Recenze Fiat Punto S 55
“Super auto s minimálními provozními náklady.”

Autor recenze: Vampire (19 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1,1 Stav km při koupi:279 000 km Stav km nyní:285 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 10. 9. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Jen klasická údržba, jako je výměna oleje atd.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nejprve bych rád pozdravil všechny "Fiatysty" a speciálně potom "Punťaře".
Ačkoli jsem se při zadávání této recenze zavázal k tomu, že nebudu cíleně šířit reklamu, pokusím se vám popsat mojí spokojenost s tímto vozem.
U nás ve třídě si po úspěšném absoluování řidičské atestace pořídilo pár nadšenců auto. Většinou se jednalo o auta do 20000 Kč, podle finančních možností majitele. Za tyhle peníze člověk dnes nemůže téměř čekat nic, než nějakou vykopávku, která u něj tzv. dožije, v horším případě dožijí společně. A tak se v našem vozovém parku objevují vozy typu Ford Escort, Peugeot 205 a např. i mé milované Punto.

Tyto vozy se samozřejmě vyznačují vysokou nespolehlivostí a spotřebou. Svoje Punto jsem dostal od dědy z firmy a mělo najeto pěkných 280000 km. Skoro jsem myslel, že první cestu po naší nejfrekventovanější D1 nepřežiji, ale byl jsem příjemně překvapen jak řízením, tak i rychlostí, této nákupní tašky, celých 160 km/h bez větru v zádech a na rovině.

Dnes s ním jezdím po Praze téměř každý den, a už mám na něm ujeto dobrých 5000 km. Vím, oproti předchozímu používání tohoto auta je to téměř nic, ale s jeho spolehlivostí jsem maximálně spokojen (sice si s ním občas hraju a něco opravuji, ale zatím žádná vážnější porucha) a to že vůbec ujelo 280000 km je uctyhodný víkon na vůz své třídy. A to jsem ještě ani nezmínil levnost náhradních dílů (bazarových i originálních) a nízké spotřebě (město cca 6-6,5l).

Zkátka abych to dokončil, Punto bych doporučil všem, kdo nechtejí dát za auto víc jak 50000 tisíc a zároveň jezdit alespoň trošku levně. Jedinou nevýhodu kterou spatřuji je, že nižší kubatury tohoto auta měla posilovač řízení jen za příplatek, což se bohužel týká i mě a parkování v Praze může být nepříjemné, ale kdo není kost a kůže, tak bez problému (myslím tím i ženy)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

Pěkná recenze a souhlasím.

11.09.2007 | 16:19:30 |  Reagovat