Recenze Škoda Octavia 1,6 55kw
“Dobrá volba.”

Autor recenze: Marťas (28 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1,6 55kw Stav km při koupi:139 000 km Stav km nyní:146 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 14. 9. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 2.2

Spolehlivost

2
 

Jízdní vlastnosti

2
 

Komfort

3
 

Provozní náklady

2
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto vlastním rok a půl. Po koupi v autobazaru mělo najeto 139tis km.
Hned jsem ho nechal raději prohlédnout - tzn. nový olej, rozvody, svíčky, brzd. destičky, filtry atd.

Nedávno jsem musel vyměnit poslední díl výfuku, který byl ještě původní.
V poslední době mi začal podivně "zvonit" výfuk. Stačilo ale pouze přivařit plechový kryt pod katalyzátorem, který byl mírně odlouplý a závada je odstraněna.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S autem jezním rok a půl a nemůžu si stěžovat. Motor je v bezvadné kondici. S výkonem motoru jsem víceméně také spokojen, odspodu táhne bezvadně. Na dálnici s rychlostí 130km/h také nemá žádné problémy.
Do mírného kopce se také dá rozjet na 160. Možná že byl motor přečipován, protože si myslím, že opravdu bezvadně táhne. Ale bez motor. brzdy to bohužel nepoznám.

Také jsem přemýšlel o výměně vačkového hřídele a přečipování. Ale jelikož chci s autem ještě nějaký ten rok jezdit, tak ho nechci zbytečně "ohrozit" na životnosti, nemluvě o docela velké finanční investici - cca 13tis Kč , kterou bych za úpravu zaplatil.

Do auta jsem si dokoupil loketní opěrku, nové repro. I když jsem nenechával vytlumit dveře, nové repro opravdu dělají divy. Stačily mi na to 160W repro Pioneer a o lepší zvuk je hned postaráno.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

55 kw

Myslím že 55 kw v automatu není uplně nejšťastnější volba nicméně sem řídil tuto motoráž v mánuálu a byl sem příjemně překvapen, zátah opravdu od spodu když se to trochu točí něco přes ty 4000 (55kw/4600ot/min.) tak to i docela jede, je fakt že v tu chvíli rapidně roste spotřeba, ale myslim že 1,9 tdi s 66 kw budete docela slušně konkurovat a možná jí na rozjezd i naklepete ale ona vám to na dálnici zase vrátí nemluvě o tom že budete muset dřív sject na benzínku. Ale motor to není špatnej a s tim že se dá dneska sehnat za 60 tisíc tak je to za ty prachy docela slušný povození.

16.03.2009 | 20:31:03 | hanz Reagovat

????

55kw f oktáfce v matu? tak to se teda opravdu jen tak nevidí

15.09.2007 | 12:28:27 | CCC Reagovat

to Radek

uz jsem nad tim parkrat zapremyslel a vzdycky dosel k nazoru, ze v takovychto pripadech asi rozhoduje sazba povinneho ruceni. Clovek si koupi slabe auto, pochvaluje si, jak vyhodne je mit slabsi motor a kolik na tom usetri... a pak se projevi sportovni duch, vedle tech silnejsich za cas dostane pocit menecennosti (?) a tak se vrhne na cipovani apod. Snad se nedozijem doby, kdy bude v Tescu k mani v sekci nechutnych a supervyhodnych autodoplnku prirucni sada Nitro pro Daewoo Matize se sloganem "ten motor na to ma" na obalu...

15.09.2007 | 11:58:15 | diego Reagovat

automat

bud je to omyl alebo je to 74kW 55 nebola s automatom a nie vzdy sa podari kupit jazdene auto take aby bolo poskladane na mieru kupujuceho teda preco nechipovat ale za tie peniaze asi ozaj pojde motor do pr..e ked to je myslene dokopy aj s tou vackou lebo tolko stoji kvalitny chip tak bacha ale radsej ako to vymenit silentbloky aby si nezametal cestu zadkom a nevrzgal jak stare kreslo a zapocuvaj sa do lozisk tak a uz som ticho vela stastnych km

14.09.2007 | 19:03:59 | nstar Reagovat

Chip?

Nechápu jednu věc, ale je to spíše globální otázka. Proč chip? Proč si nekoupíte prostě auto s motorem, který vám bude vyhovovat? Podle recenze jste motoricky spokojen, tudíž to tuplem nechápu. Nakonci jste to zavrhl z racionálních důvodů, k čemuž gratuluji.

14.09.2007 | 18:46:11 | Radek Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Octavia