Recenze Ford Scorpio 2.0i CL
“Jsou i mnohem, mnohem horší auta za stejnou cenu.”

Autor recenze: amotorik (26 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1988 Typ motoru:2000 Stav km při koupi:196 000 km Stav km nyní:197 800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 12 l/100 km Vloženo: 16. 1. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

3
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Automobilu jsem si díky zásahu neznámého dobráka užil poměrně krátce (Cca 1/4 roku). Po kolizi na parkovišti, kdy byl můj řádně stojící vůz havarován, došlo k utržení závěsu poloosy zadního kola.


Hodnocení a zkušenosti s autem

První na co je potřeba upozornit případného zájemce o tento vůz je fakt, že se jedná o značně rozměrný automobil s pohonem zadní nápravy, a většina kladů a záporů pramení právě z toho. Před pořízením scorpia jsem občas jezdil škodou 105 mého dědy a přechod na velké auto v pražském provozu byl ze začátku utrpení.
První čím auto doslova ohromí, je velký vnitřní prostor a značné pohodlí při cestování. Měkce naladěný podvozek tento dojem umocňuje. V mojí verzi (74kw) jinak než na pohodlí jezdit ani nejde, vůz má velmi mdlou dynamiku. Mnou ozkoušená max. rychlost je něco přes 170 km/h. Této rychlosti však scorpio dosahuje po mnoha a mnoha kilometrech šnečí akcelerace. K dobru vozu lze přičíst to, že krom pískání těsnění dveří se vysoká rychlost projevuje jen o něco větším hlukem i jinak hlučného motoru. Pravá legrace se scorpiem začne, když napadne sníh- adrenalinové zážitky zaručeny. Vůz je neskutečně přetáčivý.
Další mouchy jsou především monstrózní spotřeba (10-15l při klidné, kombinované jízdě) a špatný výhled vpřed a ještě horší vzad - ale to platí jen při parkování.
Na závěr stručně zhodnotím: i když text vyzněl asi negativně, auto jsem měl velmi rád, protože pozitiva jsou taková, že bohatě převáží dlouhý výčet negativ.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Scorpio

Vložit komentář

Neni nejhorší

Vlastnil jsem Scorpio 2.0Gl 85kw 87ročník, nebyl to žádný trhač silnic, ale od vyšších otáček jel skutečně super

03.06.2010 | 17:29:05 | Rendy Reagovat