Recenze Kia Cee´d 1.4 LX
“Evropská kvalita za korejskou cenu.”

Autor recenze: J.C. (25 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1.4 benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:3 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 19. 7. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zatím bych své hodnocení spíš pojal jako počáteční dojmy. Auto má najeto cca 3 800 km, z čehož jsem já najel cca 2 000 km.

Exteriér:

Design se mně i zbytku rodiny líbí. Není agresívní nebo extravagantní, ale příjemně elegantní. Auto vypadá celkem robustně, s manželkou říkáme, že "sedí jako buchta". Líbí se mi dlouhá příď, která naznačuje velkou deformační zónu. (Crash test zatím neproběhl.)

Interiér:

Interiér je zejména velmi prostorný a ergonomicky uspořádaný. Sedadla jsou příjemná. Na těch zadních je dost místa na nohy, i když vepředu sedí vysocí lidé. Ovladače jsou přehledné a na očekávaných místech. Jen madla na dveřích by mohla být z příjemnějšího materiálu -- celá palubovka je z měkkého plastu (i když se jí nedotýkám), ale madlo, na kterém mívám opřenou ruku, je z nepříjemného tvrdého plastu.

Výbava:

LX, navíc v ceně elektrická, vyhřívaná zrcátka v barvě a dálkové ovládání centrálu s alarmem. Trochu mi chybí loketní opěra, ale zatím nešla přiobjednat. (Platit 15 000 za další stupeň výbavy se mi nechtělo.)

Jízdní vlastnosti:

Auto sedí velmi dobře. Zpravidla ani zdaleka nevyužívám možností podvozku -- bojím se jet do zatáčky rychleji, i když vím, že auto by to sneslo. Kvůli své výšce je auto ve vyšších rychlostech trochu citlivější na boční vítr. Řízení je na můj vkus trochu přeposilované, i když mi to nepřijde zdaleka tak hrozné, jak psaly některé recenze. Řazení je přesné.

Motor:

Motor 1.4 CVVT o výkonu 80 kW je velmi pružný, zejména od 3 000 ot./min -- je to spíše vysokootáčkový motor. Pro rychlé předjíždění je proto vhodné podřadit i o dva stupně, auto pak celkem ochotně vyrazí vpřed. Do kopce táhne přijatelně.

Spotřeba:

Po Rakousku jsme o dovolené najeli cca 2500 km, stále s nosičem na střeše, mnoho set km i s koly a po dálnici, cca polovinu s klimatizací. Průměrná spotřeba za toto období 7.1 l / 100 km se mi zdá slušná. Jak se motor zajíždí, spotřeba pozorovatelně klesá.

Námitky, výhrady:

Uchycení střešního nosiče se mi nezdá navržené úplně nejšťastněji. Nedělá na mě dostatečně bytelný dojem. Taky není vůbec vidět, kolik zbývá kapaliny do ostřikovačů.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cee´d

Vložit komentář

to Anonym

Je fakt, že jsem asi celkem najel spíš 2 500 km. Nejspíš to bude nějak takhle:
1800 km -- já po Rakousku
700 km -- manželka po Rakousku
700 km -- já po ČR
300 km -- manželka po ČR
300 km -- otec po ČR
Stačí? :))

20.07.2007 | 14:41:45 | J.C. Reagovat

oprava

omlouvám se,ale před chvilkou jsem zjistil,že kontrolka na měření ostřikovačů je jen ve výbavě EX

20.07.2007 | 11:47:42 | vlasta Reagovat

Píšeš že "auto má najeto cca 3 800 km, z čehož jsem já najel cca 2 000 km." a pak napíšeš,že po Rakousku jsme najeli 2500 km.... Trochu divný..... Jinak auto to nemusí bejt špatný. Přeju ať slouží.

20.07.2007 | 10:52:42 |  Reagovat

Vítej..

Vítám tě mezi námi..Tvoje recenze je docela brzy,ale to nevadí..Určitě budeš aktualizovat..Co se týká nádržky v ostřikovačích->vejde se tam přes 3,5 litru a hlídat si to nemusíš..Taky jsem to řešil a pak jsem byl překvapen,když se mi nad budíkem,který ukazuje množství v nádrži,rozsvítila kontrolka,abych je doplnil..Dost lidí o ní neví..Co říci na závěr-spoustu pohodovým km...Kdyby jsi měl čas,mrkni se na www.kiaclub.cz je tam dost užitečných věcí apod.

20.07.2007 | 01:42:47 | vlasta-vlafi Reagovat