Recenze Fiat Punto 1.2 44 KW
“Pěkné autíčko.”

Autor recenze: Brabi (23 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1200/188 Stav km při koupi:77 000 km Stav km nyní:90 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5.5 l/100 km Vloženo: 9. 2. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Tipo,Felicie

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Již při první jízdě bylo jasné, že auto není motoricky v pořádku. Po kompletní prohlídce v servisu FIAT vše odstraněno se závěrem přezkočeného zubu na rozvodovém řemenu.

Naštěstí tento motor není náchylný k poškození při tomto druhu závady. Po odjetí ze servisu již bylo vše v OK.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Interiér auta je celkem pěkný a uspořádaný. Sedačky jsou v modré barvě a jsou velice pohodlné. Místa na zadních sedadlech není mnoho ale přesto se tam menší osoby budou cítit pohodlně.

Prvních pár kilometrů se ozývalo klapání od zadních sedaček, které jsem odstranil dotažením zámků pro odklopení opěradel. K řízení vozidla musím říct, že je stabilní i ve vyšších rychlostech a parkování s funkcí CITY je opravdové potěšení.

Brzdy mají opravdu rychlý nástup, ale po delším používání měknou. ABS funguje skvěle. Motor je velice tichý a to i při vysokých otáčkách. Velkou akceleraci vzhledem k objemu motoru nelze očekávat. Přesto je jízda po dálnici možná i v rychlostech kolem 170 KM/h. Motoru nejvíce svědší otáčky kolem 3000, protože v nich je auto nejpružnější a jezdí za nejnižší spotřebu.

Pro větší požitek z jízdy bych ale doporučoval motor 1.2 16 V. Jediné co není snad úpně v pořádku je spojkový pedál, který nejde úplně podle mých představ. Je dost tuhý a ozývá se v něm podivné praskání.

Vše ale funguje OK a tak bych auto všem vřele doporučil.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář