Recenze Ford Focus 1,6 kombi
“Skvělé všestranné auto, které naplní i sportovní choutky svého řidiče.”

Autor recenze: mike.mcmeloun (19 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1600 16V Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:110 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 6,5-8 l/100 km Vloženo: 9. 3. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort kombi Ford Puma Škoda Felicia Combi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Pokud vím, tak žádná závada se za celou dobu nevyskytla, všechno funguje tak, jak má.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsme koupili nové, jednak kvůli vzhledu, jednak prostoru, který je opravdu královský, pohodlně v něm jezdíme 4 + pejsek, spousta zavazadel, a bez problémů. Ani velcí lidé nemají nikde nedostatek místa, i v 5 lidech se dají zvládat delší trasy vcelku bez problémů.

S fordy obecně mám jen dobré zkušnosti, ikdyž jako řidič znám jen Focuse a Pumu. Na kombi je vůz dosti sportovní, avšak ne na úkor komfortu. V zatáčkách sedí velice dobře a nijak výrazně se nenaklání.

Na silnicích většinou není moc rychlejších vozů, velmi dobrá akcelerace potřebná k bezpečnému předjetí, se dostavuje již od nějakých 2500 otáček a graduje až do 6300, motor je pružný a také velmi dobře zpřevodovaný (na 3.stupeň jede až 150 km).

Spotřeba se pohybuje kolem 8 l ve městě, při svižnější jízdě mimo obec si řekne tak o 7 litrů a na dálnici při 160 km/h je spotřeba kousek pod 7l.

Již zmiňovaný poměrně sportovní charakter dělá jízdu zábavnou, a když je potřeba zastavit, přibrzdit, brzdy to bez problému zvládají. S váhou kombi se perou velmi zdatně a není znát žádné slábnutí.

Focus je velice spolehlivé auto, i po 110 tisících kilometrech nikde nic moc nevrže, za celou dobu nás nikde nenechal, myslím že ve své době byl opravdu nejlepším ve své třídě.

Dodnes líbivý design jen podtrhuje kvalitu tohoto automobilu.

Kdybych měl možnost vrátit se o těch 5 let zpátky a znovu vybírat auto, neváhal bych a koupil opět Focuse. Vážně výtečný dopravní prostředek!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Focus

Vložit komentář

Focus,stejný motor,rok 2004,i přesto že má abnormálně dlouhé převody-na svůj motor, tak při 160 km-h za 7l ani neuvažuj.Když držím kolem této rychlosti,a nejde to samozřejmě stále tak spotřeba min 8l.Auto jede opravdu velmi dobře ale že by nebylo moc rychlejších vozů to byl fakt vtip dne.Jinak taky bez problémů.Pozn.motor1,6 ve Focusu 1 jede líp než stejný obsah v Oct.,Golfu.Jen max.rychlost má nepatrně nižší.

07.12.2010 | 07:05:22 |  Reagovat

Dobrá recenze...ALE


Na silnicích většinou není moc rychlejších vozů, velmi dobrá akcelerace... Todle snad nemyslíte vážně,svižné možná.

06.12.2010 | 19:54:26 | NICK Reagovat