Recenze Ford Focus 1,8 TDDi hatchback
“Velmi dobré, pěkné, spolehlivé a úsporné auto.”

Autor recenze: Myšák (28 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1,8 TDDi, 66 kW Stav km při koupi:110 000 km Stav km nyní:146 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 26. 12. 2006

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort 1,8 TD 51 kW

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Když pominu to, že po koupi jsem zjistil, že asi 2 ze 4 žhavicích svíček nejsou funkční, díky čemuž v mrazu téměř nestartoval nebo že se jednou vysmekla pružina, která drží přední brzdovou desku a při jízdě se dotýkala disku, takže jste měli pocit, že jedete s nějakou řehtačkou (velmi rychle a jednoduše odstranitelné), tak vůbec žádné.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je velmi pěkné i pohodlné a to mé i nadmíru dobře vybavené. Kromě kůže má asi vše. Hlavně oceňuji vyhřívání čelního skla v zimě. Místo namáhavého škrábání námrazy ze skla, jen nastartujete, zapnete vyhřívání a za chvilku setřete stěrači vodu. Super. A tohle má jen Ford. Myslím.

Než jsem si Focuse koupil, tak jsem sice všude četl jak je skvělý, spolehlivý, jaký má výborný podvozek, ale nebyl jsem z něho až zas tak nadšen, hlavně kvůli designu interiéru, který se nemusí líbit každému. Hned začátkem ledna 2006 jsem si koupil jeden ojetý a do současnosti s ním najezdil cca 36000 km bez jediného podstatného problému. Opravdu nelituji, že jsem ho koupil.

Co se týče motoru, tak ten je obecně více kritizován, ale já osobně si na něj nemohu nijak stěžovat. Je dostatečně dynamický a pružný, dobře se s ním předjíždí, když se zahřeje, tak není nijak zvlášť hlučny, dá se s ním jezdit i za 5 l a hlavně je příjemný na delší trasy.

Interiér je příjemný, vkusný, ovladače ergonomicky umístěné, hlavně je hodně dobrý ovladač rádia pod volantem. Sedadlo je dobře nastavitelné, stejně jako volant, kde bych však možná trošku vytknul malé rozmezí výškového nastavení. Jediné, co musím důrazně vytknout, jsou tvrdé plasty v interiéru, které, pokud auto není zahřáte, hlavně v zimě, vyluzují dost pazvuků. Když se interiér prohřeje, tak téměř zmizí.

Exteriér auta je, myslím, taky velmi pěkný, vzhledem k tomu, že se vyrábí už od roku 1998. Pokud ale máte především stříbrnou barvu, tak rohodně doporučuji vyměnit kryty předních, oranžových blinkru za bílé. Je to opravdu pěkná změna.

Podvozek auta je tak dobrý, že někdy mám pocit, že drží stopu lépe v zatáčkách, než na rovné cestě :-).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Focus

Vložit komentář

Z interieru nejste nadsen a potom je vkusny?

26.04.2007 | 10:52:22 | iguana Reagovat

Tak ujistuju vas ze vyhrivani celniho skla rozhodne nema jen Ford...Ma to celkem dost aut klidne i starej Opel Omega z roku 87

19.02.2007 | 21:53:18 | DonSalieri Reagovat