Recenze Škoda Octavia 1,6 55kw LX
“univerzální a spolehlivý vůz za rozumnou cenu”

Autor recenze: Martin S (28 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1,6 55kw Stav km při koupi:126 000 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 11. 11. 2010

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mazda 323 F BA

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po koupi (126 000 km) Octavia špatně brzdí, přední brzdy jsou celé nové, zadní potřebují vyměnit (nebo alespoň opravit).

Ovládání levého zrcátka je poškozené.

Otvírání kufru je poškozené, ale funguje. Vzduchové tlumiče zadních dveří rovněž nefungují optimálně.

Při výměně žárovky osvětlení SPZ se utrhla objímka.

Předchozí majitel měnil dále spojku, rozvody apod. Oprava výfuku po poškození.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Kromě uvedených poruch je auto v perfektním stavu. Bylo garážované. Vše perfektně drží, nic nikde nevrže, nepociťuji žádné vůle ani na podvozku.

Motor je tichý, má sametový chod. Velmi mile jsem byl překvapen výkonem (spíše zátahem) ve chvíli kdy jsem až po jízdě zjistil, že se jedná o 55kW variantu. Podle mě, je auto dobře zpřevodované a motor zabírá slušně od nejnižších otáček plynule dále. Nad 4000ot se už toho moc neděje. Spojka je (po výměně) krásně měkká, řazení je přesné. Rychle jsme si jízdu s touto Octávií velmi oblíbili. Je ale naprosto zřejmé, že na honění tohle auto není. Výkon je jen úplně dostačující. Svou charakteristikou mě nutí jezdit spíše v nižších otáčkách, z čehož vyplývá i relativně nižší spotřeba. Dle předchozí majiteky průměrně 6,5. Zatím nemohu posoudit, ale do 7,5 se vleze bez problémů.

Podvozek by mohl být podstatně pohodlnější, ale jinak Octavia dobře drží a je dobře čitelná. Posilovač řízení je ideálně nastaven a to spíše do měkka.

Interiér je dobře zachovalý, jen kůže u ruční brzdy a prostor kolem klik a ovládání zrcátek je ošoupaný a poškrábaný. Na pohled je zřejmé že tento materiál není vhodný. Audio má příšerný zvuk bez basů, nevím ale jestli to není jen rádiem. Odhlučnení interiéru je dobré, hlavně motor je velmi tichý.

Výbava koupeného vozu byla minimální, nedosahuje ani dnešní standarní základní výbavy. Svými parametry a cenou za takto zachovalé auto však považuji koupi za výhodnou. O image a zážitky z jízdy tady samozřejmě nejde, na vše ostatní tohle auto bohatě stačí. Velikost kufru je velké plus.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

Ano opravdu se trochu podobá atmosferickému dieselu. Jinak pěkná recenze. Když se tu v poslední době objeví recenze Octaviie s motorem 1,6 55kW-tak je vždy kladná a majitel spokojený.
Ale osobně bych 1,2TSI jako nástupce svého AEE časem klíďo bral :-)

13.11.2010 | 12:45:22 | Jerry Reagovat

Jo, tohle je uživatelsky velmi příjemný motor, který spolu s vhodným zpřevodováním vytváří harmonický celek. Je to takovej "benzínovej hladkej diesel", mě určitě sympatičtšjší než nějaké HTP, nebo než TSI.

12.11.2010 | 19:22:34 |  Reagovat