Recenze Fiat Punto II. / 1,2 8V, Dynamic
“Spolehlivé vozidlo do města i na cesty.”

Autor recenze: Zomb (43 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1,2 Stav km při koupi:20 km Stav km nyní:80 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 8. 4. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Tipo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ve věku 25 měsíců odešla lambda. Tipuji, že největší vinu na tom měl prodejce paliva (nebudu jmenovat), ale nebyl jsem sám, kdo měl stejnou závadu i na vozidle jiné značky.

Po třech letech uhnil výfuk, ale také nic zvláštního.

Občas se zasekávají pístky brzdičů (stačí pročistit alespoň jednou ročně).

Ostatní servisní zásahy byly (a jsou) pouze nutnou údržbou (výměny oleje, filtrů, řemenu, svíček, destiček,...). Tedy to, co výrobce doporučuje po ujetí XX kilometrů.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jsem nepoučitelný Fiatista od narození. :-)
(Tipo, Uno, Regata, 128)

Někdo má možná problémy s touto značkou, neb je považována mezi lidmi za nedůvěryhodnou a její vozidla za nespolehlivá. S těmito lidmi mohu jen vřele NEsouhlasit. Zatím se ani u jednoho z Fiatů neprojevila jakákoliv "smrtelná" závada, která by poslala vozidlo do věčných lovišť předčasně.

Současný Fiat Punto II považuji ze všech předchozích za nejspolehlivější a nejlépe zpracovaný. Ačkoliv je jeden z nejmenších.

Co se velikosti týče, odveze v něm schopný člověk skoro vše (je pravdou, že občas nejdou dovřít zadní dveře, protože delší předmět by pak vyšel předním oknem). Na běžné přesouvání z místa na místo a to včetně transportu nějakého zboží či materiálu je plně dostačující. Občas se po vyndání zavazadel divím, jak se to všechno dovnitř vešlo.

Motor si s váhou vozidla poradí, není však stavěn na rychlé předjíždění (to platí o 4. a 5. rychlostním stupni). Jinak je celkem živý a v prostoru pro cestující je slyšet až ve vyšších otáčkách, ale ani pak nijak neruší.

Interiér by možná snesl o malinko lepší plasty, ale co může člověk za tu cenu chtít. Odkládacích ploch více než dostatek, přístupnost všech dobrá.

Sedadla jsou celkem pohodlná, mohla by jen mít lepší boční vedení. Při "hruběji" projeté zatáčce nedrží tělo úplně dokonale.

Řízení DualDrive je lahůdkou pro ženy. Muži by možná snesli o něco více kontaktu s vozovkou (nemluvím o režimu City, kdy ztrácíte veškerý cit, ale zase se ve stísněných prostorách dá s autem jednoduše manipulovat).

Ruční klima je dobrá, jen se s ní ještě hůř předjíždí. Sebere několik kW výkonu. Na spotřebě paliva se až tolik neprojeví a prostor vychladí celkem rychle (pokud je čistý kabinový filtr).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

Lambdy odcházejí celkem často i u škodovek, ale palivem to asi nebude. U týchž benzinek tankují i jiné značky aut, vcelku bez problémů. Uhnilý výfuk za 3 roky je docela mazec. Já jsem měnil u Favorita zadní díl vždy po 5 letech, střední a přední vydržel 10 let. A Favorit je lidové auto. U Fabie za téměř 7 let je výfuk původní. Lambda odešla také, a ještě další věci. Ale je důležité, že i tak jsi spokojený.

25.11.2008 | 14:42:59 | Itall Reagovat

Hloupé - dodatek

Palivo bylo nekvalitní v roce 2004. Od té doby nikomu z lidí, které znám, takové potíže nenastaly, ačkoliv tam jezdí velmi často. Právě proto jsem nezmínil prodejce paliva. Možná i v té době se jednalo o "náhodu" ?!? a nechtěl jsem zbytečně shazoval "kvalitu paliva" u společnosti Globus. Možná jiní mají zkušenost opačnou a budou mi vysvětlovat, že zde je palivo nejlepší.
Co člověk, to jiný názor.
A to je vše ke komentáři.

16.04.2008 | 09:21:48 | Zomb Reagovat

hloupé

Co to znamená to "nebudu jmenovat" ?Vždyť od toho tyhle stránky jsou,aby se odhalily nekompetentní servisy,mizerní prodejci atd.To jako je v podtextu - napálil jsem se já,ať se napálejí i další ?

09.04.2008 | 16:57:04 | zima24 Reagovat