Recenze Škoda Octavia SLX 1.9 Tdi 85 kW
“Nenadchne ani neurazí.”

Autor recenze: Falco ,
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1900 Stav km při koupi:100 000 km Stav km nyní:140 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 4.5 l/100 km Vloženo: 9. 1. 2006

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Golf II GTI Vectra 1.6 Felicie 1.3 Accent 1.5

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Půl roku po koupi musely být vyměněny stabilizátory přední nápravy, což není drahý díl a vzhledem k tomu, že přední náprava je kvůli váze motoru silně namahané není se čemu divit(cena cca 500Kč i s opravou).

Horší a hlavně velmi nepříjemné je padání oken, to se mi během minulého roku stalo 2x a pokaždé v tu nejnevhodnější dobu, protože 100 km cesta v dešti stojí zato! Jak jsem poté zjistil, je to u Octavie(do faceliftu 2000) celkem klasická porucha oprava není náročná, ale musí se koupit celý díl stahování bez motorku(1500Kč), ale pokud tento díl vyměníte a spadne okno znovu, kupujete jen malý kus plastu, který je mnohem levnější(opravář nám pak řekl, že nemám čekat až spadnou zbylé, tak jsem vyměnil i zbylé 2, snad bude klid).

Poslední oprava nesouvisející s opotřebením byla výměna motorku stěráčů, který se zasekl a spálil.

Další opravy souvisejí s klasickou údržbou baterie, brzdová soustava, prasklá nádoba ostřikovačů...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto má celkově průměrné jizdní vlastnosti(neurazí nenadchne), ale nic jiného se ani nedá očekávat. Spolehlivost je celkem dobrá, ale to padání oken mě stálo hodně nervů a čekal by jsem teda, že podobné věci se již dnes nestávají. Na předních sedačkách je místa dost, vzadu je to horší hlavně kvůli malému rozvoru náprav. Jediné co je asi nadstandardní je velikost kufru.

Výbava auta je velmi dobrá, protože je to SLX, takže tam je klimatonic, ABS, 2x airbag, 4x okna v el....., ale auta s výbavou LX jsou absolutně vybrakovaná! Když jsem auto koupil mělo 66 kW, což na normální ježdění stačí, ale po přečipování je to mnohem lepší celkově se mi snížila spotřeba na 4.5l na 100km z 5.2l nárust na 85kW jde hodně poznat(pro ty kteří tvrdí, že se spotřeba určitě zvýší, můžu odpovědět, že pokud budete jezdit stejným stylem jako předtím, tak se jistě nezvýší!.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

unikatni zachrana

..v tomto pripade doporucuji zcela unikatni vec- www.xado-eu.cz ,taky mam Oktavku, uz nemam tak zretelny hluk v motoru

10.11.2007 | 08:36:15 | Zdenda Reagovat

Auta s výbavou LX jsou sice vybrakovaná, ale aspoň jim nepadají elektrická okna.

12.01.2006 | 08:09:07 | n/a Reagovat