Recenze Škoda Octavia combi elegance
“Doufám že se odvděčí...”

Autor recenze: zdenek (36 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:2,0/benzin Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:98 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7.1 l/100 km Vloženo: 20. 3. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi 80

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Auto mělo poruchu motoru, opotřebované pístní kroužky a následná zvýšená spotřeba oleje.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zdravím všechny " okťáváky ". Tuto moji zkušenost berte jako odstrašující příklad, jak neudělat stejnou botu jako jsem udělal já.

Asi jeden rok jsem byl bez auta, po rozchodu s bývalou družkou, a už jsem nutně potřeboval tento stav změnit ( myslím tím auto ). Ale co čert nechtěl byl to špatný kup, auto z bazaru-nejmenovaného-největšího... Byla to skrytá závada, v předávacím protokolu bylo uvedeno v kolonce motor : neodpovídající výkon. Což mně netrklo, a nechal jsem se ošálit...Posléze po neuznané reklamaci, jsem investoval nemalou částku do opravy motoru. Nyní jezdí v pohodě a " nežere " olej, doufám že to vydrží. Momentálně uvažuju o přestavbě na plyn. Někteří doporučují, jiní odrazují. Co vy na to? jakou máte zkušenost ?

Ještě k těmto motorům, je to 85 kw, prý se tyto motory nepovedly. Nerad bych pouze investoval do auta, které by se díky tomu stalo " bezednou slánkou ". Už teď mně stojí víc než dost, jenom doufám, že moje investice nebyly vyhozením peněz z okna, ale že konečně si budu moci toto auto užívat jako pořádný a spolehlivý vůz. Na základě toho jsem si ho totiž pořizoval, a také proto abych s ním mohl vozit svou dceru na víkendy.

Doufám, že se nespálíte jako já, jak s autem, tak i se vztahem. Zdravím, a dík za odpověďi a vaše zkušenosti.
Zdenek

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

2,0

U nas meli 2 octavky s timto motorem- u prvni delali opravu motoru po 8.000 a u druhé po necelych 12.000.

24.04.2007 | 11:17:29 | Mrakoun Reagovat

Smůla...

Co se týká nejmenovaného největšího autobazaru...tak u těch bych nekoupil ani voňavý stromeček pod palubní desku.Co se týká motoru: 2.0 85Kw je sice trochu zastaralý,ale osvědčený od VW.V zásadě není špatný,ale...vyjela početná série motorů s opačně namontovanými pístními kroužky což se projevuje velkou spotřebou oleje.To bude asi tento případ.Jenom nevím jestli se nám(škodě Mladá Boleslav) chtěli "soudruzi"z VW pomstít a proto nám dodali takový zmetek, nebo se někdo špatně vyspal a četl technický výkres vzhůru nohama.Přeji hodně šťastných kilometrů bez poruch.

22.03.2007 | 15:40:56 |  Reagovat

smůla

Určutě se nedá říci, že by tento motor byl špatný, ale je už hodně zastaralý a ve Škodovkách už vyloženě dožívá, protože jiné automobilky ho už mnohem dříve vypustily ze své nabídky. A to že jste měl závažnější opravu na motoru, svědčí zřejmě o špatné údržbě předchozího majitele. A co týká největšího autobazaru, tak můžu říci, že mě taky překvapilo, když mně nabízeli auto s vadným turbem a nemohli pochopit, proč mně to vadí

21.03.2007 | 15:39:13 | Falco Reagovat

Hrůza s LPG

Do octavie 1.8 SLX r.v. 98 jsem nechal namontovat Lovtec. Do půlroku se děly věci - motor střílel do sání, zpětné zášlehy roztrhaly schránku na vzduch. filtr, pružinu ventilu a také opotřebovaly rozv. řemen, takže se potkaly ventily. Škoda dohromady za 50 tisíc. Když plyn, tak sekvenční vstřikování. Ale stejně pozor, záruku vám nikdo nedá.

21.03.2007 | 13:49:33 | donald Reagovat