Recenze Fiat Punto 1,2
“Levný, spolehlivý, úsporný a nenáročný!”

Autor recenze: Honza (38 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1,2 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:72 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 6,3 l/100 km Vloženo: 27. 7. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Tipo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Kromě běžných servisních prohlídek jsem řešil jen dva větší problémy - cca po 24 tis. km začal mít výfuk opravdu "kvalitní, soutěžácký" zvuk. Navenek nic, prý se zbortily přepážky uvnitř - výměna v záruce, čili zdarma.

Druhý problém byl větší a navíc měsíc po záruce, najeto 50 tis. - odešel posilovač řízení - oprava cca 25 tis., naštěstí to vzali částečně na sebe a platil jsem asi 30 %. Zato se protáhla oprava, protože nemohli sehnat náhradní díl, takže jsem asi dva měsíce jezdil bez posilovače.

Jinak ale spolehlivé autíčko, zatím mě nikde nenechalo ve štychu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Punťa je moje 4. auto, předtím Trabi a dva Fiaty Tipo. Vůbec si na něj nemohu stěžovat - spolehlivý, úsporný vůz, na to jak je malý tak spousta vnitřního prostoru. Po spokojenosti s Tipem jsem chtěl opět Fiata, bohužel na větší Stilo nestačila kapsa, takže jsem vzal Punto a nelituju.

Jezdí pěkně i když je to 1,2. Sice pomalejší rozběh, ale jak se dostane na 3 tis. otáček tak oživne. Po dálnici bez problémů udrží 130-140 km/h, jde to i rychleji, ale pak už stoupá spotřeba. Na dlouhé trasy jezdím za 5,2 l/100 km, po městě to vyleze k 7 l, dlouhodobě se držím na 6,3 l/100 km.

A z negativních věcí - snad jen hlučnější větrák a malá nádrž ostřikovače (cca 1,5 l). A hrozně špatný přístup k předním světlometům při výměně žárovek.
Celkově spokojenost, teď se poohlížím po něčem novém a vážně uvažuji zase o Puntu 1,2

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

Tak po 3 letech jsem tu zas

Ahoj Petře, tak jsem po třech letech zabrousil na recenzi. Teď už mám druhý vůz tohoto typu a jedinou vážnější závadou byla porucha posilovače u toho prvního. Jinak opravdu jen běžný servis a pravidelné prohlídky, oba fiátci jezdili/jezdí jako draci naprosto v pohodě.
Holt jste s kamarádem asi pořádný vazby, když trháte hlavice řadicí páky 8o)))
Já jsem s puntíkem naprosto spokojenej!

29.05.2010 | 10:34:16 | Honza Reagovat

mohu potvrdit

Ahoj Honzo, mohu potvrdit mé překvapení, když jsem sedl do kamarádova Fiatu Punto ll 1.2 Sporting. Vzadu si sednou v pohodě a s úsměvem 3 větší dospělí lidi. Ovšem na kvalitu Fiatu si asi trochu počkáme. Dodnes vzpomínám s dost velikým úsměvem na kamarádův uměle smutný obličej když mi v ruce zůstala hlavice řazení....beze slov jsem jeho mimiku pochopil: Fiat, no !...Ale jinak mu sloužil 5 let a 150 tisíc km dobře a hlavně nerezavěl jako kdysi mé UNO. S 6 speed převodovkou a 80 koníky se auto chovalo velmi dravě.Tlačilo opravdu dobře. Když ho vezl za 5 let na prodej do bazaru - utrhla se aspoň na rozloučenou řadící páka :o)))

31.07.2007 | 00:40:44 | pitrs2277 Reagovat