Recenze Škoda Octavia Octavia II.
“Lidová tuctovka”

Autor recenze: Myšák (23 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1.9 TDI Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:65 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 8 měsíců Průměrná spotřeba: 5.5 l/100 km Vloženo: 11. 1. 2010

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia Combi 1.9 TDI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Bez poruch - pouze výměna žárovek.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Octavii jsem dostal jako novou za předchozí model (Octavia Combi 66kW), v podstatě i ve stejné barvě - tmavě modrá.

Popisuji pouze vlastní zkušenost a nemohu mluvit za jiné uživatele tohoto vozu.

Vzhled:
Auto více omladilo a oproti původní verzi vypadá elegantněji - pro mně naštěstí se světly před faceliftem(nová se mi vůbec nelíbí). Všechny díly dobře slícované. Při zavírání dveří se neozývá taková rána jako u starého modelu. Vzhled masky, světel(i zadních) mnohem lepší. Trošku mně zklamaly materály - nepozoruji žádnou extrémní kvalitu jakou tato značka hlásá.

Prostor:
Dostatek prostoru pro posádku celkově - nejvíce to bylo vždycky poznat na zadních sedačkách kde je místa vážně dostatek. Sedadla pohodlná, ale lepší boční vedení by neškodilo. Kufr bez námitek velký.

Motor:
Vzhledem k 77kW bez problémů, akcelerace dostatečně rychlá byť oproti přečipované verzi mého kamaráda se nedá srovnat(jeho octavie má 110kW a to je panečku něco). Překvapila mně vyšší hlučnost motoru - spíš mi to připomínalo fabii 1.4TDI. :-(

Celkový dojem:
S autem se mi jezdilo dobře, nikdy nezklamalo a uvezlo vše potřebné. Nejsem perfekcionista, ale tohle auto postrádá trochu duši - ničím mne nezaujme a navíc se za ty roky(počítaje i předchozí generaci) stalo tuctovkou kterou potkávám dnes a denně snad všude.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

ochcávka group

Zdravím všechny zde! Rád bych v krátkosti popsal mojí zkušenost s tímto autem. Octavia byla pořízena v létě 2009 (tedy nový model) a nyní mám ujeto 16 tis. km. Nikdy před tím jsem Octavii neměl, ani jsem v ní nejel. Design nové Octavie se mi líbí, výbava je poměrně slušná také (mám Elegance, natáčecí xenony atd..). Ovšem motor 1,9 TDI 77kw mě velice zklamal - "trochu normálně" to jede zhruba od 1700 do 2800 otáček - když je to okolo 1500 a níže, tak si raději najděte nějaký prudký kopec dolů, protože to nejede prostě vůbec, no a vše co je okolo 3000 a více je jak kdybyste seděli v traktoru, z jehož motoru každou chvíli asi vyskočí písty (když budete mít spolujezdce, tak mu před jízdou raději nasaďte sluchátka)..a 5-ti stupňovou převodovku snad netřeba komentovat - možná jen, že to je hezký pohled do historie ( v roce 1991 by to bylo možná ucházející). V každém případě, když budete poslouchat hudbu dost nahlas, tak se ten zvuk motoru dá jakžtakž přežít (audio výbava je poměrně slušná - mám radio Swing) Průměrné spotřeby udávané výrobcem půjde asi dosáhnout jen když budete jezdit na neutrál - mám problém to udržet alespoň kolem 7 litrů. Dále mě velice nemile překvapily sériově dodávané 15" litá kola - pokaždé, když se podívám na ty obrovské podběhy a v nich tyhle kola, neubráním se smíchu..nerozumím tomu, že v této výbavě může výrobce dát takhle malá kola..nehledě na to, že v zatáčkách to dělá opravdu divy..
Co se týče zpracování, myslím, že na docela slušné úrovni, senzory téměř na vše, ztmavovací zrcátka...tohle všechno bych hodnotil skoro až výborně a design také.
Když to shrnu - skoro bych to přirovnal jako kdyby někdo vzal VW Vento nebo Passat z roku 1995 a oblékl ho do nové kastle, vybavil elektronikou a prohlásil, že má nový model..
S jiným motorem a jinými koly (možná celým odpružením) bych byl s tímto autem zcela spokojen, takhle je to bohužel poněkud úsměvná záležitost.

12.01.2011 | 22:52:15 |  Reagovat

RE: ochcávka group

Až ted jsem si všimnul, že jednou seš myšák a jednou roman, Ty budeš asi pěknej vykuk a o autech můžeš vědět velký h.... Tak usměvný seš Ty :))))) Z tvého článku jsem vydedukoval, že Ti je tak 25 let (už vím že ti 23). Když jsi to auto kupoval, měl jsi možnost si ho projet (vlastně ani stoprocentně nevím jestli je to tvoje, ale to není podstatné, každý haní to na co nemá. Že trochu bruní je asi normální když je to PD. Spíš si myslím, že škodováci měli octavku lépe odhlučnit (pak by měl i volkswagen s prodejem problémy). Nechápu ovšem, že Ti žere 7 litrů. Jedině, že jezdíš 80 na trojku. To by pak sedělo. Mam octavku r.2007, najeto 72 000 km a spotřeba podle počítače průměr je 4,9-5,2 a ve skutečnosti 5,5. A můžu Tě ujistit, že na neutrál nejezdím. Samozřejmě není mi 30 a protože jsem si koupil auto za vlastní prachy chovám se k němu jako ke svému. Octávka mě ani jednou nezklamala, stojí chudera v zimě v 18 stupňových mrazech a podotýkám, že baterku jsem ještě neměnil. Je pravdou že jezdím denně. Kolikrát vidím kašlat fokus, audi ale i BMV. Rozjedou se to jo, ale natrápí se. To je podle mě úsměvné když auto roku 2005 po ránu prská.

22.11.2011 | 19:36:48 |   | 188.175.235.* Reagovat