Recenze Škoda Octavia Octavia Combi RS 2.0 TFSI
“Krásné,velké,drahé auto s vyšší spotřebou”

Autor recenze: rush (47 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:asi 2 litry Stav km při koupi:26 000 km Stav km nyní:29 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 9,4 l/100 km Vloženo: 22. 7. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fabia RS 1,9 TDi spousta jiných předtím Škodovky 2x Ford a 1x Peugeot

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

mělo jednu "velkou poruchu", když Helmut v pozici "nižšího managera" ve škodovce po 819 km , které najel, myslel, že projede odstavným pruhem při stojící dálnici a "ohobloval" to z obou stran-protože ve škodovce to nikdo opravovat nebude, tak vyměnili LP,PP a PZ dveře


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zatím jsem najel celkem málo, dlouho jsem váhal jestli ji vzít, či ne. Co rozhodlo-obrovská sleva, plná výbava, čtyřletá záruka, první majitel škodovka, tak jsem si řekl, že to zkusím a zatím nijak nelituji.

Jízdní vlastnosti-na 18-ti palcových kolech(už je měla a vyměňovat je za 17-ky se mi nechce) se dá bez poskakujícího zadku jezdit jen s pytlem cementu v kufru (pokud je tedy v autě jen řidič). Krásně brzdí, akcelerace se mi teda líbí mnohem víc, než u Fabie RS, i když ten šílený kopanec je pro někoho nenahraditelný (já většinou nestíhal ani přeřadit a už to jen řvalo a nejelo). Taky mi připadá, že není tak těžká "na předek", jako byla Fabie RS, tedy ven ze zatáčky "putuje" při mnohem vyšší rychlosti. Podélná stabilita velice dobrá.

Motor a spotřeba - o tom motoru už bylo popsáno moc a já v podstatě nevím, co k tomu dodat. 147kW je dost na rodinné kombi s ambicemi na rychlé svezení. Chlastá to velmi. S podílem 70% město mám spotřebu podle počítače 9,4 l, ale "užil" jsem si málokdy. Pokud jsem se projel po nějakých okreskách rychleji (mnoho akcelerací na doraz a prudká brzdění) byl tam průměr asi 16 litrů. Někdo někde napsal, že charakteristika motoru spíše odpovídá "seriovému elektromotoru s cizím buzením", tak to taky odpovídá- nárůst výkonu je prakticky lineární a rozsah otáček, ve kterých se dá použít je úžasný, což je právě nejvíce poznat po přesednutí z Fabie RS.

Vnitřní výbava- je tam všechno, Helmut si naporoučel i Columbuse, tak čekám, že nám někdo ukradne palubovku. Sedadla jsou krásná. Vnitřní prostor a kufr opravdu velký.
Akorát mě tak napadá, že musím po nasednutí přestavit volant, protože pokud jej mám v "jízdní poloze" tak se mi tam špatně leze. Kombinace zvýšených bočnic sedáků a mé hmotnosti (92kg-180 cm) nebo nevím čeho prostě způsobuje, že při nasedání bych musel strčit nejdříve pravou nohu až za volant (směrem k sedadlu spolujezdce) a to mi připadá divné. No já vím, to zas budou připomínky....

Celkově- auto je to velmi příjemné, motor super, spotřeba velká,svezení nádherné (samozřejmě pokud si někdo myslí, že je to Evo nebo Escort RS v kombíku, tak to teda určitě ne) a vzhledem ke spotřebě bych na otázku zda bych si ji koupil znovu, odpověděl že prozatím nevím. Ale potřebovali jsme velký kufr (do Fabie se nevešel kočár s kolama a i když jsme kola sundali, nevešlo se tam kromě něj už nic). Nazval bych to tak, že to opravdu byla vzhledem ke kombinaci cena-výbava-motor opravdu "příležitostná koupě". Protože si doteď myslím, že takovou příležitost bych už nedostal-a za ty peníze bych srovnatelné auto neshnal. K ceně sdělím jen to, že byla čtverka na začátku a s přiděláním Constructu už pětka. Příští týden tady připlácnu nějakou fotku a teď už "do mne...". Pusťe se do toho.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

Spotřeba cca 10L ve městě (70%) s tímto motorem je velmi dobrá hodnota. Možná, že na Škodaforu si myslí, že město je vesnice s jedním semaforem či kruháčem.

12.10.2009 | 21:50:21 | Radek Reagovat

to mako

no do města vůbec-hele je s tím -podle mne perfektní svezení- motor je fakt úžasný. Na škodaforu mají všichni spotřebu cca 8l, já mám průměr 9,7 a všichni tvrdí, že to není možné.Byl jsem s tím u jednoho fakt dobrého specialisty, který mi potvrdil, že taková spotřeba je naprosto normální. Tak já nevím, buď všichni kecají nebo mám extrémně blbý motor nebo jsem extrémní blb já a neumím jezdit.Přeber si to jak chceš, ale i za tu cenu můžu říct, že se k naftě určitě nevrátím. Žádný hluk, do 40km/hod je samozřejmě skoro každý diesel rychlejší, ale pak je to naprosto nesrovnatelné....zkus si to někde půjčit a svez se.Pokud máš na benzín, je to dobré řešení.

12.10.2009 | 21:47:07 |  Reagovat

spotreba

Je to skutočne tak zlé? Sám som kúpil octavku 2.0 TDI a spotreba je super. Dlhodobá 5.8 l a to jazdím 90% mesto (navrch kopcovité)Trate do 10km. Bohužial som zistil, že do mesta a na tak krátke vzdialenosti to je absolútne nevhodný motor. On má rád dlhé trasy v rýchlostiach okolo 130-140km/h. Preto som začal pokukovať po octávkach benzínoch. Favoritom bola RS 2.0 tfsi ale ak je tá spotreba skutočne tak "super" ,tak to neviem veru .

11.10.2009 | 16:09:40 | mako Reagovat