Recenze Škoda Superb 1,8T
“Obstojné auto za slušný peníz, dobrý vzhled, horší technika.”

Autor recenze: Vaclav Hoffrichter (42 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1,8T Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:48 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 31. 8. 2005

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: BMW 520 i e39

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Auto bylo bez poruchy po dobu asi 1 roku, po uplynutí této doby se začla vyskytovat různá drobná rušivá překvapení a kupodivu i občas nějaká ta závada.(skřípání polstrování dveří a v palubní desce,zadní plato rezonovalo, občasný výpadek nějaké elektrické součásti - 1x okno spolujezdce, 1x sedačka řidiče,poté problém se světly - praskaly xenonové žárovky,problém s ovládáním radia) - toto vše letargicky zdůvodněno prodejcem,že prý jsou hůře upevněné kontakty a el. spojení(jsou nepružná!!!)

následně začaly ťukat tyčky stabilizátorů a odešel jeden silentblok na zadní nápravě, porucha čidla průtoku vzduchu ...

Na nové vozidlo tedy poruch více než dost, alespoň dle mého názoru.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vozidlo používám jako služební a jezdím s ním pouze já.Superb je dle mého poměrně dobře "udělané" auto, je dost pohodlné,tiché a má obstojné jízdní vlastnosti. Spolehlivost už je horší, stejně jako zpracování některých doplňkových součástí. Motor je tichý a slušně táhne v celém spektru otáček, ale spotřeba není nijak nízká- pohybuje se mezi 8,5-13 litry/100km. Spodní hranici považuji za minimum a horní za teoretické maximum, i když pokud pojedu opravdu rychle hravě přesáhne 16 litrů/100km. Průměr je kolem 10l /100km.

Podvozek Superbu je stabilní a celkem tichý, ale pokud jej porovnám se starším bmw, není zdaleka tak obratný a mrštný. BMW mělo podvozek možná ještě o kousek pohodlnější a přesto nabízelo znatelně lepší jízdní vlastnosti a jistotu, což mě dost mrzí.

Superb je dobré celkem pohodlné auto, ale v žádném případě neposkytuje tolik co jiné dražší vozy. Jízda v zimě není také žádný med,vůz je někdy až příliš nedotáčivý a ohledně schopnosti jet do kopce rozdíl oproti bmw snad ani není až na ovladatelnost v neprospěch superbu.

Brzdy jsou účinné - hlavně do 100km/h(kolem 200km/h bych už polemizoval o jejich dostatečnosti), mají horší dávkovatelnost a příliš toho nevydrží, ale na běžné použití jistě stačí. Dle mých dosavadních zkušeností se auto více než 150-200 bez větší újmy nedožije, jelikož opotřebení součástí i vzhledové je vysoké.

Superb je pravděpodobně vhodný pro člověka který vyznává klidný styl jízdy a za 3-4 roky jej prodá.

Jinak do plusu musím přičíst výborný efekt z rychlosti (150km/h si ani nevšimnete) a možnost dohodnout opravdu slušnou cenu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Superb

Vložit komentář

Superb je Super

Chci se pridat k debate:) Superba v motorizaci 1.8T mám necelé 2roky a total paráda! Spotreba 8litru je úplně realne, dlohodobě mam 7,8l, tak nevim jak nedko jezdi za 11:) Ted ho dávám nachipovat a to bude jizda!!! Jinak spolehlivost je dobra, ale jsou to uz strší auta(2004). Tak asi tak

10.06.2011 | 11:43:24 | Modjo 8 Reagovat

BMW je jiná liga a to nejen E39, ale i stařičké E34, strčí Superb do kapsy. Pochopitelně za cenu jednoho Bramboráka máte 2 Superby, tudíž rozdíl ve kvalitě, výdrži a výkonu se musí projevit.

24.05.2009 | 15:37:24 | Radek Reagovat

Ja mam ten samy motor v Passatu, ale tech 8,5 bych za minimum nepovazoval.Da se jezdit i kolem 7 litru a to se nemusi jet celkem pomaly (cca kolem 120-140kmh).Kazdopadne pri maximu si veme i pres 15 litru, to beru.

24.05.2009 | 12:28:20 | jamieson Reagovat