Recenze Fiat Punto
“Pohodlné s dobrou výbavou, ale poruchové!”

Autor recenze: Pavel (25 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1.2 8V Stav km při koupi:88 000 km Stav km nyní:104 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 4,5 l/100 km Vloženo: 19. 10. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 l

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Punto jsem si dovezl z Němeka v 2005 září.Po dovozu jsem najezdil asi 6000 km bez poruchy a pak to začalo.

První porucha byla prosakujíci vodní pumpa.Na 1000 km mi odešlo z chladící soustavy asi půl litru kapaliny.Hned na to mi přestala fungovat klima.V servisu mi bylo řečeno,že mi utíká chladící směs někde na chladiči klimatizace.Klima má el.čidlo které zaznamená pokles tlaku v chladící soustavě a klima přestane fungovat.Po doplnění je pak vše OK.

Při 100 000km.mi při startu auto běželo na 3 válce asi po dobu 20 sekund,pak se vše srovnalo.Každý 3 start se to opakovalo a doba běhu motoru na 3 válce se prodlužovala.To že se něco děje mi naznačovala kontrlka pojmenovaná chyba v elektroinstalaci.Byla špatná řídící jednotka ,která ve značkovém servisu stojí 11000 s daní.Servis mi oznámil,že je to výrobní chyba aut vyrobených v roce 2001.Prý byla jen otázka času ,kdy by mi auto běželo na tři válce pořád.Auta se prý stahovala na přehrátí softwaru a bylo vše OK.Předchozí majitel to neudělal a dnes se musí vyměnit řidicí jednotka.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto mě nikde nenechalo a dokonce jsem s ním byl na dvouch dovolených v Chorvatsku.V zimě má horší jízdní vlastnosti.Je to lehké auto,rádo se na kluzkém povrchu přetáčí a špatně se drží na silnici.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář