Recenze Škoda Superb 1.9 TDi
“Velké a pohodlné auto s rozumnými náklady na provoz. ”

Autor recenze: Míra (38 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1.9 TDi PD / 96 kW Stav km při koupi:6 km Stav km nyní:21 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 27. 4. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi 80 1.9 E

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Prozatím bez jediné poruchy či závady.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na rozdíl od jiných majitelů, já jsem se svým Superbem maximálně spokojený a koupil bych si ho znova. Vnitřního prostoru je přímo nadbytek, dílenské zpracování výborné, design taktéž dobrý.

Auto je velmi pohodlné, jízdní vlastnosti výborné (jen je třeba si uvědomit, že neřídíte sportovní kupé, ale 4,80 m dlouhou limuzínu). Na řezání zatáček na rozbité okresce to opravdu není, ale k tomu ani není Superb určen. Je to můj první vůz s turbodieselem a s jízdními výkony jsem velmi spokojen.

Pružnost motoru a ochota zrychlovat je velice dobrá (ale Ferrari to samozřejmě není). Slušná dynamika při rozumné spotřebě. Bez problému jezdím okolo 6-ti litrů (v létě 5,5 l, v zimě 6,5 l) a to nejsem zrovna spořivý řidič, který dodržuje rychlostní limity (zvláště na dálnici).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Superb

Vložit komentář

Spotřeba 14??!! Hloupost!

Trochu jsem se pozasmál po přečtení článku, kde majitel superbu udáva, že s 1.9 Tdi jezdí za 7,5 - 8l a že se dá i za 14. Mám superba 3 roky, nejsem řidič, který dodržuje rychlost, ale průměr jsem snad nikdy neměl nad 7l. To má asi majitel turbo v trapu, nebo špatnou váhu vzduchu a nebo jen tlumočí to co slyšel někde u piva. :-)

18.10.2010 | 23:41:28 | Petr Reagovat

reihensechszylinder

Rad bych Superbu fandil, ale je to skutecne o kompromisech. Na pojezdeni to bohuzel neni. Ale zase ta cena zvlast mirne jetejch neni zas tak spatna.

20.01.2007 | 00:13:02 |  Reagovat

dodatky

zdravím, superba mám také ale již dva roky.k vaší recenzi jen dodám mé poznatky: spotřeba 6litrů je reálná a lze ji dosáhnou ale znamená to jezdit s maximální opatrností a citem pro spotřebu (lze dosáhnout i 5,2l/100km ale to musíte jet 80km/h na tempomat po absolutně volné okresce) běžná spotřeba u tdi 96kw je kolem 7,5-8l,ale jak píší ostatní...i za 14l to někdy jede...
k tomu zpracování je velmi slušné,jen nechápu proč se materiály opotřebovávají tak hrozně rychle-ošopupané plasty a kůže.
k jízdním vlastnostem: jsou velmi příjemné při jízdě rovně ale jinak je superb na slovo vzatý lenoch do zatáček a jakékoli změny směru,přestože pérování není nejměkčí...o nějaké vinikajícnosti tedy řeč být nemůže a na vině jistě není ani délka 4,8m...jiné vozy techto rozměrů zvládají úplně jiné požadavky na jízdu
sám superba mám protože se mi líbil a byl za dobré peníze, jinak žádný zázrak,je sice docela pohodlný a jede se s ním dobře ale je to hodně o kompromisech

28.04.2006 | 17:14:45 | Martin A. Reagovat