Recenze Ford Scorpio facelift (92´-94´),hatchback
“Komfortní kočár, který vám bude při troše péče sloužit věčně.”

Autor recenze: Lekes (30 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:2.0i DOHC Stav km při koupi:65 000 km Stav km nyní:135 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 7.6 l/100 km Vloženo: 19. 1. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Kromě unaveného podvozku (výměna tlumičů a pružin za nové a tvrdší-vzadu) a silentbloků na přední nápravě s výjimkou menších věcí (jako obměna podsvícení palubky apod) jen běžná údržba.

Jediná závažnější porucha - kolem130.tkm odešlo těsnění pod hlavou.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nesmírně pohodlný cestovní kočár (cestu za Sicílie - necelé 2.000km - jsme absolvovali na jeden zátah bez bolesti zad!). Obrovský prostor v celém interiéru, rozměrný, ale mělký zavazadlový kufr.

Velmi příjemné, lehké a nezáludné řízení, dobře si poradí např.s vyjetými kolejemi. Co ale podvozek nemiluje jsou příčné nerovnosti (projevují se výraznými ranami).

Perfektní výkonnost a "nastavení" hlavních světlometů - mám srovnání s mnoha vozy s xenony a Scorpio jim může směle konkurovat.

Dlouhodobá kombinovaná spotřeba 7.6 l.

Ze slabin lze jmenovat rychlé opotřebení klíčů a zámků, únava podvozku, náchylnost ke korozi (zvláště zadní lemy), citlivost podvozku na příčné nerovnosti.

Mezi přednosti bezesporu patří královský prostor, řízení, spotřeba motoru 2.0DOHC, relativní jednoduchost - většinu věcí lze ještě opravit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Scorpio

Vložit komentář

Přesné.

Po přečtení všech zde napsaných recenzí konečně jedna naprosto přesná a věcná-soudím dle vlastní zkušenosti s kombi 2.0iDOHC 93 po dvou letech DENNÍHO ježdění v každém počasí. Vyzdvihuji prostor-všude,pohodlí,spotřeba-rozumná k typu(pr.8l)a bezpečnost.Vadí mi koroze zadních lemů a příčné nerovnosti;takže souhlasím s touto recenzí.
Hodně štěstí s tímto vozem

27.01.2007 | 22:21:39 | Mickey Reagovat