Recenze Volkswagen Golf 19 E 1.6 GTD
“Dobrá volba.”

Autor recenze: pEPYK (22 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1987 Typ motoru:1.6 l/diesel Stav km při koupi:221 000 km Stav km nyní:243 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 55 l/100 km Vloženo: 3. 4. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 130 GL

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto jsem koupil od mladého automechanika, takže už v době koupě bylo ve velmi dobrém stavu. Bohužel automechanik to byl, ale i mladý, a tak se se střídavými úspěchy pokoušel o všemožné tuningové úpravy. Asi nejhorší věc, která tento vůz postihla bylo velmi oblíbené zavaření místa pro zadní registrační značku. Zdánlivě jednoduchý úkon, jež měl vozu dodat pro mnohé spornou sportovní vizáž se však příliš nezdařil. Namísto drsného vzhledu mě po několika deštivých dnech čekal nepříjemný pohled na rez deroucí se zpod rádoby zalakovaných pátých dveří. Golfíka teď proto čeká nové broušení, nové kitování a nové lakování. Ostatní úpravy se již dají označit jako kladné. Širší nárazníky, litá kola a prvky interiéru v barvě vozu nikdy nic nepokazí.

Problém snad všech "dvojkových" Golfů je ruční brzda. Při koupi je nutné ji důkladně seřídit, abychom pak auto nehledali u souseda v poltě. Ale ani potom není vyhráno! "Ručka" zkrátka zlobí pořád. Naštěstí se dá ruční brzda celkem úspěšně vůbec nepoužívat. Dieselový motor má velkou kompresi, a tak stačí jen zařadit jedničku a auto zůstane stát jako přikované i v prukém kopci. Ostatně stejným způsoben jsem situaci řešil i já.
Další závadu, kterou jsem řešil, byl vyteklý tlumič pérování zadní nápravy a totálně zkorodovaný tlumič výfuku. V obou případech následovala výměna (celkem asi za 7000Kč) a bylo po starostech.

Podvozek Golfů II je už v sérii nastaven znamenitě. Vzatáčkách jistě drží stopu a případný nedotáčivý smyk je předem předvídatelný. Bohužel se při jízdě po našich českých silnicích musíte spokojit s dosti značnou zvukovou kulisou při přejíždění nerovností ať již přímo od podvozku nebo z plastů v interiéru. V tomto případě mohli němečtí inženýři použít více těsnícího materiálu. Při vyšších rychlostech (nad 120km/h) se zase ozývá motor a také nepříjemný aeorodynamický hluk. Jízda po dálnici je ale přesto příjemná. Motor táhne takřka od volnoběhu a okolo 2200 ot/min následuje další nárust výkonu vlivem sepnutí turba. Předjíždění proto není prodlémem ani při rychlostech blížících se rychlostnímu limitu na dálnicích a zahambit se nedá ani mnohem mladšími vozy, o Fabiích a Felicíích raději nemluvě.

Motor 1.6 TD je asi nejlepší volbou. Poměrem výkon/spotřeba se dlouhé roky držel mezi nejlepšími. I s těžkou nohou spotřeba nepřesáhne 7 l/100km, ale to už je řeč o téměř brutální jízdě s pedálem na podlaze:-) V běžném provozu jezdím v půměru za 5,5 l/100km a musím říct, že rozhodně nepatřím mezi šetřílky, co jezdí "na spotřebu". Strýčka Skrblíka navíc právem potěší spolehlivost motoru, která se stala takřka kultovní záležitostí.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po počátečním ostychu jsem si Golfa naprosto zamiloval. Je rychlý, silný a má nízkou spotřebu. Kromě výše zmíněných detailů, které se snad ani nedají nazvat poruchami, s ním nemám žádné problémy. Jen měním olej, pneu a dolévám kapalinu.

Zavazadlový prostor poskytuje dostatek prostoru i pro 5ti členou rodinu, jen by mohl mít nižší nakládácí hranu.

Antikorozní a bezpečnostní ochrana je také na solidní úrovni.

Pro lepší požitek z jízdy doporučuji namontovat pneumatiky min. 195/50/R15 a sportovní povozek.

Nevyhnu se srovnání s mojí předchozí Škodou 130 GL jejíž anti-spolehlivost silně konrastuje s VW Golfem II.
Mohu se proto přidat do zástupu těch, co tvrdí: ,,Golf II je výborné spolehlivé auto pro nenáročné řidiče."

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Golf

Vložit komentář

subo

Tenhle auto vw golf r.v.1987 td jsem vlastnil v letech 2004 az 2006,prvni rok bylo vse ok a potom to zaclo,spojka posleze prevodovka,nesla radit zpatecka vodni pumpa zacla tect,nove trysky a zhavice drobnosti jako pokazene stahovani oken,zatekani pres sibr opotrebena klika u ridice to jsou malickosti.Jednoho dne se pokazilo cidlo tlaku oleje,zavada se projevovala,tak ze pri urcitych otackach tusim ze pri 2000ot.zacal troubit v kabine neprijemne bzucak,byl napojen na budiky,takze nesel vypojit,cidlo jsem objednaval,takove ktere tam melo byt,vysledek byl nulovy.Vyvrcholeni bylo,kdyz praskla hlava.Auto jsem prodal a uz nikdy vw nechci.Predchozi auto byla mazda 626 a tam jsem nemel temer zadne potize.Nic proti,ale tyto vozy pri dnesnich km budou prinaset vic starosti,nez radosti.Preji vam mnoho km bez poruch.Ja to stesti nemel.P.S.Momentalne jezdim opet japoncem subaru a sveho mechanika vidim jen pri vymene oleje.

16.08.2008 | 19:49:20 |  Reagovat

Nepapá

Ta spotřeba je fakt good a za těch pár měsíců jsem také spokojen. Z favorita je to fakt změna :D jen mám bez posilovače a zajímavé, že u fáčka bylo řízení o něco jendoudužší, ale to je asi tak vše

23.04.2008 | 13:33:57 |  Reagovat

Oprava

Průměrná spotřeba paliva: 5,5 l / 100km
samozřejmě :-)

10.04.2007 | 13:57:03 | pEPYK Reagovat

Jo jo

Jeto tak poslední dobrej a spolehlivej golf byl ten tvůj dvojkovej, no a nedostatky u typově 25 let starýho auta jsou zanedbatelný páč na jezdění do práce a do tesca poslouží stejně dobře jako třeba fábka ale nemusíš mít stach vo vomlácený dveře

04.04.2007 | 20:42:47 | Vlasta Širon Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Volkswagen Golf