Recenze Ford Sierra kombi
“Elegantní, spolehlivý a prostorný vůz za rozumné peníze. ”

Autor recenze: Ivo Bartoš (49 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:2.0 DOHC 88kW Stav km při koupi:180 000 km Stav km nyní:220 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 8 let Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 2. 9. 2010

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

V průběhu let se vyskytly nějaké ty starobní nemoci - byl jsem 4. majitel a auto jsem koupil v českém bazaru jako 12leté. Ale prvních 5 let prožilo ve Švýcarsku s pravidelným servisem, u auta je dodnes originální servisní knížka. Musely se dát nové obě výztuhy pod kufrem (koroze), vyměnit spojka, střední a koncový díl výfuku. Po letech se zkratovalo zadní světlo - propálily se tam kanálky, kterými vedou vodiče. Výsledkem bylo, že zmatkovaly různě směrovky. Opravil jsem si to sám tím, že jsem v tom plastovém dílu vše vyčistil a vybrousil. Začal téct chladič - nalil jsem tam chemickou směs koupenou na pumpě a už 5 let to dokonale drží. Musel se udělat ochranný nástřik spodku proti korozi a vyměnit lem zadního blatníku. Pak ještě myslím měnili nějaká péra u předních kol. Jednou se urvala jakási hadička, kterou teče benzín z nádrže. Auto jsem musel zastavit, shodou okolností 100 m od non stop autoservisu - neuvěřitelné :-) Co se týká motoru, neměl za 8 let mého vlastnictví sebemenší závadu, běžel jako hodinky.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jízdní a užitné vlastnosti své Sierry kombi mohu posat pouze v superlativech. Ohromný prostor vzadu i vpředu. Jízda jako v korábu, který proplouvá zmatkem na silnici s přezíravou elegancí. Fantastická rezerva výkonu, umožňující rychlé předjetí nebo bezproblémové ježdění v rakouských Alpách. Kromě případu s benzínovou hadičkou jsem nikdy nezůstal stát, nikdy mě nemuseli odtáhnout. V autě jsem se 2x stěhoval a odvezl s ním při jedné jízdě objem nákladu, který by se vešel tak do Š 1203 nebo podobné dodávky. Na dálnici v pohodě 160km/h, 180-190 bylo už maximum. Spotřeba taky rozumná. Design Sierry v provedení kombi je navíc krásný i po čtvrt století od uvedení do výroby. Na auto se už ovšem musí shánět náhradní díly většinou po bazarech a protože nejsem žádný kutil ani automechanik, budu se s ním muset rozloučit, i když ještě znovu prošlo tech. kontrolou. Bude mi ale chybět a váhám, co si pořídím po něm. Bude to zase ojetina, ale nevím, kde hledat tu kombinaci spolehlivosti, výkonu, prostoru a elegance za tak malé peníze. Sierru jsem kupoval za 60 000 Kč a během 8 dalších let jsem do ní investoval na opravách cca dalších 60 000. To není málo, ale byly to peníze rozložené v čase, nemusel jsem je zaplatit hned při koupi. Takže sečteno a podtrženo - Sierra si získala natrvalo mé srdce. Pokud si po ní nekoupím škodovku, bude to asi zase nějaký Ford.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Sierra

Vložit komentář

Jj

Taky jsem ji měl 2,0 DOHC 1989 kombi v plné palbě ze Švýcar a asi tě zklamu, ale takové poctivé auto už nekoupíš, s tím stěhováním to přesně sedí, odvezla kde co, výkon motoru super, do kopce nepoznala, jestli je plná,prázdná nebo táhne vlek,. Zkrátka legenda na kolech. Nová mondea už nejsou takové vozy.
Z vlastní zkušenosti ti musím doporučit auto s obdobným přebytkem výkonu, protože z čehokoliv jiného budeš zklamaný, jako já, koupil jsem po ní novou Thalii (protože jsem si blázen myslel, že když bude nová, nebudou niklady na servis) a teď jsem se opět vrátil k Fordu (C-Max), to je sice lepší , ale Sierra byla jen jedna, kdyby ji ještě vyráběli, snad ji koupím.

03.09.2010 | 07:39:15 | Vašek Reagovat

...

Ahoj, ak hľadáš auto, spoľahlivé, lacné, výkonné a svojím spôsobom elegantné, kúp si japonské auto. Mal som tiež Sierru s dvojlitorvým 88kW motorom a to auto nemalo chybu. Kupoval som ho ako 2 ročné za 350 tisíc sk, malo najazdených 35 tisíc km z Rakúska. Najazdil som na ňom 375 tisíc km behom 8 rokov.

Ako náhradu za Sierru odporúčam Nissan Primera, alebo Toyota Carina. Obe som mal s dvojlitrovým motorom, navyše Primera bola GT so 110kW. Parádne autá, spoľahlivé s vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami. Vysoko odporúčam. Drž sa.

03.09.2010 | 01:37:29 | Chocholoušek Reagovat