Recenze Škoda Octavia 1.9Tdi Elegance
“Dobrá koupě.”

Autor recenze: hanss (20 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1.9 Stav km při koupi:124 000 km Stav km nyní:141 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 17. 8. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Mondeo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Když tak přemýšlím, tak mě napadá snad jen jedna závada - asi před měsícem se porouchalo stahování levého zadního okna.

Jinak klasická údržba v servise.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jezdím s vozem přes rok a jsem s ním docela spokojený jak po stránce kvality zpracování, tak po jizdních vlastnostech. Motor o výkonu 110k má celkem slušný zátah od spodu a táhne tak do 3000-3.500ot./min, kroutící moment je také dost slušný - zkoušel jsem chip od cimbu ( 97kW a 307Nm ) a to už bylo docela dobré svezení, ale způsobovalo to dost velkou kouřivost, tak jsem to nechal dát do původního stavu. I tak na dálnici se dá v pohodě cestovat 160Km/h kopec nekopec. Jízdní vlastnosti jsou v dané třídě dostačující i když třeba Ford Focus je na tom o mnoho lépe.

Brzdy jsou také dostačující - alespoň z mé zkušenosti na dálnicích při vysokých rychlostech nebo z prudkého kopce. Spotřeba paliva je velmi dobrá - pohybuje se tak okolo 4-6 litrů ( podle toho, jak tomu kdo šlape na krk ).

Asi nejvíc co mě vadí a obtěžuje je hluk motoru při nižních rychlostech třeba ve městě - na dálnici je akustická pohoda tak do 160Km/h, pak se začne trochu víc ozývat, ale třeba oproti motoru se vstřikováním čerpadlo-tryska je to furt snesitelné.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář