Recenze Fiat Punto Punto 2
“za málo peněz hodně zábavy”

Autor recenze: lukas (25 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1.2 Stav km při koupi:68 000 km Stav km nyní:85 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5.7 l/100 km Vloženo: 27. 7. 2010

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

žádné které by stály za to


Hodnocení a zkušenosti s autem

První moje auto co jsem dostal od rodičů byla Škoda Favorit ale na chuť jsem mu nepřišel. Na můj vkus vůbec nebrzdilo při rychlosti nad 100 km/h sem si myslel že se rozpadne a spotřeba 8 litrů se my zdála velká a za ten rok jsem na něm řešil i dost závad takže sem se rozhodnul auto prodat a pořídit něco novějšího.
Moje požadavky byly nízká spotřeba, dobrá ovladatelnost a vnitřní prostornost prostě takové pohodové menší auto přeci jen tam budu jezdit maximálně ve dvou.Do úvahy jsem vzal tyto vozy:
Fabie I - nic moc motory a usedla dizajnem prostě auto pro konzervativního člověka
Polo- taky mě moc neoslnilo hlavně vnitřním prostorem ale jinak bych o něm taky uvažoval nebýt vyšší ceny v bazarech.
Peugeot 206- ten se my naopak líbil ale byl jsem od něj dost odrazován mechanikem a při projížďce jednoho auta jsem od něj upustil, nepřesné řazení a v interiéru furt něco rachotilo a motor taky žádná sláva.
Punto 2- to bylo přesně to co sem chtěl neotřelý dizajnem motory odolné s nízkou spotřebou a dobrou obestavěnost to byl můj favorit.
Takže jsem začal shánět Fiat Punto díval jsem se po okolí a nakonec jsem v takovém malém bazaru u Prahy našel co sem chtěl.Po první majitelce najeto 68000 km rok výroby 2001 se serviskou ale ta byla vyplněná jenom po dobu záruky.Ve vnitřku bylo auto jako nové a bylo vidět že v něm jezdila ženská z venčí už se nějaké nedostatky našly na laku na střeše bylo pár rozežraných míst od cementu nebo co to vlastně bylo ale pro mě to byla prkotina co chtít od 9 let starého auta.Po zkušební jízdě jsem nabyl dojmu že je to co přesně chci.Dohodnul jsem se z bazarem na slevě kvůli laku a tak jsem zaplatil 82000,- a jel domů.Z jízdy jsem nabyl dojmu že řízení je dost přeposilované, motor my přesně vyhovoval sice to není žádný závodník ale do rychlení do 120km/h úplně v pohodě a hodně mě nadchla i spotřeba když jsem dojel domu tak PC ukazovalo 18.8 km/L .Po kontrole auta mechanikem my bylo řečeno že je tam shnilá trubička od zpětného vedení benzínu (prý se tudy vedou výpary benzínu zpět do nádrže)tu sem tedy nechal vyměnit spolu s olejem a užíval si nového auta.
Na tomhle autě se my nejvíc líbil interiér hlavně sedačky a přístrojová deska a celkové ladění vnitřku vozu které má příjemnou atmosféru prostě dizajn Italové umí.Zpracování je na první pohled v pohodě sice jsou všude tvrdé plasty ale ty my úplně vyhovují hlavně nejsou tak náchylné na poškrábání jako plasty měkčené.Občas když přejedu velkou nerovnost tak přístrojovka zadrnčí ale stejně je to slyšet jen když mám vypnuté rádio,mimochodem v autě je 6 reproduktorů které hrají velmi slušně takže si vůbec nestěžuji. Motor je odhlučněn docela dobře není vůbec slyšet a když se trochu vytočí tak má dobrý zvuk.Maximálku na rovině sem dal 160 km/h ale jel by ještě víc, ale to není parketa tohoto motoru nejlíp se cítí do 120 km kdy je i velmi živý točí 3500 Ot/min pak už na palubě začíná být dost hlučno.Řazení je na Italy docela přesné a má krátké dráhy z větším odporem ale mě to tak vyhovuje ani za zimy sním nebyl problém.Podvozek je docela tvrdý a v zatáčkách se nenaklání nechá si toho dost líbit škoda přeposilovaného řízení protože o informacích z vozovky toho mnoho nevíte prostě si musíte zvyknou ale ve městě je to bezesporu výhoda zatáčet se dá jedním prstem.Auto vlastním jeden rok což myslím je doba kdy už bych ho mohl hodnotit najel jsem asi 20000 km. Absolvoval jsem s ním cestu do Itálie asi 5000 km a závadu jsem měl jenom jednu přestal my stírat stěrač u spolujezdce(trochu vteřinového lepidla a bylo po problému vykvrdlalo se ramínko které drží stěrač).Na autě je ještě všechno původní,po korozi ani stopa na výfuku už se sice najdou díry ale ještě dvě sezony snad výdrží.
Můj celkový dojem je kladný a do Fiatu příště půjdu znova.Levné náhradní díly, jednoduchý nezničitelný motor,malá spotřeba do 6 Litrů.neuvěřitelně prostorný a pohodlný.Prostě Italové řeší jen podstatné věci a na drobnosti už jim nezbývá čas a to se už vidí na siestě.Tohle auto doporučuji lidem které nelpí na detailech a není pro ně problém mu odpustit trochu toho temperamentu tak typické pro Italy.Italská auta asi nikdy nebudou úplně dotažená jako německá ale bude z nich vyzařovat ta vášeň a zaujetí pro věc.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

Taky mám :)

Taky mám, auto má svoji duši. Je krásné na 59kW rychlé. 1.2 jsem skoro s takovým výkonem neviděl. Ale zrovna jsem padnul na špatný kus. Nejdřív spojka, pak volantová tyč, převodovka. Sakra proč já! :) Teď to vypadá na Alfu-Romeo 156. Taky Ital, taky něco někdy upadává, ale zase... má to svoji duši! Krásu a svěžnost :).

09.04.2013 | 23:52:42 | Draken  | 88.102.199.* Reagovat

taliani

Presne ako píše autor- tie autá majú na jednej strane " dušu " alebo " srdce "- máte radosť keď v ňom sedíte, dobre sa v tom vezie, nežerie veľa, opravy sú lacné, anikorozna ochranna výborná. Potom odpustíte tie neskutočne odfláknuté detaily- vržu pánty dverí, nedoliehajú tesnenia na karosérii, predné zásterky sdržia na plastovom podblatníku len samorezkami, niekedy sa na 30 min. pokašle niečo s elektrikou a potom to 3 roky funguje, na 3 dveráku sa zasekne posun predného sedadla....
Odpustené lebo jazda je perfekná... jasne je to malé auto, nie je to BMW ani Subaru

30.07.2012 | 13:24:59 | miki  | 87.197.138.* Reagovat

Punto 1.2

Mam uplně stejný případ že jsem dostal favorita od rodičů.......
a ze stejného důvodu si chci koupit taky nějaké úsporné auto, po pročtení několika recenzí sem se rozhodl ke koupi právě tohoto fiata, ted už jen najít toho správného :)

12.02.2011 | 19:58:59 | Punto Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Fiat Punto