Recenze Volkswagen Golf 1.9 Tdi Variant 66kW
“Drahá nafta mi nevadí!”

Autor recenze: Jirka (45 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.9 Stav km při koupi:96 000 km Stav km nyní:198 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 2. 3. 2010

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: BMW E30

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Chronické problémy se zámky dveří, především problémy se zamykáním víka zavazadlového prostoru.

Koroze předních blatníků, spodní hrany zadních dveří

Náhlé orosení předního skla při poklesu teploty na 3´C ( verze Climatronic ) u vozidla zahřátého na provozní teplotu v běžném jízdním režimu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Golfa vlastním od r.2004, kdy jsem ho koupil jako 5-letou nehavarovanou ojetinu dovezenou z SRN. Vůz bych s trochou nadsázky stručně charakterizoval jako vynikající motor 1.9 Tdi, zabalený do velmi průměrně zpracované karosérie, to vše korunováno vynikajícími jízdními vlastnostmi a pohodlím.
Snad nikde jinde nenajdete tak zarážející nesoulad v konstrukčních a kvalitativních parametrech jednotlivých komponentů jednoho automobilu. Na jedné straně vůz s vynikajícím úsporným a nezničitelným motorem 1.9 Tdi s velmi příjemnými, čitelnými a bezpečnými jízdními vlastnostmi za každého počasí. Na straně druhé vysloveně otravné a nekončící problémy s plastovou mizérií zámků všech dveří, stejně tak plastových zámků opěradel zadních sedadel, které vám budou ničit život. Umí vypovědět službu přesně současně ve chvíli, kdy máte v autě psa, kterého pak ani nemáte kudy dostat ven...
Každému taktéž vřele doporučuji dodržovat interval výměny rozvodů současně s výměnou vodní pumpy!!! Při první výměně jsem chtěl ušetřit a pumpa, která se zdála dobrá, odkráčela po 300 km cestou na dovolenou.
Jinak ale můžu klidně i desetiletého Golfa IV každému jen doporučit. Za rozumné peníze získá spolehlivého pracanta, který nezklame. Jeho občasné vrtochy způsobené konstrukčními škrty mu holt musíme odpustit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Golf

Vložit komentář