemnější břemena nepřepravujeme, takže toto omezení nebylo pro nás rozhodující.
Co se týče výbavy nejsem náročným zákazníkem, takže bych se osobně spokojil i s vozem ve zcela základní výbavě. V ní totiž Thálie nabízí el. ovládaná přední okna, dálkové centrální zamykání a přípravu pro rádio. Nicméně za několik věcí nad rámec standartní výbavy jsem byl ochoten připlatit a tak má naše Thalie navíc výškově stavitelný volat, radio a mlhovky.
Hodnotit spolehlivost u rok starého auta je podle mě poněkud předčasné. To, že se nestalo, aby mě rok staré auto někde nechalo, považuji za samozřejmost. Jedinou závadou byl zatím nepřesně ukazující tachometr. Tato závada byla asi 1 hodině práce v servisu v rámci reklamace odstraněna.
Co se jízdních vlastností týče, lze autu vytknout snad jen špatný výhled dozadu. Díky zužujícím se bokům není konec auta vidět jak v bočních, tak ani ve vnitřním zpětném zrcátku. Musíte s kufrem prostě tak nějak počítat. Obzvlášť z počátku mi to při parkování do řady působilo nemalé problémy. Interiér vozu hodnotím jako příjemný a designérsky zdařilý. Vytknout by bylo možné až příliš se snižující střechu na zádi, dospělý člověk by se na zadních sedadlech cítil určitě poněkud stísněně a velmi pravděpodobně by brousil hlavou strop. Nejspíš by mu zbylo i málo místa na nohy. V našem případě, kdy jezdíme v autě jen dva je to však nepodstatný detail.
Auto je příjemně živé a chová se nezáludně. Snad jen zatáčkách by mohlo působit s větší dávkou jistoty, protože se podle mně až nepříjemně naklání. Ve vyšších rychlostech, bych vytkl i velmi výrazný nárust aerodynamického hluku. Pokud se budete držet u nás zákonem stanovených rychlostních limitů, nestojí tento hluk za zmínku. Při rychlostech přes 130 km/h je však nezanedbatelný.
Jak jsem již uvedl, byla hlavním důvodem ke koupi cena. Dnes po roce jeho užívání bych se nejspíš nerozhodl jinak. Velmi kladně hodnotím i zkušenost se servisem. Nutno podotknout, že v servisu jsme byl s Thalií zatím jen 2x. Jednou se zmíněným tachometrem a podruhé na garanční prohlídce. Pokud můžu jejich přístup hodnotit ve srovnání s autoservisy se kterými jsme se dosud setkal, hodnotím ji jako nadprůměrnou a velmi profesionální.
Spotřeba se velmi různí podle různě těžké nohy a ujeté vzdálenosti. Pokud uvedu, že se pohybuje mezi 5 a 9 litry bude to působit poněkud zvláštně, ale je to prostě tak. Průměrná spotřeba se v mém případě pohybuje lehce nad 8 litry, ale přiznávám, že mám často o něco těžší nohu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Thalia

Vložit komentář

Omlouvám se

za chorou hlavu, ale mě urazilo označení "renaulťák". Kia sephia se známému rozložila, ani nevěděl jak. A svezení je ve francouzích lepší jak v kterékoliv srovnatelné kii.. Felicia je plečka, i když neříkám že nespolehlivá, ale prostě plečka. Rencky vidím tak, jak se to jeví v okolí, a žádné zásadní problémy(spousta blbinek v elektrice-závady pro legraci) Můj 406 funguje bez problémů, investice do oprav zatím 0,-Kč a to s tím jezdím už ca půl roku a má najeto skoro 330tis. km(ani spotřebák..). No ale tohle mě věřit stejně nebudeš.

29.01.2010 | 00:04:59 | Jirke Reagovat

Ale Jirko

Ale ale, Jirko...
vidíš, Ty na základě svých zkušeností zatracuješ Felicii, nedůvěřuješ Kii. Já Kii věřím víc než jakémukoliv francouzovi - včetně Peugeota. Ovšem Rencka zatracuju, to je pravda, a mám na to nárok. Víš, já bych i jakž takž dokázal překousnout že jsem koupil šmejd, ale co nikdy nestrávím, bylo chování Renaultu - jak od nejnižší, tak po nejvyšší instanci. A to je velice mrzuté.
To, že mám jiné názory než ty ještě není důvod mě oslovovat chorá hlavo. Ne že by mně to vadilo, ale já tě oslovuju slušně a bez urážek a byl bych rád, kdybys tak pokračoval i ty.

28.01.2010 | 23:41:07 | tom Reagovat

tome tome chorá hlavo

Kdybys byl v obraze, věděl bys, že nejsem žádný Renaulťák, protože žádného renaulta nemám a ani o něm nějak nepřemýšlím.. Mám P406(2,2HDi). Mám jen celkem objektivní náhled na věc, spousta lidí kolem mě má jak rencky, tak třeba VW..já nezatracuju žádná auta(krom felicie co jsem měl a třeba kii bych moc nevěřil)..Vím, že laguny 1 v motorizaci 2,0 8v byla a jsou vynikající spolehlivá auta, a hlavně se dají koupit za jeden měsíční plat.

28.01.2010 | 23:23:56 | Jirke Reagovat

Jirke: Ty jsi typický Renaulťák, který v jakémkoliv příspěvku hanícím jeho zrůdné výrobky vidí jen neoprávněnou křivdu. Jaký je rozdíl mezi anonymem a podpisem jako Jirke, tom, atd??

28.01.2010 | 23:12:51 | tom Reagovat

Koukám že jeden anonym si tu i sám sobě odpovídá:-)))Chtělo by to registraci a přístup jen lidem kteří budou mít svůj "profil"...

28.01.2010 | 22:40:46 | Jirke Reagovat

Čekají tě horší věci, tohle byl jen úvod.

28.01.2010 | 22:33:37 |  Reagovat

Po mé velmi špatné zkušenosti s citroenem xantii,začínám věřit řečem o nekvalitě francouzských aut.Takže se ničemu moc nedivte.Na pováženou je akorát fakt,že se to stalo tak brzy u nového auta.

28.01.2010 | 22:23:45 |  Reagovat

Buď v klidu u Rendla je možné úúplně všecho.

28.01.2010 | 21:50:06 |  Reagovat

Renault Thalia II tesnenie na olejovom filtri

Chcem sa podeliť s mojou skúsenosťou ktorá sa mi prihodila tento týždeň 25.1.2010. Mám novu Renault Thalia II kúpená v máji 2009 najazdené mám 6000 km . Ráno som šiel do práce, bolo - 14 st.C. Po asi 3 km sa mi rozsvietila kontrolka mazania a STOP zastavil som okamžite a pozrel sa pod kapotu motora. Zisti som že je všade rozstriekaný olej . Samozrejme že som hneď volal asistenčnú službu , trochu to trvalo kým prišli ale odtiahli ma do Renaultu . Prímaci technik pozeral skade vytiekol olej ale nezistil hneď nič . Ale hneď prišiel aj automechanik a ten zistil hneď príčinu. Predstavte si čo zistil. Tesniaca gumička na olejovom filtri bola mierne vyskočená doboka a odtiaľ striekal olej. Samozrejme hneď na počkanie mi to urobili a samozrejme zdarma veď auto je v záruke. Technik sa čudoval že niečo také sa stalo a že to vydržalo 6000 km. Mne to pripadá že s takým niečím sa ešte nestretol. Neviem či sa to dá považovať za poruchu motora ? Vie mi niekto vysvetliť ako sa môže niečo také stať ? Mal niekto také skúsenosti ? Budem rad ak sa niekto prípoji a napíše svoj názor alebo skúsenosť. Môžete mi napísať aj na email: s.fe@szm.sk

28.01.2010 | 21:32:14 |  Reagovat

Koukám, že se u Thálií už moc nediskutuje. Já jsem letos se svou čtyřletou 1,4-16V opět absolvoval cestu do střední Itálie a autíčko šlapalo jak hodinky i v tom největším vedru (ještě že to má klimačku). Auto bylo plně naloženo čtyřčlenou rodinou, pro 100 koníků ale žádný problém, jenom nad 140 je to řízení moc nepříjemně citlivé. V Itálii jezdí hodně Renaultíků, hlavně Clio. Cestou po dálnicích si všímám, co je odstaveno pro poruchu a k čemu jezdí servisáci. Porouchaného Renaulta jsem v odstavném pruhu neviděl žádného. Za to 2x Audi (nové, žádné stařenky), Opel (starší Astra), loni kraloval opět Opel a Peugeot. Takže ke spolehlivosti bych dodal: jaký pán, takový krám.

24.08.2009 | 22:58:17 | Mirek Reagovat

to Robo

No vseobecne jsou Renaulty povazovane za moc nepovedene vozy, ktere se dost kazi.Osobnou zkusenost nemam, ale kamos mel Lagunu I. a v pohode.O ostatnich Renaultech bych tak trochu pochyboval.Osobne bych se radsi poohlednul po jine znacce, ale mozna trafis na dobrej kus.Doporucoval bych cist recenze, ruzna fora o autech, pripadne se zeptej par slusnich mechaniku, znamych ktery tomu rozumi atd.Urcite se neco dozvis o jednotlivych autech bliz.Muj osobnej nazor je, ze radeji bych bral treba i 15 let stare Audi, BMW, Mercedes a pod. v dobrem stavu, nez novou Thalii 1.2.Ale to je jen muj osobni nazor.

11.08.2009 | 09:12:23 | jamieson Reagovat

Nová Thalia

Nemám skúsenosťi z renoltmi kcem sa opítať aké sú to autá čo sa tika spoľahlivosty. Vopred Ďakujem

11.08.2009 | 07:49:26 | Robo Reagovat

Pěkná recenze, ať slouží dál

28.07.2009 | 16:19:08 | kraken Reagovat

suhlas

plne so vsetkym suhlasim, akurat mam trochu lahsiu nohu :-), lebo nasa rovnako stara a 17 700km najazdena thalia ma priemernu spotrebu 6,8-7,1 v zavislosti na rocnom obdobi

28.07.2009 | 12:24:57 | bruno Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Thalia