Recenze Seat Ibiza 1.4 Signo
“Auto emoción už nikdy, radši auto bez (negativních) emocí ...”

Autor recenze: P (35 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1391 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:65 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 30. 8. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 2.4

Spolehlivost

2
 

Jízdní vlastnosti

2
 

Komfort

1
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 106

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Bylo to první zcela nové auto a bylo to peklo, velmi poruchové a naprostá neochota a neschopnost něco řešit ve značkových servisech a u leasingovky s tím něco řešit. Asi proto, že to nezapadalo do "image" VW Group.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Šel jsem s úplně novým autem z problému do problému, nakonec jsem byl rád, že si ji vzali bestii zpátky, ale dosud nebyly vypořádány finanční problémy řešené soudně.

Hned na začátku upozornění u prodejce, že musím do týdne přijet na promazání zadní nápravy, která vrzala, nebylo prý správně provedeno ve výrobě. Zkřížené zadní okno v elektrice (nešlo zavírat po prvním spuštění). Opakované problémy s vrzáním zadní nápravy, nikdy nezjištěné a neodstraněné chyby na zadní nápravě způsobující nestejnoměrné sjíždění vzorku zadních pneu.

Oprava řídící jednotky.

Opakované problémy se startováním, nikdy zcela neodstraněné, auto si žilo vlastním životem a "náladami". Vozidlo mě dvakrát nechalo zcela ve štychu, protože po předchozím odstavení s ním pak bez varování nešlo odjet - nastartovat. Po 40. tis. km začalo odcházet servo.

Pérování tvrdé s krátkými zdvihy- snadné propérování na doraz s tvrdým dorazem až jsem měl strach, že mi odletí plasty přístrojovky v interiéru, nebo, že se ulomilo kolo (jsem klidný řidič a ne tavič a snažím se kanálům apod. vyhýbat, což ale v Pze úplně nejde), auto strašně nervozní při jízdě a snadno odskakující.

Jednou odešly po natočení obě potkavací lampy vpředu naráz. Boční lišta na zadních levých dveřích nalepena tak, že se odlamovala o hranu předních, správně nalepit novou dokázali ve značk. servisu až na podruhé. Tyto a další "mouchy" se nikdy nevychytaly a po skončení dvouleté garance jsem to začal platit sám!

Leasingovka nikdy nepřistoupila na odstoupení od smlouvy z důvodu opakujících se závad, skončilo to u soudu. Žádná ojetina předtím ani potom nebyla tak poruchová a nenechala mě vyloženě ve štychu, jako tohle auto. Bohužel.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Seat Ibiza

Vložit komentář

No jo když je někdo moula a i přez upozornění prodejce si auto koupí :-D Hned jak upozornil prodejce ti mělo být jasné, že s autem nebude něco v pořádku, auto nebrat a radši hledat jinou Ibizu. Tak neni divu, že na Ibizu nadávaš když sis vědomě koupil nějakou špatnou. :-D

05.10.2011 | 16:07:42 | pech  | 109.73.214.* Reagovat

Prej Francouzský auta jsou poruchový... jen kecy a kecy, stále se opakující lež... Tady máte příklad zesraných aut! Seat, to jsou hnojáky, sračky, zmetky, sami nic neumí, jen montují z dílů VW a ještě blbě. A Italové jsou totéž v bleděmodrým. Poruchové, i když hezké. A co Kia? Chevrolet? Sračky všech sraček... a prej nejhorší jsou francouzi. To může říct jen negramot. Chudinka, kterej nic neví, jen opakuje a papouškuje.

26.12.2009 | 13:49:34 |  Reagovat

VW group = nič moc

Podvozkovo je seat dosť tvrdý, ale za to presný, až mierne športový - bohužiaľ daňou za to je, že rázy pri prejazde nerovnosti sa časom prenášajú až do kabíny a odchádzajú silentbloky a čapy... Poruchovosť absolútne nie je silná stránky aut z vw group, aj keď kvalita jazdných schopnosti a použitých materiálov je super - skôr si myslím, že zlyháva ľudský faktor pri samotnej montáži a nekvalitná výstupná kontrola v závodoch vo Východnej Európe, ale aj v Španielsku... Nepoznám jediného človeka, čo by namal problémy s elektrikou (okná, senzory, vstrekovanie atď...) pri európskych autách, o Francúzoch ani nehovoriac. Z tohto pohľadu mi príde pre racionálne zmýšľajúceho a na imidž kašľajúceho človeka jednoznačná voľba na v Japonsku vyrobené autá.

26.12.2009 | 13:16:58 | GALERIDA Reagovat

Proč obchazet Ibizu svinskym krokem,to by mě zajimalo jaky IDIOT tohle mohl napsat.

09.07.2009 | 19:06:26 |  Reagovat

heh

takze ... ja mam tiez ibizu 2004 len tak mimochodom uz som pisal na nu recenziu. To ze ma nejake muchy sa da prehliadnut sak to nie je auto vyssej strednej triedy ale takpovediac auto púre zenu do mesta . ale najviac ma pobavilo ze predchadzajuce auto bolo 106 peugeot a z recenzie som mal dojem ze ta 106ka mal asi lepsie jazdne vlastnosti. Ak som to zle pochopil tak pardon. A na zaver co by som este prijal tvrdsia predna naprava a inak motory nemaju chybu .mam 1,2 a naposledy som ju po dialnici roztiahol na necelu 190 aj ked priznavam uz ma pomaly vypinal obmedzovac.

08.05.2007 | 21:45:26 | Ondrej Reagovat

Zajímavé

Vám se nelíbí perfektní vedení zatáček na příjemně tuhém podvozku??Jo jo,komfort se nám vytratil a skáčeme si vesele na každé dírce.

01.09.2006 | 14:59:06 | Valdauf Reagovat

hmm

no právě proto bych při výběru auta obcházel ibizu sviňským krokem..slyším na ni jen kritiku a zdá se oprávněnou...

30.08.2006 | 14:28:04 | diego Reagovat