Recenze Škoda Octavia sdi
“bylo toho dost”

Autor recenze: Kamil všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:50 kw Stav km při koupi:65 000 km Stav km nyní:70 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 5,2 l/100 km Vloženo: 21. 4. 2009

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mazda

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Praskání žárovek.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tak pánové, přidám ruku k dílu. Měl jsem Octavii 1,9 SDI 50 kw. To auto je bezporuchové, pouze trpělo praskáním žárovek. Jinak spolehlivost v zimě bez problému. Ale: absolutně žádná výbava, vzadu málo místa a ten motor je slabounký. Kdo říká, že to stačí, tak si to namlouvá. Jak to uvidí kopec, tak to nejede. Nechápu, proč se to vůbec vyrábí. A ještě k té výbavě. Abych točil v Octavii kličkou, to se na mě nezlobte, ale bylo mi trapně.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

najeté km

Tak to je teda trapas recenze. :D
Autor najede za 2 roky 5tisíc km a ještě na to nadává. :D
SDičko si kupují lidi kvůli nízké spotřebě a Octávia je pohodlná víc než třeba 250ccm scooter, který má stejnou spotřebu co ten motor Sdi, rozhodně lepší jezdit v autě do práce, než na scooteru v dešti a mrazu. Vůči spotřebě bych tam ten komfort naopak ještě přidal a dal nejméně 8/10.
Náhradní díly na Octávku taky poopravil 10/10 jsou mnohem levnější než nějaká mazda, ale patrně vy asi víte jen o těch žárovkách, které jsou u všech vozidel přibližně stejné ceny.
Takže milý autore, jestli sis to pořizoval a najel s tím jen 5 tisíc km za dva roky a už to nemáš. Tedy neuživit takové auto tak teď jezdíš nejspíš na kole s motorkem, nebo pravidelně nabíjíš elektrickou koloběžku. :D
A jestli máš auto, tak v tom jen sedíš a posloucháš asi rádio.
Navíc koupit 10 let starou octávii s 65tkm a pak ji prodat, to by udělal jen blázen.
Teď si připadám, že odpovídám na vymyšlenou recenzi, tam je snad v každé větě nesmysl a ukazuje to na blbost autora...
Lidi prosím vás, kdo si kupuje diesla a přechází z benzínu a nadávají na výkon vozidla, tak do toho nesedejte protože neumíte řadit. Slabý výkon to má až na dálnici a nebo při rychlostech nad 120 km/h. Je málo dieslů, které mají stejnou charakteristiku jako benzín. :/

01.05.2011 | 07:11:48 | svlastik Reagovat

Nechápu vás

1) Píšete o nulové výbavě vozu včetně ovládání oken na kliku, ale komfort vozu ohodnotíte 6/10, co by u vás zasloužilo tedy 1/10? :-D

2) Nechápete proč vyráběli motor 55kw?? No asi proto, že si ho lidi kupovali!! Vždyť vy jste taky koupil, ikdyž ojetý :-)

3) Za 2 roky najet 5000km, no není divné že jste poruchu neměl, ale to praskání žárovek, že vy jste si s autem hrál v garáži "na šoféra" :-)) Příště u toho nesviťte :-)

30.04.2011 | 23:47:18 | Lolek Reagovat

Lemra motor.

Osobně nechápu proč některé automobilky dávají tyto ,,taky motory " do svých aut.vždyť při dnešním provozu je to nebezpečné s takovým autem jet a třeba někoho předjíždět.To platí i o htp.Sám jsem měl citroen 1.9 sd 55 kw a byla to taky hrůza.Nikdy více.

23.04.2009 | 16:01:36 | Laco Reagovat

To jste jako nevěděl před koupí ,že to má pouze švihadla a žádná výbava + slabý motor???
Další věc za 2 roky jste najel jen 5000 km?( s dieslem )
Jsem asi rýpal ,ale nechápu to.
Jestli jste další ze skupiny samozvanců, co dostali zadarmo slabé firemní auto, tak je i to jasné, ale to zas nepasují ty km, takže jsem z toho jelen-))
Že vy jste ho zdědil po dědovi....

23.04.2009 | 15:01:07 | MARTAS Reagovat