Recenze Škoda Octavia 1.6 GLX
“Pohodové, bezpečné a spolehlivé vozidlo.”

Autor recenze: Bohuš (35 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1600 Stav km při koupi:80 000 km Stav km nyní:165 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 30. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Š100 Š120 Saab Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Běžná údržba brzd, motorového oleje, pneumatik. Tlumiče původní, zatím jsou v pohodě. Při koupi výměna rozvodů, lambda sonda, zapalovací trafo a zapalovací kabely. Po roce dodatečná montáž střešního okna.

Auto má tmavou barvu a je v něm docela horko.

Po dvou letech 120 tis. km výměna brzdových kotoučů vpředu a obložení vzadu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil jako ojetinu starou 5 let. Rozhodoval jsem se mezi novou Fábii kombi, ojetou Felicií kombi a ojetou Octávií. Rozdíl ceny mezi novými a ojetými rozhodl o ojetině. Rozdíl 30 tis mezi ojetinami nebyl tak výrazný proto Octavia.

Nelituji. Prostorný, robustní, spolehlivý a pohodlný vůz s obrovským kufrem. Místo vzadu je horší, ale děti jsou zatím malé. Vřele doporučuji servisovat vůz u autorizovaného servisního místa.

No name servis tvrdil po 140 tis km, že je motor hin a zralý na generálku. V autorizovaném servise vyčistili škrtící klapku za 300,- Kč. Motor táhne odspodu, do 140 - 150 km/h celkem v pohodě. Od 150 řve jako kráva, nemá sílu a žere jako prase.

Při dodržování našich limitů i plně naložený je úplně v pohodě. Letní dovolená u moře ve 4 lidech s nabouchaným kufrem na 2 týdny se dá udělat za 7 litrů při dodržování dálničních limitů.

Doporučuji. Několikrát jsem měl od kolegů půjčená i jiná auta, ale Octavia mi dokonale vyhovuje.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

motor 1600??ale kterej

Jenom mi z popisu není jasné o jakou"šestnáctistovku" se jedná??? V roce 97 se montovaly dvě: 55Kw a 74Kw. A obě mohly být ve výbavě GLX. Tak lehce netuším která to vlastně je???(podle spotřeby a výměny zapalovacího trafa,lambdy, kabelů tipuju spíš 55Kw)

06.05.2007 | 01:38:59 | Tom Reagovat

Octavia je super

Mám též Octavii 1.6 GLX před ní jsem vlastnil již asi 8 vozů různých značek ,ale Škoda Octavie je z nich bezkonkurenčně nejlepší ať se to týká jízních vlastností tak i prostoru ve voze a hlavně v zavazadlovém prostoru. Octavie má i svou eleganci. Je to idealní vůz pro větší rodinu. Tohle u Octavie vidíte málo kdy.

29.06.2006 | 18:13:47 |  Reagovat

Ještě majitel

Včera jsem se stal účastníkem dopravní nehody. Paní za mnou neubrzdila renaulta a potlačila mě dopředu. Renault - rozbitá maska, upadlý a zdeformovaný nárazník, proražený chladič, deformovaná kapota. Vůz opustil místo odtahem. Octavia - 2 škrábance na nárazníku, mírně vytlačený obrys šroubku do plastu. Oprášil jsem jenom vytřepané sklo a jel jsem. Nevěřil jsem vlastním očím. V podstatě žádné škody. Pokud vydrží model octavia tour ve výrobě ještě nějaký ten pátek, bez váhaní do něj půjdu....
Odkaz na bližší informace o motoru bych rád uvedl, ale je to komerční firma, která se věnuje zvyšování výkonu a odkaz bude zřejmě odstraněn.

02.06.2006 | 20:56:28 | Bohuš Reagovat

Mam to same

Je to auticko, za ktere jsu rad. Taky jse ho kupoval ojete, ale radeji sem sel do neho nez neceho noveho mene odolneho. Jede to slusne a kdyz sem s tim jednou omylem asi ve 20 km/hod strcil do mazdy tak jen rozbite svetlo a mazda podstatne vetsi skody. Nemate nekdo odkaz co je tam primo za motor. Pry to ma byt audinacke dilko. Me by zajimaly nejake detailni parametry.

01.06.2006 | 19:45:24 | Honza Reagovat

Motor

Jestli neznačkový servis tvrdí, že motor 1,6 74kw vydrží 140 tis.km a pak na generálku tak to jsou na omylu. Tyto motory vydrží se základní údržbou minimálně 500 tis.km a to ještě není mnoho

31.05.2006 | 11:56:07 | Pavel Reagovat

Můj soused má takřka úplně stejné auto, barva, r.v. i motor má 1,6. Ta jeho kára stála někdy od podzimu až do dubna před domem a celé ty měsíce se nepohla. Z dálky jsem viděl přes hlinikáče jak má rezlé kotouče. V zimě ty tuny sněhu a on to auto ani neočistil. Říkal jsem si, že tu káru nemůže dát najaře do chodu. No a on nastartoval na prnví šup. Samozřejmě že vyměnil baterku a teď jezdí jakoby se nechumelilo. Oktávka je první solidní české auto. Ať Vám slouží

30.05.2006 | 23:58:03 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Octavia