Recenze Škoda Octavia
“Bohatě stačí.”

Autor recenze: Honza (31 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.6 55 kw Stav km při koupi:70 000 km Stav km nyní:110 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 10. 5. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Felicia 1.9D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při výměně baterie došlo k "záhadnému" houpání motoru ve volnoběžných otáčkách. V servisu mi bylo řečeno že se odpojením baterie vymazaly režimy z řídící jenotky. Až prý ujedu cca 300 km, tak se to prý spraví samo. Ale můžou mi to prý za 3500 spravit hned. Našel jsem jiný servis ne autorizovaný a tam to stálo 300 kč. Když se mi tento problém stal letos v zimě podruhé, tak než jsem se dostal do servisu, tak jem těch 300 km ujel a ono to opravdu přestalo a samo se to srovnalo a motor běží jako "švýcary".

Další problém byl upadlý koncový díl výfuku a pak díra ve středním za katalyzátorem. Ta je zavařená a snad to nějakou dobu vydrží.

Dále jsem myslel, že je prasklý vlnovec výfuku, ale v servisu mi bylo řečeno, že je vše v pořádku a že je to nějaká konstrukční vada. Dochází totiž kolem 2000 otáček k drnčení někde ve výfuku.

Dále upadl znak z přední masky, ale spravilo to trochu silikonu.

Už dvakrát se stalo, že nešla otevřít kapota díky zaoxidovanému mechanismu na otevírání kapoty. Byla to docela dřina to otevřít, ale už vím jak na to.

Dvakrát mi také vypadlo lanko od otvírání dveří u spolujezdce. Poprvé mně to stálo 500kč a podruhé 5 minut práce šroubovákem. Je to JEDNODUCHÉ až hanba a ti darebáci za to chtěli 500.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S tímto vozidlem jsem spokojen, až na trochu slabší motor. Vzhledem k tomu, že se ježděním živím, tak nejsem žádný závodník. Vím totiž a mám to také vyzkoušené, že při razantní jízdě 1.6ka "žere" i trávu kolem silnice. Při normální jízdě se v klidu vejdu do 7,5 litru. Po městě je to horší, ale když má člověk lehkou nohu, tak se to dá taky.
Velikou výhodou je hlavně zavazadlový prostor. Při přesouvání z místa na místo je prostě nepřekonatelný.
Mám ještě ke všemu verzi LX, takže "žebrák", ale nejsem moc náročný takže mi to nevadí.

Zkrátka a dobře, jsem docela spokojen.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář