Recenze Škoda Octavia COMBI 4x4 2,0TDI
“Skvělé auto, které nezradí!”

Autor recenze: Pavel (20 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:2.0TDI Stav km při koupi:17 km Stav km nyní:36 550 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,2 l/100 km Vloženo: 6. 12. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto nemělo zatím žádné poruchy a jezdí skvěle. Akorát mi občas, po odemčení vozidla, zůstane svítit červené světélko na dveřích u řidiče.

Stačí vozidlo znovu zamknout a odemknout a problém zmizí. Nevím, čím to je.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nechal jsem si motor upravit (přímo od Škodovky) na nějakých 124Kw a nemůžu si ztěžovat na dynamiku a pružnost motoru, dokonce i dlouhodobá spotřeba se drží na příznivých 6,2 l/km a to ho zrovna nešetřím. Jediné, co mě štve je, že maximální rychlost nepřekročí tachometrových 215 km/h a to i přesto, že bych jel z kopce. Nevím, jestli je to filtrem nebo Haldexem, ale jestli máte někdo podobné zkušenosti, docela by mě to zajímalo.

S hlučností motoru to není tak hrozné, po studeném startu je sice hlučnost větší, ale po zahřatí do 160 km/h a plynulé jízdě mi hraje rádio na pětku a slyším ho nádherně. Jinak, co se týče stability v zatáčkách, měl jsem možnost zkusit i RSo, ale čtyřkolka jasně boduje. Jestli je mokro nebo sucho, vůbec nevadí, drží furt stejně. Lehčí terén zvládá bezvadně a na sněhu mě zatím nenechala ve štychu. Taky mě překvapilo, kolik toho uveze a za jakou spotřebu.

Výlet do Itálie ve čtyřech lidech, s plným kufrem a boxem na střeše jsme zvládli v průměru za 6,9 l/km a to jsme se pohybovali svižně. Nemám, co bych vytknul, spracování super, motor super, auto super. Vřele doporučuju, protože je to levnější varianta Audin a Volkswagenů.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

2.0 Tdi

Až ten agregát odejde,,,potká se to nebo tak , jinak přeji spoustu šťastných Km

04.02.2008 | 14:18:16 |  Reagovat

215

Zaujímalo by ma len jedno. Z čoho pramení Tvoja potreba jazdiť rýchlejšie ako 215 km/h, keď už píšeš, že Ťa to štve. Chodíš s autom na uzavretý pretekársky okruh, alebo poznáš tak prázdne cesty, kde sa to dá? Tu je totiž problém, ak chce človek ísť aspoň 150, tak mu stále niekto zavadzá.

08.12.2007 | 09:30:08 | Petrík Reagovat