Recenze Fiat Punto
“Nejlepší z fiatů?”

Autor recenze: Kominik (28 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1242 Stav km při koupi:7 km Stav km nyní:33 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 5,2 l/100 km Vloženo: 27. 8. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Povolená ruční brzda, výměna těsnění dveří.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem kupoval na jaře 2006 už s novým označením Punto Classic. Výbava 2x airbag, posilovač, centrál, přední okýnka v elektrice, výškově stavitelné sedadlo a volant, palubní pc......jediné co chybí je klima.

Poruchy:

Po asi 20 tis. km byla malinko povolená ruční brzda - páka měla trochu vůli. Oprava v servisu v rámci záruky na 10 min. Po dvou letech na garančce jsem reklamoval poškozené těsnění u okna. Vyměněno v rámci záruky. Toť vše. Zatím jsem neměnil ani žárovku.

Chtěl jsem malé, velké, úsporné auto a Punťák to zatím splňuje beze zbytku. Vevnitř je místo srovnatelné s fábií, možná mi přijde z pozice řidiče prostornější. Na zadních sedadlech, díky vybraným opěradlům, má fábie asi malinko víc místa pro kolena. Kufr 297l je dodnes v této kategorii nepřekonaný. Nová fábie nebo C3 má sice o ty 2-3 litry víc, ale po změření ložné plochy vyhrává Punto.

Motor a jízdní vlastnosti:

Motor není žádný dravec, možná mi přijde že proklínané/vychvalované HTP ve fábii jede o chloupek líp. Jenže Punto je výrazně tišší, má delší převody a asi i díky tomu je až neuvěřitelně úsporné. Je fakt, že s ním nestrávíme moc času ve městě, ale i tak......Dle palubního PC se v létě pohybuje spotřeba kolem 5 l, když do toho města nejedeme vůbec i míň. Třeba teď mám průměr za posledních 1000 km 4,8l. V zimě max. 5,7. Takže v tomhle naprostá spokojenost

Jízdní vlastnosti a kvalita zpracování:

Auto mi přijde tvrdší a v zatáčkách na hrbolech může odskočit zadek. Řadím se ale ke klidným řidičům a v podstatě mi v tomhle stačil i favorit. Kvalita zpracování ve srovnání s fabií je asi o něco horší. Žádné měkčené plasty, občas na hrbolech někde něco zadrnčí, ale co.

Celkově jsem tedy absolutně spokojen, jedinou kaňkou na kráse jsou šílené autorizované servisy, alespoň u nás na Hradecku. Záruka mi skončila, už tam jezdit nebudu. Teď se dá tohle auto sehnat už za nějakých 230 tisíc a myslím, že pořád má co nabídnout.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

prostornost???

píšeš že fabia má víc prostoru na zadních sedadlech pro nohy??hah..tak to jsi vedle..a asi jsi ve fóbii ještě neseděl vzadu-jedním slovem tragédie!!!

23.10.2009 | 00:36:19 | leoš Reagovat

Poruchy

Máš docela kliku, já za poslední měsíc měnil 3x žárovky, ale tohle už s fiatem řešit nebudu, po záruce můj fiat jde z baráku, byl to omyl, který mě za 2 roky vyjde na 200tis Kč. Fiat je ital a jediné mé sympatie má stará 500 ve filmu cars.

PS: můžeš si přečíst mojí recenzi a třeba pochopíš...

06.09.2008 | 21:22:28 | Martin Sabo Reagovat