Recenze Toyota Camry 2.0 XLi sportwagon
“Lepší auto je jedině novější Camry”

Autor recenze: olda (53 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:1998 Stav km při koupi:214 000 km Stav km nyní:228 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7,9 l/100 km Vloženo: 8. 10. 2009

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Toyota Corolla

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

předchozími majiteli značně poškozená elektroinstalace, interiér, zpětná zrcátka, probořená podlaha a další
výměna:
zadní tlumiče
výfuk - střední díl


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vlastním vůz Toyota Camry první generace, druhý facelift (dle japnského hodnocení II. generace) právě rok a najezdili jsme s ní asi 15 tis. km. Je to můj 4. vůz značky, z nichž dva poslední vlastním současně.
Převzali jsme ho fyzicky dost zdevastovaný a amatérsky opravovaný za zcela nepatrnou část komerční ceny. Přesto to co vůz potřeboval (kromě výše zmíněného výfuku a tlumičů), byl proud vody z wapky, kvalitní čistící prostředky a dost pečlivé a trpělivé práce. Stal se tak z něho za cca dvacet tisíc krasavec s nadprůměrným pohodlím na dlouhé cesty i v pěti lidech a obrovským množstvím bagáže. Také pro dvě menší osoby obstojnou kempovou ložnicí. Inteligentní automat a tempomat umožní vypustit kromě volantu všechny starosti s řízením, což se líbilo obzvlášť našim děvčatům. Co je překvapivé, že i při svižném dálničním provozu si vystačí s necelými 8 l/100km. Zdá se, že japonské vstřikováni EFI si celkem obstojně poradí právě při vysokých rychlostech se spotřebou, která do určité rychlosti (kolem 140 km/h) dokonce i lehce klesá. První dojem, zvlášť po výměně tlumičů byl, že vozidlo pluje přes nerovnosti, které jsem s minulými auty pociťoval dost nemile. Ten dojem mám i dnes vždy, když přesednu z jiného auta. Přes komfortní pérování se díky fortelným stabilizačním prvkům vůz nenaklání v zatáčká a umožňuje i dost svižnou jízdu v zatáčkách. Myslím že pohodlí je hlavním atributem tohoto na svou dobu skutečně luxusního vozu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Camry

Vložit komentář

měl jsem stejný vůz, jen o dva roky starší, ten automat je skutečně vyníkající, zejména funkce overdrive. Prodával jsem to, když měla cca 600.000 km, karoserie už dost prohnilá, ale interiér velmi pěkný a jezdila pořád úplně v pohodě a pokud neshořela, jezdí dodnes:-) Na svou dobu jednoznačná jednička, teď mám carinu.

21.10.2009 | 14:41:26 | michal Reagovat