Recenze Fiat Punto Grande1.4 16V
“Skvelé auto za výbornú cenu.”

Autor recenze: Kubenko (24 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.4 16V/benzin Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:16 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 11 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,0 l/100 km Vloženo: 13. 1. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Marea Stilo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

1, V lete asi po troch mesiacoch od kúpy praskla hadička na klíme.

2, V novembri sa rozhodlo nenaštartovať, som volal asistenčnú službu, zistili, že je slabá baterka, pritom sa auto tak nejavilo. Najhoršie na tom je to, že som si asistenčnú službu musel zaplatiť. 2320 Sk, pretože baterka je vo výluke. Motoristi pozor na to !!!

3, Nezatvoril som okno na pravej strane od vodiča. Roztrhlo sa lanko.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je pekné, dobre sa na ňom jazdí, môžem každému odporučiť. Má výborné jazdné vlastnosti, výkon motora po zabehnutí je perfektný.

Má šesťstupňovú prevodovku, len oproti Fiatu stilo ma kratšie prevody, ale zvykol som si na to. Auto sme si spolu s priateľkou objednali a za necelé dva mesiace sme ho mali v plnej kráse, pripravené a naleštené. Hlučnosť podvozku je výborná, jazdné vlastnosti sú lepšie ako u fiat stilo, čo som bol dosť prekvapený, spotreba sa pohybuje okolo 6,0 l/100 km.

Olej treba meniť každých 30 000 km alebo každé dva roky, takže náklady na údržbu sú skvelé. Na aute sa mi nepáči malý kufor, ale v tejto triede patrí k tým väčším. Ale tie tvary prednej masky, vonkajšie zrkadlá sú excelentné.

Talianskemu dizajnérovi sa to podarilo na jednotku. Vrelo doporučujem všetkým, ktorí sa chcú bezpečne voziť a ktorím sa to auto páči. To že má nejaké chybičky krásy, to mi vôbec nevadí.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

No, mě se Puntík také líbí a to čím dál víc. Stejně jsem ale dal přednost japonci. V listopadu jsem koupil Mitsubishi Colt. Mám najeto 2000 km a zatím spokojenost. Vím, na nějaké hodnocení je brzy, proto zatím recenzi psát nebudu. Až tak za půl roku, až budou nějaké zkušenosti. Zlákal mě výborný poměr cena/výbava a hlavně celková záruka na vůz 5 let + asistenční služba na 10 let a dále nezájem zlodějů o japončíky.

20.01.2008 | 14:10:53 | jandaxx Reagovat

Baterka vo vyluke

Tým, že baterka je vo výluke, som myslel, že ak sa Vám nepodarí naštartovať auto a máte ho v záruke a zavoláte si asistenčnú službu, budete si musieť zaplatiť to naštartovanie. Za baterku nezodpovedajú. Som sa okašľal, pretože mi svietil celý interiér, som si myslel, že bude chyba niekde inde, nie v baterke a ani ma nenapadlo, že vtedy na osemmesačnom aute si budem musieť zaplatiť opravu, príp. teda to naštartovanie cez káble.

16.01.2008 | 18:38:36 | autor Kubenko Reagovat

Grami

Zásadní rozdíl vidím ve slově "sledovat" něco jinýho je "sledovat" a tím autem jezdit.Zatsávám teorii že žádný auto není vyložená šlupka a záleží na péči majitele...když si někdo pod dojmem spolehlivosti koupí Toyotu po člověku,kterej se o ni nestará a začne se mu rozpadat,bude nadávat jaký jsou Toyoty šlupky apod.Zaráží mě,že pokaždý vyletíš na někoho kdo je proti Renaultu.
Měli jsme R19 1.4 a až na problémy se stříkačkou to bylo zlatý auto,oproti tomu R 21 D byl neskutečnej škopek.Kamarád dročkař má zase Zafiru 1.6 16V...už slyším kecy typu Opla nebrat=šrot...má ji 3 roky a kromě náplní a údržby na ní nešáhnul,jen častěji dolívá olej.
A řeči,jedna paní povídala,že ve Fiatu měli zaměněný motory...
Kamarád si nechal servisovat Clio v Mostě...hodinová cena vysoko nad průměrem ostatních...a když mu vrátí auto kterýmu nejdřív nefunguje centrál ve dveřích,vrátí ho..pak si pro něj jede a přes přední sklo zaflákanej plnič od lakování...
Další kolega si pro svoji autodopravu kupoval novýho Mastera...když mu ti idioti nebyli schopni ani přišroubovat RZ a udělali v nárazníku 8 děr !!! tak už nejezdil na garančky k nim.

15.01.2008 | 08:25:07 | KubikCv Reagovat

To KubikVC

No zatim jedinej kdo se tu do někoho sere seš ty, já říkám jen svoje názory a vycházím ze zkušeností. Jinak tu pomlouvám hlavně Škodovky. Pár Fiatů jsem měl možnost během života sledovat a nebyla to žádná sláva. Pokaždé, když něco napíšeš, je to perla.

15.01.2008 | 05:54:28 | Grami Reagovat

Grami

Jak tak sleduju co z Tebe padá...tak nejlepší werk jakej kdy spatřil světlo světa je turecká Thalia--Tvoje auto..do každýho tady v diskuzi se sereš a kolikrát bezdůvodně...sral jsi se i do mě i když jsem proti Renaultu nikdy neřek křivý slovo,pár jsme jich taky měli....i lidi z mýho okolí,co Rencky mají si nestěžujou.

Občas píš trochu objektivně a ne jako zaslepenec s kosočtvercem před očima

14.01.2008 | 23:48:01 | KubikCv Reagovat

grami

omlouvám se zapoměl jsem se podepsat: viz níže

14.01.2008 | 23:43:16 | Jarda Reagovat

pro: grami, renoltíka mám a bohužel i v rodině máme pár francouzkých nepovedenců, jsou to pěkná a bezpečná auta, ale hodně poruchová, myslím, že nové fiaty jsou na tom mnohem líp jak frantíci

14.01.2008 | 23:41:14 |  Reagovat

To Jarda

Proč si myslíš, že zrovna u Renaultu se zhoršuje kvalita? Osobně si myslím, že Fiat je na tom o něco hůř. Na druhou stranu nemám žádnýho známího u Renaultu :-). Jinak nevím z které fabriky ty Fiati byly, ale zeptám se.

14.01.2008 | 21:45:20 | Grami Reagovat

není pochyb, že fiaty mají krásné auta, co se týče motorů prej taky dobrá kvalita, přemýšlím také o koupi nového puntíka, chtěl jsem něco od rencka, ale kvůli jejich zhoršující se kvalitě jsem vypustil koupi jakéhokoliv frantíka a začínám se poohlížet po nějakém šikovném autíčku cca za 300 000,-kč, fábka - drahota, accent - nejsem si jist kvalitou, zbývá puntík a lepší volbu jsem zatím nenanšel, ale vadí mi, že tolik puntíků jezdí na silnicích a zde na fóru se o nich moc nepíše, prosím kdo má grande puntíka, ať napíše pár řádků co by mohly poučit pár lidí.

14.01.2008 | 19:21:17 | Jarda Reagovat

Pro autora : jak mám rozumět tomu "baterka vo výluke" ???

14.01.2008 | 14:43:32 |  Reagovat

re: FIAT na hovno

Kto robí, ten aj pokazí. Ale aby bol v aute iný motor ako v papieroch a na označení to je neospravedlniteľná chyba. Zaujímalo by ma z ktorej fabriky pochádzal, z Turína, poľského Tychy alebo Brazílskych závodov. Predpokladám že z Poľska alebo Brazílie. A u tých odmontovaných sedačiek a plata som počul aj u Fabii

14.01.2008 | 13:23:41 | pietro Reagovat

Fiat na hovno

Můj známej dělá u Fiatu a před každym prodejem musí auto zkontrolovat a uvést do provozu, to je klasická procedura, stejná jako všude jinde. Ale nedostatky, které u Fiatu nacházejí jsou nezkutečné. Klasika jsou nepřišroubované sedačky a odmontovaná plata zavazadlového prostoru. Narazily i na auto, které mělo mít jistý motor, označení a papíry souhlasily, avšak motor v autě byl úplně jiný, poznali to podle krytu motoru. Označení na autě bylo úplně jiné. Takže Fiat to s kvalitou rozhodně nepřehání.

14.01.2008 | 12:55:32 | Grami Reagovat

FIAT

JÁ SI MYSLÍM ŽE FIAT UDĚLAL VELKÝ POKROK V KVALITĚ A AUTA VYROBENÝ V POSLEDNÍCH LETECH JSOU VELICE KVALITNÍ .PRO REJPALY SÁM FIATA NEVLASTNÍM MÁM ŠKODOVKU A TY SNAŠIMA MOTORAMA ZROVNA DÍRU DO SVĚTA NEUDĚLAJÉLI.MĚ SE FIATI LÍBÍ A NEMYSLÍM SI ŽE BY BYLI HORŠÍ NEŽ TŘEBA FRANCOUZSKÝ AUTA.

14.01.2008 | 11:50:59 | VAŠEK Reagovat

re: FIAT

Zaujímavé je, že keď sa pokazí VW tak niektorí ľudia: " veď je to auto a to sa môže pokaziť ", ale keď sa pokazí Fiat je to automaticky cigánsky šrot. Pritom Fiat je v konštrukcii malých a úsporných motorov tam , kde nacista (VW)nebude ešte ani za 10 rokov.
Arrivederci!!!!!!!!

14.01.2008 | 08:12:34 | pietro Reagovat