Recenze Ford Focus GHIA 1,6 TI-VCT
“Výborné jízdní vlastnosti, špatný servis, asi jsem trefil na špatný kus.”

Autor recenze: MARKO (34 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1,6 Stav km při koupi:600 km Stav km nyní:55 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7,9 l/100 km Vloženo: 11. 10. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Fabia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Auto má neustále poruchy:

Značný aerodynamický hluk od zadního okna spolujezdce nad 100km/hod. Servis říká, že nic neslyší. Je tam jiný rok výroby okna než na ostatních oknech. Doposud nevyřešeno.

Špatné dovírání dveří na té samé straně, je třeba více síly na zavření. Zatím nevyřešeno k mé spokojenosti.

V létě při zavírání zadního okna spolujezdce se okno před dovřením třese.

Odpadávající obložení zadních dveří u spolujezdce.

Palubní deska má urvané držáky ke sloupky A na straně spolujezdce, ale zatím nic nevrže.

Urvané držáky koberečků u řidiče (ty držáky z umělé hmoty a tak tenké mohl vymyslet jen nějaký šetřílek u Fordu).

V 50 000km prasklé obě žárovky potkávacích světel. Obě ve stejný okamžik.

Vrzající přední náprava, pouze v zimě do doby než se auta zahřeje. Servis neřeší, mám počkat do zimy, ale než tam přijedu bude zahřáté a nic neuslyší a nevyřeší.

V zimě při rozjezdu se motor dusí než se zahřeje. Servis neřeší, mám počkat do zimy, ale než tam přijedu tak bude vše v pořádku, protože bude motor již teplý.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Výbava je na dobré úrovni. Malý, mělký kufr a celkově málo odkládacích ploch. Jízda s autem je pohoda, hlavně na dálnici. Průměrná spotřeba je 7,9l/km. Zatím jsem nepoznal dobrý servis kde by byly schopni a ochotni zjistit informace k mým problémům. Omezili se pouze na holá fakta jde/nejde, nefunguje/co jste delal.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Focus

Vložit komentář

Zcela evidentně je toto auto bourané ze strany. Zajímalo by mě, s čím srovnává autor tohoto svého Focuse. Chvílemi jsem měl pocit, že o Focusu nemluví, nebo že je to jen cílená antireklama.

14.12.2011 | 21:46:19 |   | 89.24.189.* Reagovat

Souhlasím a poslal bych to k tomu soudnímu znalci.Vzhledem k stáří dotazu už je asi pozdě.
Co se týče bazarů, jsou různé známé praktiky úpravy aut před prodáním. Drobné úpravy, tím už se ani nezabývají (je to městské auto, tak co by jsi chtěl), ale některé ....... na místo airbagů se připojí odpor, sedačky se znovu zašijí a při kontrole nic nezjistí, o přetáčení tachometrů se nemusím ani zmiňovat (jen pro zajímavost, kolega koupil auto se 120 000km na tachometru a o půl roku později v servisu zjistily že má najeto 300 000km), pokud to zato stojí vymění se celá sedačka řidiče, takže ani podle prosezení stáří nepoznáte, nebo vyměnit volant není problém......
Co se týče zkušeností s Auto pytela, souhlasím s Davidem006, nemám s nimi dobré zkušenosti.

02.06.2010 | 11:41:48 | Honza46 Reagovat

No teda, jestli tohle bylo auto kupované od novoty, tak bych ho asi poslal k soudnímu znalci. - Co se týče bazarových, tam je zapotřebí jít s vědomím, že to bude všechno nabourané a pak se sám krok po kroku pokusit tuto skutečnost vyloučit. Totéž s kilometry. Když jsem šel naposledy do bazaru, měl jsem dlouhý papír popsaný body, které jsem chtěl na autě zkontrolovat. Hledal jsem dlouho, ale byl jsem spokojený po celou dobu užívání. - Takových případů, kdy měl někdo auto od nuly a bylo samý problém, už bylo mnoho ve všech značkách. Jen u některých značek to zkrátka vůbec nečekáme. :-)

01.06.2010 | 15:03:34 |  Reagovat

Aj keď sa to niekedy

nezdá, súdy občas dokážu byť objektívne....v cca 90 % prípadov, pokiaľ nejde o vraždy a podobne... V takomto prípade sa senát pozerá v čí prospech sa obchod vykonal,ďalej podľa svojho morálneho cítenia taktiež, ak máte nové auto, obyčajne býva poistené havarijne, takže si by ste mali o tom záznam z PZ, ak nie, potom by to nemalo logiku. Ak sa aj vybúrate niekde s nejakým tým pivom, ale nikomu neublížite, počkate, kým nebudete čistým dychom voňať... Takže opäť by ste to riešili cez poistku. A vecné bremeno dokazovania, že ste už havarovali by musel niesť servis, čo ťažko dokázať. Najlepšie znalca, ten zistí aj druh laku, poškodenie, dokonca aj jeho orientačný vek.... Ak ste v práve, neváhajte!! Ale iba ak v práve!! Ak by ste mali klamať a podvádzať, za to žiadne auto nestojí...Veľa šťastia a dajte nám vedieť, ako ste sa rozhodli. Dáte síce právnikovi 10-20.000 SKK zálohu na spor, ale ak vyhráte, všetko máte späť.

18.11.2008 | 17:43:41 | ľuboš Reagovat

Podle mě i pokud si majitel sežene posudek a ten odhalí havárku auta nebo nějakou jinou nesrovnalost, pořád bude problém prokázat, že k ní došlo ještě před koupí auta. Přece jen auto už má najeto 55 000 km a servis se může bránit tím, že k havárii došlo až po koupi.

Takto jsem dopadl já u firmy Auto Pytela. Koupil jsem si tam auto s údajně zminími pneumatikami. Po 14 dnech mi jiný servis sdělil, že na pneu je sice nápis M+S, ale mají letní vzorek... čili podvod. Pytela mi řekl, že kdybych to reklamoval do 24 hodin, tak by mi to uznal, ale takto, že jsem si kola mohl přehodit sám za jiná...
Proč bych asi v únoru sundával zimní gumy a nasazoval tam nějaké zteřelé letní protektory a jel na nich 40 km na prohlídku do servisu to mi už vysvětlit nedokázal...

18.11.2008 | 14:41:09 | David006 Reagovat

není to košér

Zdravím Vás,
měl jsem možnost pracovat u spol. Ford CHarouz a můžu Vám říct, že takovéhle chování vozu Ford Focus neznám, pokud se jednalo o nový vůz. Vyznačoval se skvělým odhlučněním, perfektním zpracováním apod. Závady o kterých hovoříte zavánějí skutečně něčím co není od prodejce košer. proto být Vámi bych zainvestoval do posudku, který s největší pravděpodobností odhalí nepěknou minulost nového "nepoškozeného vozu". focus je jedním z nejlepších aut současnosti a myslím si že pokud si jej koupím nemusím dělat kompromisy

12.11.2008 | 11:59:41 | reek Reagovat

Skúste urobiť znalecký

posudok, premerať hlbku laku, premerať geometriu. Až dokážete, že bolo búrané, máte PLNÉ právo na vrátenie kúpnej ceny, nakoľko ste KUPOVALI v DOBREJ VIERE A VôLI NEBÚRANÉ auto. Otázka je, čo máte v skutočnosti uvedené v kúpno-predajnej zmluve.... . Ak je na niektorom okne o 1 rok menej, nič to neznamená, to býva bežné na prelomoch roka. Ak ste v práve a boli ste oklamaní, jednoznačne do sporu!!! Obyčajne si to predajca rozmyslí a dohodne sa s Vami. Držím palce.

12.11.2008 | 10:44:36 | ľuboš Reagovat

Nové auto

Já chápu, že když si kupuju ojeté auto v bazaru, měl bych si s sebou vzít jak se říká "známého, který autům rozumí". Ale, že se dočkám podvodu i při koupi nového auta... Podle mě, pokud se prokáže, že to byla havárka, mám nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení plné kupní ceny. Nebo ne?

12.11.2008 | 10:09:34 | David006 Reagovat

Jak se zjišťuje ?

2 Roman: Jak a kde jse zjišťuje, že auto bylo bourané na pravou stranu? Kolikrát i servis nebo prodejce co auto prodává tuto skutečnost zatají nebo přímo hlásá, že auto bylo nebourané i když ho sám opravoval. (Např. Auto Pytela - Seat)

2 Tom: Jak píšete, že se to nacpalo prvnímu hlupákovi, který po tom skočil... Pokud to tak bylo, tak bych spíš řekl, že je to hajzlovina první třídy od toho prodejce pokud prodává bourané auto jako nové a tuto skutečnost nesdělí.

04.11.2008 | 09:40:47 | David006 Reagovat

Bouračka

To co popisujete , byla zcela jistě bouračka a dost pořádná ... Pronikání hluku -nelícování dveří a špatné zavírání a utržená palubka svědčí , že šlo pravděpodobně o totálku.....
To , že by se našel autor.prodejce , který by takové auto prodal -však věřím .....Už jsem se s tím setkal u jiné značky .

26.10.2007 | 10:35:18 | NYPD Reagovat

pro Roman a miro

Bohuzel zadny blabol, bludy ani sci-fi to neni. FF opravdu mam a nechci nekomu delat negativni reklamu (ale uz mne stve, ze nektere zavady nejsou reseny a poue se obchazi). Zavady, ktere jsem popsal auto vykazovalo a nektere vykazuje a zadny servis s temi co zustaly nevi rady pripadne nechce priznat, ze se s autem neco stalo. Auto bylo koupene jako nove bez zaznamu v TP u autorizovaneho prodejce Ford.
Tuhle recenzi jsem psal hlavne pro lidi at si na aute pri predvadecich jizdach vse poradne vyzkousi, podivaji a zeptaji na vse vcetne detailu (okna a jejich rok vyroby atd). Ja se opravdu ptal.

P.S. Chtel bych videt prodejce, ktery vam rekne, ze prodava bourane, ale nove auto, protoze jim napr. spadlo pri preprave apod. To miro: Jinak FF je vyborne auto dle testu i v realu, proto jsem ho kupoval, ale uz jsem po zavadach zmenil slovo "vyborne" radsi za dobre.

Mejte se hezky MARKO

17.10.2007 | 16:12:01 | MARKO Reagovat

Ona to asi byla předváděčka, kterou někdo při zkušební jízdě ťuknul.Tak se to opravilo, dala se výhodná cena a nacpalo se to prvnímu hlupákovi, který po tom skočil.Jinak nic proti Focusu-teda až na tu příšernou palubní desku. Sice nápaditá, ale poněkud nepřehledná.

15.10.2007 | 00:51:31 | Tom Reagovat

pro Anonyma

Nové auto a najetých 600km při koupi? Když jsem před 2 měsíci kupoval Fabia Combi (recenzi mám tady taky anonyme, to čumíš co mám škodovku, tak nepiš bláboly když o tom nic nevíš) tak měla na tachometru 8km to je sakra rozdíl...no a pokud by byl možný důvod zmetek z výroby tak potěž koště, zavírání dveří je věc celkem nepřehlédnutelná nemyslíš....

14.10.2007 | 10:14:42 | Roman Reagovat

to. anonym.

čau,,přečti si múj příspěvek celý a pak múžeš psát,,v poslední části sem psal,že bych reagoval stejně i kdyby aoutor recenze psal o VW?OCTAVII?AUDI nebo jiném autě,,,a věř tomu že nad octavií a fábkou už vúbec ne,bych se nerozplýval,,

14.10.2007 | 10:12:21 | miro Reagovat

To miro & Roman

No jo kdyby napsal takovouto recenzi třeba na Octavii nebo na Fábku-tak by jste div nerozplynuli blahem.Jenomže i jiné značky mohou mít mizerný servis a vyprodukovat zmetek.To zavírání dveří u nového vozu je divné.U ojetého by to byla jasná bouračka,ale... třeba jim spadl skelet při transportu v montážní hale???

13.10.2007 | 22:32:30 |  Reagovat

souhlas s předešlým příspěvkem

Tato renceze je v lepším případě blábol, v tom horším je to auto silně bourané na pravou stranu a to si měl pan majitel zjistit při koupi vozu.

12.10.2007 | 17:28:15 | Roman Reagovat

Tak tomuhle se říká recenze na úrvní-to je snad sci-fi,,chlapče co to tu píšeš za bludy,,jen dvě možnosti:
1.: koupil si auto po velké havárce na stranu spolujezdce.
2.: vúbec nemáš F.F, a chceš jen dělat zlé jméno jinak výbornému autu.
netvrdím že F.F. je 100%,všude se najde zmetek,,,ale tohle co pipisuješ je blábol.nevěřím ti ani slovo,,to múj názor.A reagoval bych takhle na tebe i kdyby jsi mněl VW.OCTAVIU a pod. auta,

12.10.2007 | 16:55:40 | miro. Reagovat