Recenze Fiat Punto 1,9 D
“Spolehlivé.”

Autor recenze: Val (35 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1,9 D Stav km při koupi:118 000 km Stav km nyní:185 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 16. 11. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi 100 MBK 190 Škoda Felicia Škoda Octavia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Jednou za jízdy se rozsvítila červená kontrolka - posilovač řízení. Opravdu nefungoval. Stačilo znovu nastartovat a vše bylo OK. Pro jistotu jsem nechal vymazat chybu v servisu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Podědil jsem auto po tchánovi ve 118 tis. km. Takže auto znám od výroby. Je to klasický diesel 1.9 D bez turba 44 kW (ne JTD). Sám s ním teď jezdím 2,5 roku. Bohužel tchán šetřil na nesprávném místě, takže není ABS, dělené zadní sedačky, opěrky hlavy....,prostě to co já bych uvítal.

Ve 120 tis. jsem předepsaně vyměnil rozvody (4000 Kč), jinak pouze kotouče a desky. Ve 180 tis. jsem po kompletní prohlídce v servisu čekal, ze nějaké investice asi přibudou (tlumiče,čepy apod), ale skutečnost mně mile překvapila, jen běžná údržba, výměna oleje a filtrů. A auto šlape dál jako hodinky i ve 185 tis. km.

Je pravda, že údržba 1.9 Dieselu je finančně nákladnější, ale zase ne tolik jako JTD. Ve městě jezdím zhruba 20,5 km/1 litr. Na dálnici 18 km/1 litr při rychlosti 140 km/hod. Jede i 170 km/hod, ale bubnové brzdy vzadu nedávají jistotu při prudkém brzdění. Jinak měním žárovky, častěji než je zdrávo.

Auto mě nejvíc překvapilo svými jízdními vlastnostmi. Mám zkušenosti s rychlou jízdou na majácích, takže jsem toto vozítko prověřil důkladně. V 80 km/hod v křižovatce na ručku sedí jako přibité (obouvám Yokohamy 185/60). Jinak motor s výkonem s 44 kW není na žádné vyskakování, ale to nikdo od tohoto typu auta ani neočekává .

Naopak se mi zalíbil posilovač řízení CITY. Je to vážně skvělá věc a hodně to rozmazlilo i moji ženu.

Zkratka Fiat mne velmi překvapil. Nejvíc levný provoz, levná údržba, skvělé jízdní vlastnosti, 7. letá záruka na karosérii. Za málo peněz hodně muziky. Volil bych i novější Grande, dost se mi libí , ale teď už potřebuji vetší rodinné auto, nejlépe combi. Takže vážně uvažuji o Stilu (prý, už se nevyrábí). Každopádně další Fiat mi vadit nebude.

A mimochodem, nejsem žádný obchodní zástupce Fiatu. Jak říkám, přišel jsem k němu náhodou, po tchánovi.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář