Recenze Fiat Punto 1.1 55 S
“Ve své třídě povedené auto.”

Autor recenze: Petr (32 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1.1 Stav km při koupi:110 000 km Stav km nyní:115 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 6.5 l/100 km Vloženo: 22. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mitsubishi Space Runner

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Nefunkční zamykaní víčka palivové nádrže
Samonavíjecí pásy se nenavíjejí:)
Zadní stěrač nejde až na doraz, ale zůstává viset
Nefunkční posun sedačky řidiče

... prostě jen samé drobnosti...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz, který zde budu popisovat jsme před cca 2 měsíci pořidili pro mou přítelkyni, která velmi toužila po nějakém přibližovadle. Jako kritéria při výběru vozu byla cena (do 50.000 Kč) a velikost (malé, ale zároveň alespoň trochu bezpečné). Rozhodovali jsme se mezi Fordem Fiestou a Ka, Oplem Corsou, Peugeotem 106 a Puntem. Měli jsme vytypováno několik vhodných konkrétních vozů, které jsme nechali prověřit zkušeným mechanikem a nakonec parametry cena X technický stav X stav tachometru X rok výroby nejlépe splňovalo bílé Punto 1.1 40 kW 3D, r.v. 97 (do provozu 98), 2x airbag, bez jakékoliv známky koroze jinak naprosto bez výbavy, bohužel i bez posilovače.

Musím přiznat, že když jsem do vozu (nebo spíše autíčka :) ) prvně usedal, měl jsem z toho dost obavy - měřím bez 3 cm 2 metry a jsem zvyklý na své podstatně větší a výkonější auto (Mitsubishi Space Runner 1.8 16v 90 kw).

Punto mne však poměrně mile překvapilo, co se vnitřního prostoru týče - na sedadle řidiče jsem se rozhodně necítil nijak stísněně a naopak jsem měl pocit, že sedím v daleko větším autě - jediné omezení bych viděl v šířce auta - málo místa pro levou ruku. Na zadních sedačkách (sedíli ve předu osoby "normálního" vzrůstu) se dá v pohodě přežít i delší trasa. Ovládací prvky jsou poměrně dobře uspořádané, jen mne mrzela absence otákoměru a ukazatele teploty chladící kapaliny (je tam jen kontrolka signalizující přehřátí).

Motor (motůrek:) ) na mne také zapůsobil vcelku kladně - ne svým výkonem, ale svou pružností - bez problému se dá jet po městě rychlostí 50 - 60 km/h na 5-tý rychlostní stupeň, aniž by autíčko nějak protestovalo a po vyjetí z města se dá na 5-tku i akcelerovat (samozřejmě že s citem a ne nějak závratně a rovněž ne do kopce) na běžnou mimoměstskou rychlost. Co je pro Puntíka vcelku problém, je předjíždění - jedete-li za někým, kdo jede 80-tkou a vy by jste chtěli jet 90 - 100 a není-li před vámi opravdu dlouhý přehledný úsek, tak máte smůlu a bude se za ním táhnout:)
Hned druhý den jsme se s Puntem vypravili po dálnici ze Sev. Čech do Prahy, abysme poznali, co v něm vězí - připravoval jsem se na hororový zážitek jak jsem tomu byl zvyklý se svým již dávno zesnulým Favoritem - myslel jsem, že v kopcích budu muset podřazovat na 4-ku a brzdit snad i kamiony:) Punto opět mile překvapilo - nebyl žádný problém držet stálou cestovní rychlost 120 - 130 km/h a v kopcích dokonce po sešlápnutí plynu ochotně (i když velmi zvolna) dokázalo zrychlit až na 150 km/h (touto rychlostí bych se ale dlouhodoběji jet neodvážil - měl bych strach že se motůrek rozpadne) a tvářilo se, že by to šlo ještě o trochu rychleji:)

Co se týče jízdních vlastností chová se Punto při normálních rychlostech poslušně a má dobré a ostré brzdy.

Poruchovost či spolehlivost vozu vzhledem ke krátké dobvě jeho vlastnictví bohužel nemohu hodnotit..

Mám-li Punto závěrem zhodnotit, musím říci, že se jedná o vcelku povedené autíčko s nadčasovým designem, který nikoho nenadchne, ale ani neurazí..

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

Spokojenost

Plně souhlasím s těmito poznatky,motor super, spotřeba okolo 5 l a na dálnici do 6.5 l.Mám 12/95 a vzhledově pěkné i po tolika letech,díly za babku.Max spokojenost.

06.01.2016 | 16:40:43 | Radin  | 79.127.203.* Reagovat

max rychlost

Mám totéž vozidlo a na širších gumách (165) jsem na dálnici vytáhl 170 Km/h, ale musím dodat, že pokud bych neměl plně naložené vozidlo (které díky tomu sedělo pěkně na zemi) tak bych si to ani netroufl. Nejlepší auto, které jsem kdy mohl řídit.

07.09.2009 | 13:30:29 | Hefi Reagovat