Recenze Renault Thalia
“Velmi dobrý.”

Autor recenze: Grami (22 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,2 16V Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:550 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 5. 11. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Megane 1,9 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto má najeto teprve 500Km a žádnou poruchu nebo funkční závadu jsem nenašel. Jediné co jsem našel, bylo v motoru umaštěné čidlo váhy vzduchu. Ale co jsem slyšel, je to úplně normální.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Velmi pěkné a tiché auto, při jízdě je slyšet jen slabší aerodynamický hluk u předních dveří. Zátah motoru je velmi slušný od hranice 3000 otáček a spotřeba se zatím drží na 6 litrech.

Jízdní vlastnosti jsou výborné, do zatáčky se mi ještě nepovedlo vjet nebezpečně.
Interiér je po faceliftu a velmi se mi líbí. Budíky jsou příjemně podsvíceny červenooranžovou barvou, která zanechává dobrý dojem. Nejhorší je v přístrojovce schránka před spolujezdcem, která není v uvedené výbavě osvětlena a víko ve mně zanechává dojem nekvalitního zpracování.

Také bych ocenil, kdyby v palubním počítači byly zabudované hodiny. Ty jsem si musel nastavit v rádiu. Ve výbavě Frekvence 1 je na internetu psané radio Pioneer, ale dostal jsem Kenwood, které mě osobně moc vzhledově nesedí. Zvukový projev je, ale kvalitní a i při hlučnějším poslechu nikde nic nechrastí.

Čalounění je příjemné a dobře se čistí.
Kufr je ideální na převážení mrtvol. 510 litrů mluví samo za sebe.
Thalie je moje asi sedmé auto v řadě a zdá se mi nejlepší, předchozí Megane byl hlučný a nekomfortní, Thalie je příjemná zněna.

Osobně si myslím, že za 239 000Kč nic lepšího v téhle výbavě a s tímto motorem neseženete.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Thalia

Vložit komentář

Na 1 rychlost musí tahat logicky víc než na 2 nebo 3. Když to tahá jako blázen ,tak to nebude nic moc.Kdyby to tahalo jako kráva-to by bylo o něčem jiném.Majitel je zřejmně motorista-laik.

13.07.2010 | 22:09:58 |  Reagovat

ja mam thaliu 1.2 16V 3 roky a som spokojny. morot absolutna parada taha ako blazen hlavne na 2 a 3. neda sa porovnavat s fabiu 1.2 HTP alebo 1.4 je to aj tak pomaly najsilnejsi motor v jeho triede. spotreba celkom fajn a maximalna rychlost aku vyda je 195. tak mi ukazoval tachometer

13.07.2010 | 21:17:39 |  Reagovat

65000Km

Tak jsem urazil zmíněný počet kilometrů a mohu říct, že zatím spokojenost, druhá prohlídka po 60000Km proběhla v neautorizovaném servise za zhruba 3000Kč. Vyměnily všechny filtry, svíčky, atd. Brzdové destičky sem neměnil, prý jsou v polovině životnosti. Vše ok bez problémů - žádná závada.

12.08.2009 | 20:59:18 | Grami Reagovat

doplňek

Tak jsem překonal svých prvních 40 000Km a mohu říct, že lehké závady se opravdu objevují, naposledy výměna celého zadního okna kvůli nefunkčním dvou drahám vyhřívání, nebo výměna celé sedačky řidiče, zatím vše v rámci záruky. Jinak spotřeba okolo šesti litrů.

09.12.2008 | 18:52:59 | Grami Reagovat

Zatím dobrý,

ale doporučuju přečíst třeba moji recenzi (první v ročníku 2003 - Thalia F1 edition), ať víš do čeho jdeš, závady budou přibývat od 50.000,- km

11.06.2008 | 14:04:44 | Vašek Reagovat

Doplněk k recenzi

Tak jsem s Thalii překonal prvních 15 000 Km a jako velké nedostatky tohoto auto vidím airodinamickou hlučnost, vítr je slyšet snad odevšaď. Tím však všechny nedostatky zatím končí. Se spotřebou jsem se dostal na stabilních 6,3 l/100km. Žádná závada se zatím nevyskytla.

19.03.2008 | 21:44:02 | Grami Reagovat

Pro BobaBlba

Proboha, ty by ses opravdu styděl jet v autě starší 20 let? Vždyt to už jsou veterány. Neznám nikoho , kdo by se styděl jet veteránem, ale spousta lidí by se styděla někde přijet kosočtvercem <>Thaliou

11.03.2008 | 22:01:30 | Fujthalia Reagovat

LLKK

A proč by jsi se měl za Thalii stydět? Styděl bych se spíše za jakýkoli krám starší 20ti let.

24.01.2008 | 22:38:27 | Bob Reagovat

Obecná reakce

Tak z té " logiky věci " mně tedˇ v křižovce vyšel traktor. Má silný motor, velká kola a tak tvrdý podvozek, že mu ho může každý závidět. Většinou má dnes i v základu 4x4, stavitelné sedadlořidiče, klimu aj. , průjezd zatáček se děje bez jakéhokoliv většího naklánění.
Já opravdu nevím, jak to už jinak napsat. Vždať každý máme své nároky, své možnosti, své sny, představy a plány. A tomu přizpůsobejume svá rozhodnutí.
Přeji všem řidičům a majitelům jakéhokoliv auta štěstí v tomto divokém provozu, který je dnes na našich silnicích, aby jim auta sloužila a dojeli všichni ve zdraví tam, kam se vydali.
Jsem majitelem Thálie a jsem s ní zatím spokojen !!! A nestydím se za to!!! Nemám proč.

24.01.2008 | 21:03:36 | LLKK Reagovat

Pre Yesmana

Napísali ste:
1. "Já si myslim že tady má každej právo na svuj názor a nemusíte ho hned urážet jenom kvuli tomu že nemá dobrý zkušenosti s tímhle autem".
Môj komentár: Ja by som definoval problém opačne - majiteľov Thalii uráža človek, ktorý ju v živote nešoféroval a pp. v nej ani nikdy nesedel.

2. "Já jako bývalý zaměstnanec jedné firmy která s renaulty pracovala mám s těmito vozy také vesměs špatné zkušenosti (startování na třetí pokus, chcípání, poskakování, vyskakování rychlostních stupňů za jízdy atd..) Ale když ste s tím autem spokojeni tak Vám fandim a nebudu to dál urážet. Každopádně bych si ho nikdy nekoupil... "
Môj komentár: Prv, ako som si Thaliu išiel kúpiť, pýtal som sa cca 5 majiteľov, ako sú spokojní. Každý mi povedal, že do auta leje iba benzín, olej a tekutinu do ostrekovača. Žiadne poruchy nemali. Ja mám najzdené cez 26 tis. km. Nemal som poruchu, auto štartuje na 1. pokus a žiadna z vami uvádzaných nečností sa nekoná. Nakoniec skúsenosti recenzentov hovoria za všetko. Samozrejme, ak má človek smolu, natrafí na nepodarok u ktorejkoľvek firmy.

14.01.2008 | 17:06:18 | Vlado 4 Reagovat

Thalia

Já si myslim že tady má každej právo na svuj názor a nemusíte ho hned urážet jenom kvuli tomu že nemá dobrý zkušenosti s tímhle autem. Já jako bývalý zaměstnanec jedné firmy která s renaulty pracovala mám s těmito vozy také vesměs špatné zkušenosti (startování na třetí pokus, chcípání, poskakování, vyskakování rychlostních stupňů za jízdy atd..) Ale když ste s tím autem spokojeni tak Vám fandim a nebudu to dál urážet. Každopádně bych si ho nikdy nekoupil...

14.01.2008 | 15:02:01 | yesman Reagovat

Thalia

Nejsem žádná socka a přesto, nechápu některé lidi, ve kterých Thalia vyvolává tak negativní emoce-v podstatě vychází z Clia. Myslím, že to vůbec není špatné auto. Lidé, co zde mají extrémně negativní emoce jsou vesměs ubožáci, kteří se na nic v životě nezmohli / kariéra, vztahy apod./ a svůj vztek resp. neúspěch v životě si vybíjejí tímto způsobem. Z psychologického hlediska je to naprosto patrné z toho, co o sobě nechtěně vypoví z komentářů-zjednodušeně řečeno sem píše kdejakej uchyl. Tohle je recenze na dané auto a komu vyhovuje jiné a nemá s daným vozem zkušenosti ať navštíví recenzi značky jaká mu vyhovuje. Autorovi recenze přeji mnoho spokojených kilometrů s novým autem.

20.12.2007 | 09:46:51 | Bob Reagovat

To LLKK

Z logiky věci bude mít výkonější motor "větší kola" a tvrdší podvozek. Takže jízdní vlastnosti budou lepší. Jasné a jednoduché.

20.12.2007 | 07:28:25 | Radek Reagovat

Anonym SK vs CZ

Takže úvodom milý slovenský Anonym.

V recenziach Thalie vystupuje Anonym, ktorý píše po česky a niektoré jeho príspevky sú totožné s príspevkami fujthaliu. Z čoho som usúdil, že je to jedná a tá istá persóna. Pravdu povediac, tvoj príspevok mi nejak unikol, takže sa ospravedlňujem, ale teba sa moje vyjadrenie netýkalo. Vidíš, to je riziko anonymných príspevkov... .

K tvojim otázkam mám nasledovné odpovede:
AD: thalia ako male auto nema dobre jazdne vlastnosti tak tym nemyslim nic ine len to ze nema dobre jazdne vlastnosti.. preco by aj mala je kratka, uzka a ma male 14 kolieska.
Fabie maju 13 palcove kolesa a su oznacovane ako auta, ktore sedia dobre na ceste. Ja som si iba dovolil povedať, že pre normálne jazdenie je Thalia v danom segmente rovnocenným partnerom iných aut a že ak mám na aute dobré gumy, tak sa vyrovnám konkurenčným produktom. Nič viac a nič menej. A čo sa týka konfortu jazdy, tak pruženie Thalie je pohodové, oveľa príjemnejšie ako u Fábie. To je moja skúsenosť.
AD: tak prosim ta sedele si niekedy vnicom co ma viac ako 15 kolesa a motor nad 2000 cm? asi nie .
Áno, Mercedes, Peugeot 607, VW Golf variant, BMW, ..(všetko služobné autá).

ZHRNUTIE: Nesnažil som sa nikomu vsugerovať, že Thalia je rovnocennym partnerom drahších vozidiel. Čo ma ale teší a na čom trvám je to, že pomer výkon/cena je výborný. A ešte jedna poznámka - ak mám auto za 300 tisíc, tak ma netrápi ak mi ho niekto oškrie, alebo buchne (nebodaj ho ukradnú) tak, ako pri aute za 1,5 milióna. Druhá významná vec - zaparkovať Natálku v BA je oveľa ľahšie, ako veľké luxusné auto.
A úplne na záver. Auto je pre mňa spotrebná vec. Tovar. Potrebujem ho na presun z miesta X do miesta Y. Nepotrebujem sa predvádzať a ušetrené peniaze oproti drahým produktom investujem do vecí, ktoré považujem za dôležitejšie (dom, záhrada, deti, dovolenky,..).
To je môj názor, s ktorým môže každý súhlasiť, alebo mu oponovať.
Všetkým čitateľom tohoto môjho príspevku želám pokojné Vianoce a PF2008.

19.12.2007 | 23:01:17 | Vladoš Reagovat

pro odpůrce

Nechápu furt ty narážky na jízdní vlastnosti.
Mohu se zeptat :
- Co pro vás jsou dobré jízdní valastnosti?
- Co pro vás znamená pohodlí? Jak se definuje?
- 15" kola a min. 2.0 l motor zaručují ty skvělé jízdní vlastnosti?
- Je např. vůbec důležitý sportovně laděný podvozek pro auto se třemi válci a výkonem např. 40 kW( netýká se Thálie, ta má naštěstí válce 4 )?
- Co je to bez výbavy? ( Pokud si jdu např. sestavit fábii, tak tam v konfigurátoru šrotují neustále 2 ozubená kola, která zjištují, zda můžu mít např. lepší potah sedadel k 1.2 motoru, nebo mlhovky aj ). A když si nevezmu to, nemůžu mít tamto?

Proč někomu leží v žaludku zrovna Renault Thálie, který by si stejně nikdy nekoupil !? Nevím.

19.12.2007 | 20:43:27 | LLKK Reagovat

to vladoš

pisal som za seba a nie za fujthaliu kamarat.. nehadz ma do vreca snim... diagnozy rozdavaj niekomu inemu a nie tu... toto su stranky o autach a ked napisem ze thalia ako male auto nema dobre jazdne vlastnosti tak tym nemyslim nic ine len to ze nema dobre jazdne vlastnosti.. preco by aj mala je kratka, uzka a ma male 14 kolieska..tak prosim ta sedele si niekedy vnicom co ma viac ako 15 kolesa a motor nad 2000 cm? asi nie . ja nic nehovorim thalia je lacne male auto , viezol som sa v nej ale je nepohodlna, bez vybavy, interier je ako pre babiky z 80 tych rokov a ta nestastna mala parodia na motor v nej staci uplne na jazdenie po bratislave , je celkom tichy, ale ze kvalita a nezmysly o perfektnych jazdnych vlastnostiach vam tu nikomu NEUVERIM
mimochodom ty mas ake auto?

19.12.2007 | 18:10:30 |  Reagovat

Diagnóza

Mily Fujthalia alias anonym, alias..

hovoril som dnes o tebe s psychologičkou. Predbežne to vyzerá, že máš maniodepresívnu psychózu. Potrebovala by ešte vzorku tvojho rukopisu. Mohol by si byť so kind a oscanovať a hoďit na tento server niečo málo rukou napísaných tvojich žlčovitých útokov voči tebe nesympatickým pribliižovadlám? Tvoj rukopis by pomohol k upresneniu tvojej diagnózy.
S pozdravom:

"Zavolejte Chocholouška!" sa lúči
Vlado.

15.12.2007 | 23:00:16 | Vladoš Reagovat

ci ten deges nema tak trochu pravdu ... jazdil som aj na malych rarohach a to fakt nie su auta... mozno tak pre moju sestru co jazdi maximalne 30 kmh ..ale nehambite sa za to ze mate taky vyber - ako mozete napisat ze thalia ma super jazdne vlastnosti a podobne nezmysly.. proste mate auto pre zaciatocnikov este velke cervene Z na zadok a vsetko bude OK

13.12.2007 | 22:22:38 |  Reagovat

fujthália

Fujthalia zde napsal, že mu je 21 let a měl 4 auta. Pokud budu vycházet z toho, že si koupil 1. auto cca v 18. letech - od kdy mohl řídit - tak u něho auto vydrží 3/4 roku, pak kupuje nové !!! Pokud budu vycházet z úvahy, že není génius ( který už nyní úspěšně podniká ) ani restituent, nebo synek nějakého "porevolučního" zbohatlíka, tak bych se chtěl zeptat,kterými že to auty už jezdil ?
Nečekám odpověď normálního člověka, spíš jen urážky, pokud vůbec něco.

13.12.2007 | 20:52:50 | LLKK Reagovat

Fujthaliovi nehrabe jen někdy, mu hrabe furt !!!
Fujthalia je totiž vlastníkem ideálního automobilu .
Doufám, že se mně nepodaří někdy např. parkovat vedle fujthaliava fára, protože usuzujíce z jeho názorů, tak bych měl totální odpis . A to bych nerad.
Fujtalia se snaží jen provokovat, pak má radost.

13.12.2007 | 20:33:32 | LLKK Reagovat

Promin jsem píča, prodávám thalii

11.12.2007 | 21:45:41 | Grami Reagovat

Promiň jsem blbec moc se omlouvám, někdy mi prostě trochu hrábne.

11.12.2007 | 21:15:28 | fujthalia Reagovat

Gramy po 500km: Jízdní vlastnosti jsou výborné, do zatáčky se mi ještě nepovedlo vjet nebezpečně.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Auto má najeto teprve 500Km a žádnou poruchu nebo funkční závadu jsem nenašel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej kámo, nic ve zlém, ale jebe ti v hlavě, že? Proboha, jak můžeš psát recenzi , když nemá auto nic ujeto???? Jaký to má smysl??? A proč sis ve 22 letech kooupil škaredý pekáč pro důchodce? Jseš naštvaný, jen proto, že to co jsem o tomhle autě napsal, je pravda a tebe se to dotklo. Reaguješ jak ukřivděný panic... Já mám 21 a vystřídal jsem 4 auta, ty máš o rok více a vystřídal jsi 7 aut. Nejezdil jsi náhodu ty, v těch favoritech, rapidech a vectrách? Prosímtě vzpamatuje se dokud je čas.

11.12.2007 | 12:18:44 | fujthalia Reagovat

Ano, tenhle příspěvek jsem napsal k více recenzím o tháliích. Protože vlastně ani nemají nárok psát rcenzi, když sní mají naježděno méně než 10.000km. Tak nevím proč mně urážíš. budeš asi moc inteligentní člověk

11.12.2007 | 12:03:31 | fujthalia Reagovat

To fujthalia

Koukám, že nějaký debílek co nemá ani na koloběžku píše píčoviny. Ty seš dobrej magor, že napíšeš ke každé recenzi jeden příspěvěk, abys nasral majitele. Je vidět, že si nikdy v Thalii neseděl a asi v žádném jiném autě mladším 20 let. Každý kdo si koupí Thalii má rozum , nebo chce nové hezké auto za slušné peníze, určitě udělá líp, než aby si kupoval Fobii. Napiš co máš za auto debile vlízanej. Škoda 120? Fabie? Vectra? nebo co? Seš ubohej, akorát kurvíš tyhle stránky, zamysli se nad ssebou. nebo aspoň napiš email. Nebo kontakt ať tě můžu zabít.

10.12.2007 | 22:36:55 | Grami Reagovat

Jen a jen pouhá pravda o tomhle tureckém autě s nulovým charakterem, nejošklivějším designem všech dob. Pochopím, když si nějaký vidlák z jzd chce koupit nové auto, tak si koupí thaliu nebo fabii htp. Nebo v horším případě nějaký pedagog. Já thalii pochopím jako velmi nekvalitní spotřební věc za minimalní cenu. Tohle auto si tudiž musí koupit někdo, kdo k autům nemá žádný vztah, nebo mu je jedno v jakém autě jede, hlavně že má nové a za dobrou cenu...(ikdyž thalii považovat za auto ani nemůžeme) A právě tohle mi vrtá hlavou: Když se někdo dívá na tyhle stránky, tak má k autům alespon nějaký vztah, když už tady píše recenzi, tak je to fanoušek do aut, nebo si chce postěžovat jaké mněl s autem problémy. Ale když řidič thalie najezdí 5000km ročně, když nasněží tak raději použije MHD, a vůz výlučně používá k nedělním výletů do tesca a k jízdám k doktorovy, tak jak sakra můlže majitel thálie psát recenzi????????????????????????????????? Co je to sakra za člověk, za odporné zvíře??????? Když někdo je zapálený do aut, tak si přece jednoduše thalii a fabii HTP nekoupí!!!!!!!!!!!!!!!!! Chce se mi z vás zvracet, thaliani

10.12.2007 | 22:19:30 | fujthalia Reagovat