Recenze Fiat Punto Selecta
“Nespolehlivý, ale pohodlný vůz.”

Autor recenze: Letitý fanda aut (57 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1200 Stav km při koupi:4 km Stav km nyní:65 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 9 let Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 17. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

4
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Wart.,Trab. Dacia Škoda Fiat Renault Opel

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Množství nejrůznějšího typu. Od elektriky, motoru, nápravy po karoserii. Stačí se na vůz křivě podívat a už zhasíná motor. Trvalo několik let, než jsem přišel na to, jak tuto závadu odstranit. Nepomohl ani technik přímo z výrobního závodu. Nutno na jaře a posléze na podzim odpojit baterii. Po zapojení asi za 1 hodinu se řídící jednotka motoru přizpůsobí okolní teplotě a je po poruše. Je to neuvěřitelné, ale funguje to.

Časté poruchy chlazení.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Motor:

Pokud běží, je tichý a celkem úsporný. Není to závodník, ale pracovitý sluha.

Převodovka:

Je to kapitola sama pro sebe. Jde o kontinuální převody ( pamětníci si jistě vzpomenou na DAF, který jako prvý tuto převodovku CVT začal montovat. Tenkrát ještě s pryžovými řemeny ). Jízda je neuvěřitelně plynulá, naprosto bez rázů. Akcelerace při rozjezdu na křižovatce je příkladná, motor je stále v tahu a vůz nechá za sebou řadu podstatně silnějších vozů. Stále bezproblémová (výroba Belgie).

Podvozek:

Odpovídá třídě vozu. Výrobní vada zadní nápravy. Nutno často měnit přední silentbloky zadní nápravy. Ne však ve značkovém servisu!! tam chtějí měnit celou nápravu a jednotlivé silentbloky kupodivu nemají, přestože se v prodejnách náhradních dílů běžně prodávají. Výměna není naštěstí náročná, zvládne se doma v garáži na 2 stojáncích.

Řízení:

S posilovačem bez problémů. Velký rejd se výborně hodí ve městě.

Karoserie:

Velice prostorná, příkladně využitá prostor, jak je u Italů zvykem. Výhled z vozu velmi dobrý. Velmi brzy se však objevuje koroze. Sedadla pohodlná.

Pokud nejsou poruchy, jede se s Fiatem velmi dobře.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

1) Punta jsou známá spolehlivostí a ani moje 1,2 nejeví známky poruchosti, za 3 roky jsem nekoupil nic než spotřební materiál
2) Punta a koroze? Nevím co s tím děláte ale já mám karoserii zcela zdravou
3) ano, motory Fire jsou zcela bezkonkureční, jak spotřebou, tak výkony
4) podvouzek bohužel trpí na úzká kolečka co jsou předepsaná, já mám na Puntu 195/45 R15 a disky 7x15 et25 a sedí tak, že jsem v zatáčkách těžký soupeř třeba i pro Octavii RS
5) Převodovka - kdo máte 1,1 nebo 1,2 - sežeňte si převodovku 6speed. Z Punta se stane malý ďáblík, hlavně ve městě a na silničkách 3. třídy. Dálniční dravec to nikdy nebude.
6) Kdybych někomu měl doporučit auto, Punto je na prvním místě. A to jsem jezdil ledasčím.

05.02.2012 | 00:28:07 | Ludeco  | 10.27.1.* Reagovat

punto selecta

potřeboval bych poradit proč punto při rychlejším sešlápnutí plynu začne škubat?? Kdyžtak pište na můj mail.děkuju

25.02.2009 | 07:59:29 | boli Reagovat

Chtěl bych podotknou že mám tento typ r.v. 96.Krom koroze která je vpodstatě na každém autě nemohu říci že bych měl s něčím problém.Ročně najezdím kolem 40000km a krom běžných opotřebení opravdu žádný problém.

17.03.2008 | 12:42:07 | emil Reagovat

Na fotografii vypadá velmi zachovale. Bohužel ta elektronika a spousta drobných závad to je asi pro tydle auta typické. První punta jsou nejlepší bez jakékoli výbavy. Prostě žádná elektronika, všechno pěkně ručně. Čím míň elektroniky tím míň poruch. No ale ta řídící jednotka to hold nejde. Docela mě ta Vaše finta překvapila!Jinak souhlasím, že motory 1,1 a 1,2 jsou v tedle třídě podle mě nejlepší. Rozhodně lepší ve všech směrech než uřvané, slabé a nenažrané české třináctistovky

31.05.2006 | 00:39:04 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Fiat Punto