Recenze Škoda Octavia
“Dobré auto”

Autor recenze: Tomáš (27 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.9tdi 81kw Stav km při koupi:190 000 km Stav km nyní:205 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 31. 12. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW multivan

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

po koupi výměna: tlumiče, brzdy, rozvodový řemen, olej, filtry, atd.

201000: výměna turba (turbo z repasu),

212000: termostat a čidlo, žhavicí svíčky,


Hodnocení a zkušenosti s autem

Škoda Octavia už je moje šesté auto a toto auto bych si rád nějakou dobu ponechal. Řídil jsem už spoustu aut od vozu jejichš hodnotu zdvojnásobíte natankováním plné nádrže až po auta za dva miliony,vlastnil jsem už Francouzké, Italské, Japonské, i Německé auto, proto prosím nechte si své reakce typu "skus se povozit v tomhletom nebo v tamhletom a uvidíš co je to auto" děkuji. Netvrdím že Oktávka je to nejlepší co jsem kdy měl ale právě nyní mi naprosto vyhovuje.

Desing: Začínám tím pro mě nejméně důležitým. Jezdím autem šest krát týdně do práce a to je pro mě důležité.
Měl jsem AR 156 a to byla krasavice, stála naleštěná v garáži
a vyjížděl jsem s ní jednou týdně. Octavia je auto které stojí venku na chodníku a já po něm chci aby mě každý den odvezlo levně, bezpečně, spolehlivě a pohodlně tam kam potřebuju. Nemyslím si že by to bylo krásné ale ani si nemyslím že by to bylo ošklivé auto. Hodně lidí kritizuje mohutnou zád´ nebo převisy způsobené krátkým rozvorem, to je mi celkem jedno já sedím vevnitř. A interiér? Ano není to nic extra takže pokud máte v plánu vozit Anglickou královnu pořidte si asi něco jiného...

Pohodlí: Sedadla nejsou jako ne Francouzkých autech ale s ohledem na to v jeké je vůz třídě bych řekl že jsou více než dobrá. Na rozmístění ovladačů jsem si rychle zvykl, volant je příjemný, topení, klimatizace, audio- bez problémů. Vrzání a drnčení plastů veškeré žádné.
Jen zopakuji starou známou věc: prostor na zadních sedadlech=peklo, vřele nedoporučují rodinám s odrostlými dětmi.

Řízení: Podvozek je tvrdší, řízení je příjemné rychle se na něj zvyká, díky krátkému rozvoru je to trošku horší s přejížděním příčných nerocností.

Brzdy: Při běžném provozu výborné, chování vozu taktéž (v extréních podmínkách je Octavia možná trošku přetáčivá ale na dobrých gumách s ní běžný uživatel nebude mít žádný problem) Pokud jste srdcem závodník, poohlédl bych se být vámi po jiném autě.

Řazení: OK

Kufr: Obrovský

Motor: To je na tomhle autě asi to nejlepší, jezdí se s ním velice pěkně má dost síly a pružnosti na předjíždění pomalu jedoucích aut (ikdyž to samozřejmě není žádná raketa) a přitom vám palubní počítač hlásí průměrnou spotřebu krásných pět litrů.
Přemýšlím o chipu ale hlavně z důvodu spotřeby, pokud máte někdo zkušenost jak se změní spotřeba po nachipování prosím napište to.

Spolehlivost: O spolehlivosti toho zatím moc napsat nemůžu mám Octavii jen půl roku.ikdyž jsem čekal oprav míń, doufám že jsem odstranil všecky závady které zanedbal předchozí majitel a že od ted už budu mít klid.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

zdá se mi to?

Zdá se mi to, nebo tyto oktávky hodnotí (téměř maximálně) dobře jen ti lidi, co s vozem najezdili jen pár měsíců? Tedy ještě nevypršela euforie a nebo zatím nestihl projet i jé vozidla??? :-)

15.05.2012 | 12:17:23 | Kuban  | 93.153.124.* Reagovat